• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

LAN ARABA, ÖMRÜMÜ YEDİN ÖMRÜMÜ

Güven KARABENLİ

Yav nedir benim bu arabadan çektiğim? Araba insana küser mi kardeşim.

Vallahi küsüyor, billahi küsüyor bizim ki. Biliyorsunuz kendime yeni bir bisiklet aldım. Artık her yere bisikletimle gidiyorum. Hem rahat, hem ucuz, hem park sorunu yok, aynı zaman da spor yapıyorum.

Arabamı pek kullanmıyorum ve ne zaman arabaya ihtiyacım olsa, araba çalışmıyor.

Ne oluyor? Küsüyor. Akü basıyor, marş çalışıyor, benzin vermiyor, stop ediyor. Deniyorum deniyorum yok kardeşim benzin gelmiyor. Benzin pompası arızalı değil, ama bizim arabanın beyni emir vermediğinden benzin gelmiyor ve stop ediyor.

Sonunda ne oluyor? Deliriyorum ve üst üste çeviriyorum anahtarı, marşa basıyorum, deniyorum çalıssın diye ve akü pes ediyor.

Epey bir sövdükten sonra elektrikçiyi çağırıyorum. Adam elinde bir akü ile geliyor, arabaya bağlıyor, anahtarı çeviriyor, araba hart diye çalışıyor. 100 TL bayılıyorum inanın arabanın güldüğünü hissediyorum, duyuyorum.

Aynı olay bir ayda 3 kez olunca, elektrikçiye " ver lan bir vesikalık resmini dedim. Şimdi araba çalışmadımı önce resmi gösteriyor, sonra hiç acele etmeden anahtarı çeviriyorum çalışıyor. Ama anahtarı çevirmeden bildiğim bütün duaları okuyorum. Arabanın ne yapacağını bilmediğimden Marmaris dışına çıkmayı düşünmüyorum. Ne zaman heveslensem kendimi bir dağ başında arabayı tekmelerken hayal ediyorum, vazgeçiyorum

Yani "F" ciklerim Marmaris'e reklam olduk. Arabayla giderken her gören gülümsüyor, elleriyle bravo işareti yapıyorlar, rahatlıyorlar. Çünkü son üç ay içerisinde kadın erkek bu arabayı itmeyen kalmadı. Ne zaman bir yere park etsem hemen biri geliyor ve "gözün aydın abi araba olmuş" deyip elimi sıkıyor veya boynuma sarılıyor, geçmiş olsun diyor. Çok duygulanıyorum. Neredeyse ağlaşarak ayrılıyoruz.

İnanın cehennemi bu arabalarla doldurmuşlardır.

Şimdi bazılarınız içinizden " sat kurtul lan" diyorsunuz. Kolaysa gelin de siz satın. 8 silindirli, benzini içen, paşa gönlü istediği zaman çalışan, istediği zaman küsen arabayı kim alır ki?

Ben de eğer araba çalınırsa belki sigortadan bir şeyler alırım ümidiyle bir plan uygulamaya başladım.

Bir hafta arabayı kilitlemedim, çalınmadı.

İkinci hafta kapıları kilitlemedim, anahtarı üstünde bıraktım, çalınmadı.

Bu hafta çalıştırıp, çalışır vaziyette Migros'un önüne bırakıp içerden bir ümit seyrediyorum bu defa inşallah çalarlar diye, yok.

Şimdi arabayı çalıştırıp üzerine "doktordan çalmalık" yazıp bırakmayı düşünüyorum.

Tanıdığınız bir helal süt emmiş araba hırsızı varsa lütfen yazın bana adresi yazın veya beni arasın. Söz arabayı dolu depo bırakacağım.

Çok sevinirim.

O kadar dertlendim, o kadar yıldım, o kadar para ve zaman harcadım ki dayanamadım şu iki satırı yazdım.

Gökten yıldız çalınmaz, Amerikan arabası alınmaz.

Yetmedi, şu iki satırla devam ettim;

Fincanı taştan oyarlar
Jipin varsa koyarlar.

Ağlıyorum, duyuyor musunuz sesimi mısralarımda?

83851535_10157720903428211_8064315274544807936_o.jpg

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141