• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Küçük Dev Adam Jean Todt

Temel IRMAK /Gönül Dostu
 
 
 
 
 
 
FIA başkanı Jean Todt'u Değirmenyanı Asparan yarış alanında gelip, pilotlarla sohbet edip başarı dilerken, Marmaris medyasından bendeniz takip ediyordum.
Başkan Todt bütün pilotların elini sıkıp hal ve hatırını sorup  başarılar diliyordu. Onursal Başkan Serkan Yazıcı FIA Başkanı Jean Todt'a eşlik ediyordu. Youtube kanalıma görüntü çekmiştim. Başkan Todt'un bu görüntüleri Youtube kanalımda izleyebilirsiniz. 
site.jpg
 
Sevgili kardeşim Korhan Öniz'le Marmaris'te gerçekleşen, 2019 WRC Türkiye Rallisi'ni değerlendirirken, FIA Başkanı Jean Todt'tun, organizasyonda yer alan pilotlar basın mensuplarına açıklama yaparken, bekleyip başarılar dileyip istekleri olup olmadıklarını soruyordu. Bütün görevlilerin ellerini sıkan konuşan bir başkan olarak gördüm. İşte Avrupalı bir başkanın farkıydı.
Kardeşim Korhan Öniz'de o anda işte 'küçük dev adam' deyiverdim. Sayın Öniz'de 'tesbitin yerinde' diyerek ralli şampiyonasıyla ilgili fikirlerini benimle paylaşmıştı.
FIA Başkanı küçük dev adamı Jean Todt'ı,  ilk kez 2018 rally ödül töreninde görmüştüm. O zaman ödül törenine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da katılmıştı.
Küçük dev adam Jean Todt yarışmaya katılan pilotlardan Marmaris için tam not almış. Pilotlar yarış sahasından memnunluklarını dile getirmişler. Sayın Todt Marmaris'e tam not vermiş. Çünkü onun yarışmacıları çok mutlu olmuşlardı. 
ralli1.jpg
 
2019 Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 11'inci yarışı olan Türkiye Rallisi, final etaplarının ardından son buldu. WRC'yi Red Bull sporcusu Sebastien Ogier kazanarak ödülünü aldı. 
Ödül törenine katılan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bu rallinin hakikaten Marmaris'te ikincisinin düzenlenmesi önemli. Önümüzdeki yıl yine Türkiye'de düzenlenecek. Ülke olarak açıkçası her türlü organizasyonu en güzel şekilde yapabildiğimizi tüm dünyaya kanıtladık" diyerek duygularını dile getirmişti.
korhan1.jpg
 
 
Küçük dev adam FIA Başkanı Jean Todt, 2020 WRC Türkiye Rallisi'n Marmaris'te yapılmasına onay verecektir. Veya vermiştir. Öğrendiğimde sizlerle paylaşacağım.
Sayın Todt Marmaris'te saygı ve sevgiyle karşılanmış, insanların sevgisini küçük dev adam Todt'u şaşırtmış. Türk insanının karşılıksız sevgi gösterdiği sayın Todt'un Marmaris kalbinde yer almıştır.
2020 Ralli yarışlarında görüşmek dileğiyle...
20190914_124235.jpg
 
 
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141