• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Kültürlerarası diyalog geliştirilmeli

Kültürlerarası diyalog geliştirilmeli
Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve delegasyonu, Avrupa Birliği'nin Bulgaristan'da düzenlediği “Avrupa'da kültürlerarası diyaloğunun geliştirilmesi” konulu toplantıya katıldı. Toplantıda


Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve delegasyonu, Avrupa Birliği'nin Bulgaristan'da düzenlediği “Avrupa'da kültürlerarası diyaloğunun geliştirilmesi” konulu toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ünlü, özellikle turizm şehirleri açısından kültürlerarası diyaloğun gelişmesinin çok büyük önem taşıdığını söyledi. Romanya, Bulgaristan ve Slovakya'dan 6 belediyenin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Ünlü, “Armutalan Belediyesi olarak, kültürümüzü yaşatmak, korumak ve geliştirmek, kültürlerarası diyaloğu geliştirmek adına önemli çalışmalara imza attık. Bu yöndeki çabalarımızı sürdürmeye de devam edeceğiz” dedi. Armutalan heyetinin damgasını vurduğu Bulgaristan'da üç gün süren temasların sonucunda, dört ülkenin temsilcileri, benzeri bir organizasyonun önümüzdeki sene Armutalan'da gerçekleştirilmesini kararlaştırdı.


Toplantının sonuç bölümünde her ülke kendi kültürünü ve yaptığı etkinlikleri anlatıp, bu tür toplantıların yapılmasına karar verilmiş, ayrıca belediyeler arasında karşılıklı diyaloglar olduğundan dolayı ikili ilişkileri geliştirmek için kardeş şehir konusunun değerlendirilmesine karar verildi. Birde Avrupa Birliğinin buna benzer bir toplantı projesinin 2010 yılının Nisan veya Mayıs aylarında Armutalan'da yapılması konusunda görüş birliğine varıldı

23–25 Mayıs tarihlerin arasında Bulgaristan'ın Balcık kentinde yapılan ve Bulgaristan Karadeniz Belediyeler Birliğine üye 4 Ülkeden 7 belediye ile 42 katılıcının davetli olduğu organizasyona, Türkiye'yi temsilen Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Belediye Meclis Üyesi İsmail Özbozdağ, TÜRSAB Marmaris BYK Genel Sekreteri Ali Kırlı ve Muğla Üniversitesinden Prof. Dr. Metin Kozak katıldı. Toplantıda Armutalan heyetinin yanı sıra Romanya'dan Bran ve Mangalia Belediyeleri, Slovakya'dan Stara L'ubovna Belediyesi, Bulgaristan'dan Varna, Balcık ve Aksakova belediyelerinin temsilcileri de yer aldı. .

“Kültürler arası diyalogun geliştirilmesi” konulu projede Armutalan Delegasyonu, yaptıkları sunumlar ile katılımcılarından büyük övgü aldı.


Toplantının açılış konuşmasını Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü yaptı. Türkiye'nin ve kendilerinin, kültürel değerlerin korunması, geliştirilmesi ve tanıtımına önem verdiğine işaret eden Muhammet Ünlü, şunları söyledi: “İnanıyorum ki bu toplantı da birbirimizi ve kültürlerimizi daha yakından tanımamıza vesile olacaktır. Armutalan Belediyesi olarak, kültürümüzü yaşatmak, korumak ve geliştirmek adına önemli çalışmalara imza attık. Bu yöndeki çabalarımızı sürdürmeye de devam edeceğiz. Bu konuda hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Bu arada bir turizm kenti olduğumuz için diğer ülkelerin de kültürlerini tanımak, turizmci ve çalışanlarına tanıtmanın önemli olduğunu biliyor, bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü bir, turizm beldesi olarak kültürler arası diyaloğun öneminin farkındayız. Bu anlayış doğrultuda, kardeş şehirciliğin çok önemli olduğuna inanıyoruz.” Başkan Ünlü, toplantıya katılanlara Armutalan Belediyesinin kardeş şehir çalışmaları hakkında da geniş bilgi verdi.

Armutalan Delegasyonundan Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kozak da yaptığı sunumda, eğitim ve öğrenimin, kültürlerarası diyalogun büyük katkı sağlayabileceğine olan düşüncesini dile getirdi.
Bu amaçla Muğla Üniversitesi'nde yürüttükleri çalışmaları anlatan Prof. Dr. Kozak, kültürlerarası diyaloğu geliştireceğine inandığını belirttiği Avrupa ülkeleri arasındaki öğrenci değişimi projelerinin hız kazanıp yaygınlaşması gerektiğini savundu.

Belediye Meclis Üyesi İsmail Özbozdağ ise kültürün, uluslararası iletişimde en iyi araç olduğunu kaydetti. Kültür yozlaşmasını engellemek ve kültürlerin zenginleştirmesi için yerel yönetimler ile sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşütüğünü ifade etti.
Son olarak TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ali Kırlı yaptığı sunumunda; spor aktiviteleri ve festivallerin kültüre katkısına dikkat çekti. Kırlı, Marmaris ve Armutalan'da bu amaçla organize edilen kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi.


2010'DA ARMUTALAN'DA BULUŞACAKLAR
Öncesinde belediyeler ve delegasyonlar arası ikili görüşmelerin de yapıldığı toplantı sonunda yapılan açıklamada, böylesi toplantıların devam etmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca belediyeler arasında kardeş şehir olma isteklerinin de değerlendirilip, meclislerinde görüşülmesi kararı alındı.
Avrupa Birliğinin buna benzer bir toplantı projesinin 2010 yılının Nisan veya Mayıs aylarında Armutalan'da yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Yapılan “Avrupa'nın gelecekte kültürler arası diyalogun geliştirmesi” konulu toplantıdan sonra, Armutalan Delegasyonu kardeş şehirleri olan Balcık'ın 24 Mayıs bayramı olması sebebiyle bircok etkinlik ve törenlere katıldı. Ayrıca, Balcık Sosyalist Parti Milletvekili Siana Fudokova, Dobric Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Musa Veysel'le de görüşmelerde bulunuldu. Yine Muhammet Ünlü ve ekibi, Balcık Hak ve Özgürlükler Hareketini ziyaret edip, Parti Başkanı Bedri Kemal ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle parti binasında sıcak bir ortamda sohbet olanağı buldular. Başkan Ünlü burada yaptığı açıklamada, gelecek ay yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri ile Bulgaristan milletvekili genel seçimlerinde basarılar diledi.
Son olarak yapılan basın toplantısında Başkan Ünlü, bu tür karşılıklı ziyaretler sonucunda ilişkilerin arttığını söyleyerek, gelecek yıl Armutalan'da yapılacak olan Avrupa Birliği toplantı projesinin sözünün alınmasından mutlu olduğunu söyledi. Bulgaristan'daki organizasyonu gerçekleştiren başta Karedeniz Belediyeler Birliğine, Balçık Belediye Başkanı Nikolay Angelov olmak üzere, Balçık Belediyesi Meclis Başkanı Stefan, Balçık Belediye Başkan Yardımcısı Kıymet Turgut ve Belediye Genel Sekreteri Ertop Hancı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141