• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Laiklik, kırmızı çizgimiz sildirmeyiz

Laiklik, kırmızı çizgimiz sildirmeyiz
Acar Ünlü, Kahraman'ı istifaya çağırdı

"Yeni anayasada laiklik olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman için CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü’den çok sert bir açıklama geldi. Acar Ünlü, Kahraman'ı istifaya çağırıp, " Tek bir Cumhuriyet Halk Partili hayatta kalana kadar biz laiklikle ilgili kırmızı çizgimizi koruyacağız" dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Acar Ünlü, dün düzenlenen toplantıda ülke gündemine ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Acar Ünlü, CHP ilçe binasında gerçekleşen ve basın mensuplarının yanısıra çok sayıda partilinin katıldığı toplantının büyük bölümünde "Yeni anayasada laiklik olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Ak Parti Hükümetini eleştirdi.

İsmail Kahraman’ın büyük tartışmalara ve tepkilere yol açan açıklamasının, kesinlikle yanlışlıkla, sehven yada ağızdan kaçan sözler olmadığını savunan Acar Ünlü şunları söyledi: 

“AĞIZDAN KAÇAN DEĞİL, KAĞITTAN OKUNAN SÖZLER”

“Meclis Başkanı İsmail Kahraman, açıkça, cepheden, doğrudan bir şekilde ülkemizin inanç özgürlüğüne, laikliğe ve Cumhuriyete açıkça bir saldırıda bulunmuştur. İsmail Kahraman tarafından sarf edilen bu sözler geçiştirilebilecek, alelade söylenmiş veya ağızdan kaçmış sözler değildir. İsmail Kahraman, bu açıklamasını kağıda dökmüştür. Bu açıklamayı çalışmıştır, bunu da okuyarak paylaşmıştır. Yani bu sözler, kesinlikle ve kesinlikle yanlışlıkla, sehven yada ağızdan kaçan sözler değildir.   Bu sözler, maalesef ki, üzerine yemin ettiği anayasanın garantisi altında bulunan TBMM’nin Meclis Başkanın ağzından çıkıyor. Bu da son derece önemlidir ve de manidardır.

“İKİ İLERİ BİR GERİ SİYASETİ”

Bu açıklamadan sonra her zaman olduğu gibi bir AKP siyasetini yine izledik. Yani iki ileri bir geri siyaset yapıyorlar. Birisi bir adım atıyor diğerleri geri adım atıyor. Anayasamızın ilk dört maddesi değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddelerdir. Ama AKP siyasetinin, AKP algı yönetiminin yine bir çalışmasını izliyoruz.  Değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddeleri, tartışmaya açıp, laikliği deforme etmeye yönelik algı oluşturmaya yeniden başladılar.

“LAİKLİK KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Laiklik bizim için kırmızı çizgidir. Ve tek bir Cumhuriyet Halk Partili hayatta kalana kadar, biz, laiklikle ilgili kırmızı çizgimizi koruyacağız. Burada kimsenin şüphesi de olmasın, laiklikte söz konusu dört maddede gözü de olmasın. Bizim laiklikle ilgili mücadelemiz, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece, bu parlamentoda Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece ve son Cumhuriyet Halk Partili hayatta kaldığı sürece devam edecektir.

“DERHAL İSTİFA ETMELİDİR”

Hiç kimsenin özellikle de mevki, makam sahiplerinin, altında bulunan koltuğu kullanarak, ülkemizin temel taşı olan kavramlarını, değerlerini bozma, değiştirme, deforme etme lüksü yoktur. O yüzden, İsmail Kahraman’ın yaptığı açıklamayı eğer ki AKP kabul ediyorsa, kabul etmenin anlamı onlar açısından ‘biz laikliği önümüzde engel olarak görüyoruz’ demektir. Eğer ki kabul etmiyorsa, AKP’nin yapması gereken o kişiyi bizimle birlikte istifaya davet etmesi gerekir. Ve tekrar ediyoruz İsmail Kahraman derhal istifa etmelidir. Zaten, AKP’nin kapatma davası geçirdiğini hepimiz biliyoruz. Bu davanın iddianamesi de laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline gelmesi ile ilgiliydi. Ve sanıyoruz ki arka arkaya gelen şeyler tesadüf olamaz.”

HALKI CHP’YE DAVET ETTİ

Acar Ünlü, Ak Parti Hükümetinin göreve geldiği 2002’den bu yana hem iç hem de dış siyasette başarılı olamadığını, komşu ülkelerle aramızın bozulduğunu, ülkede yaşayanların can güvenliğinin sağlanamadığını savundu.  

Ünlü, ülkenin içinde bulunduğunu ifade ettiği olumsuz koşullardan CHP iktidarı ile kurtulacağını da öne sürerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Siyasetin vatandaşını kullanmadığı, vatandaşını istismar etmediği bir Türkiye mümkün. Biz bunun hayalini kuruyoruz. Biz vatandaşlarımızın huzur, güven, barış içerisinde yaşadığı bir Türkiye hayalini kuruyoruz. Biz bunun için çalışıyoruz. Biz siyaseti vatandaşlarımıza hizmet etmek için kullanıyoruz. Biz siyasetten elde ettiğimiz gücü, vatandaşımızın menfaatine kullanıyoruz. Biz yeniden laikliğin bütün vatandaşlarımızın özgürlüğünün teminatı olduğu bir Türkiye’yi hayal ediyoruz. Bu amaçla herkesi Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde yürümeye davet ediyorum.” (Ender TÜRKKAN)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141