• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

“Köylülere sözler verdik”

“Köylülere sözler verdik”
Ak Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, Ak Parti İlçe teşkilatını ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi. Hıdır, toplantıda önce İsrail'i kınadı daha sonra köylerde yapılan yıkımlar ve yerel seçimler hakkında konuştu.

Ayrıca Hıdır “Biz o köylülere giderek sözler verdik. Onların mağdur olmasını hiçbir kimse istemez” dedi.
Ak Parti İlçe Teşkilatında yapılan basın toplantısında İlçe Başkanı Kadem Mete, Ceyhan Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Muğla Ak Parti Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır Ak Parti İlçe teşkilatını ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi. Hıdır toplantıda gündemdeki bazı konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Marmaris köylerine ait imar planlarının 2009 yılının sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.
Marmaris AK Parti İlçe Binası'nda basın toplantısının başında İsrail'i kınayan Hıdır, emlak simsarlarının köylerde kaçak yapılar yapıp sattıktan sonra ortadan kaybolduğunu ileri sürdü.
Hıdır, ''Köylerdeki kaçak yapılar yapılırken neden müdahale edilmedi? Bu konuda ihmalli bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Kimsenin devletin hakkında tecavüz etmeye hakkı yoktur, milletin hakkına da tecavüz edilmesine izin vermeyeceğiz'' dedi.
En kötü imar planının plansızlıktan iyi olduğuna işaret eden Hıdır, dünyanın göz bebeği olan ve yüzde 68'i ormanlarla kaplı Muğla bölgesinin, devletin olduğu kadar milletin hakları da korunarak kullanıma açılması gerektiğini vurguladı.
Marmaris'te başlanılan yıkımların birilerinin kafasına göre yapılmadığını ifade eden Hıdır, ''Sayın Valimiz, yıkımlar konusunda çok hassas davranıyor. Yıkımlar konusunda bizleri, kaymakamı, jandarmayı ve muhtarları bilgilendirip, haberleşiyor'' diye konuştu.
Marmaris köylülerinin en büyük sorunu olan imar planı konusunda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini açıklayan Hıdır, 85 yıldır yapılamayan imar planlarının 2009 yılının sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.
Diğer AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ile birlikte 6 milletvekilini yapması gereken hizmetleri yapmaya çalıştıklarını anlatan Hıdır, muhalefet milletvekillerinden hiç bir yardım görmediklerini söyledi.
Muğla İl Özel İdaresi Encümeni tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle Marmaris'teki çok sayıdaki yapı için yıkım kararı verilmişti. Taşlıca köyünde 5 bina yıkılırken, Selimiye köyünde çıkan olaylar nedeniyle yıkımlar ertelenmişti.

Yıkım gerçekleştirilecek köyler:
Muğla Valiliği İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yıkılacak yapılar İlk etapta 1991'den sonra inşa edilen, Bayır köyünde 8, Çamlı'da 84, Çetibeli'nde 11, Hisarönü'nde 106, Karaca'da 40, Orhaniye'de 130, Osmaniye'de 1, Selimiye'de 175, Söğüt'te 98, Taşlıca'da 18 ve Turgut köyünde 53.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Partisinin Marmaris Belediye Başkanı Adayını İzmir'de açıklamaması üzerine gözler, Cumartesi günü Marmaris'e gelerek ilçe teşkilat binasında basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır'a çevrilmişti. Fakat Hıdır adaylarını hakkında bilgi vermezken “Aday belirleme çalışmamız devam ediyor. Adayı açıklanmayan Aydın ve Muğla kaldı. En geç Salı ya da Çarşamba günü belli olur. Muğla'da Ak partinin Aday adayı sayısı 150'nin üzerindedir. Buda gösteriyor ki Muğla halkı yapmış olduğumuz çalışmaları görmüş, getirdiğimiz hizmetlerin farkına varmıştır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141