• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Koylarda Yapılaşma

Koylarda Yapılaşma
Doğayla iç içe olduğunuz zaman her türlü sıkıntı ve problemin sizden yavaş yavaş uzaklaştığını ve giderek gençleştiğinizi hissedeceksiniz.

Doğayla iç içe olduğunuz zaman her türlü sıkıntı ve problemin sizden yavaş yavaş uzaklaştığını ve giderek gençleştiğinizi hissedeceksiniz. Hayatınızda yaz tatilinize ait güzel anılarınız olsun istiyorsanız sizde mavi tura katılın. Değişik yerleri görme heyecanı ve kendinizi denizin en güzel yerinde yüzme şansını vermek istiyorsanız sizin de ihtiyacınız olan tek şey gemi turlarıdır. Geçmişten günümüze gelişerek gelen ve artık neredeyse turizmimizin bel kemiklerinden biri olan bu etkinliğe her yıl hem yerli hem de yabancı birçok turist katılmaktadır. Bu değişik macera dolu ve bir o kadar da konforlu etkinliğe ilgi her geçen yıl çığ gibi büyümektedir. Kısa dönemlik olarak yapılan bu geziler insanların hayatlarında birer iz bırakmaktadır. 
Çünkü burada tarihi yerler de gezildiği için insanların kültür seviyeleri de doğrudan etkilenir. Bu da günlük hayatta bir adım önde olmanıza yardımcı olur. Ülkemiz coğrafi olarak birçok güzelliği içinde barındırır. Bunların başında da koylar gelir. Her kıyı bölgemizde birçok koy vardır. Buralar insanların göz bebeği haline gelmeye başlamıştır. 
Tekne ile denize açılmak insanların rahatlaması için en uygun yollardan biridir. Tam bir turizm cenneti olan ülkemizde herkes yaz aylarını iple çekmektedir. Kış aylarında iş yoğunluğundan boğulan insanlar yaz ayları gelince kendilerini sahil kentlerine atmak istemektedirler. Böyle olunca da burada da dinlenmek ve aynı zamanda da gezmek istemektedirler. Deniz turizmi ülkemizde yaz aylarında sahil turizminde kullanılan bir etkinlik çeşididir. 
Tatilde yapılan değişik aktiviteler ise tatilin daha dolu geçmesine yardımcı olur. Günümüzde en çok gelişen sektörlerin başında tekne kiralama gelir. İnsanlar özellikle tekneler ile denizlere açılmaktadırlar. Yaşanılan değişik tecrübeler ilerleyen yıllara aktarılmaktadır. Su içerisinde vakit geçirirken hem yüzüp güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz hem de değişik yerler görerek bu etkinliği kültürel bir etkinlik haline de getirebilirsiniz. 
Ayrıca tekne turlarında koylara uğrayarak bir gezi yaparsınız. Bu da koylarda yapılaşmalara neden olur. insanlar buralara çeşitli yerler yaparak kendilerine gelir kapısı oluşturmayı amaçlarlar. Bu sebeple de koyların tüm doğal güzellikleri teker teker ortadan kalkmaya başlar. Her yerde olduğu gibi koylarda birer beton yuvası haline gelir. Oysa insanlar denize doğayla iç içe olmak için çıkarlar. 
Tekne turizmi insanların sene içerisinde üzerlerinde biriktirdikleri tüm stresi atmaları için en uygun yollardan biridir. Turistler tekneleri ister sadece aileleri ile kiralayabilir isterlerse de farklı turist kafileleri ile turlara katılabilirler. Bu turlar ile hem gezip denizin tadını çıkarma şansını yakalarlar hem de değişik doğa harikalarını görmüş olurlar. Sizde şehirlerde binaları görmekten sıkıldınız ve bu tatil de değişik bir şeyler yapıp doğa ile iç içe olmayı istiyorsanız tekne turları ile doğa harikaları görmek istersiniz koylarda ki yeni yapıları değil. 
Turistler tekneleri ister sadece aileleri ile kiralayabilir isterlerse de farklı turist kafileleri ile turlara katılabilirler. Bu turlar ile hem gezip denizin tadını çıkarma şansını yakalarlar hem de değişik doğa harikalarını görmüş olurlar. Sizde şehirlerde binaları görmekten sıkıldınız ve bu tatil de değişik bir şeyler yapıp doğa ile iç içe olmayı istiyorsanız turlara katılabilir koyları ziyaret edebilirsiniz. 
Kışları çalışma temposundan sıkılan insanlar için sinir ve streslerinden kurtulacakları doğa harikalarını görürken eğlenecekleri bir etkinlik olarak tekne turu çok uygundur. Bu turları fazlaca yeni evlenen balayı çiftleri de tercih etmektedir. Bunun yanı sıra ülkemizi ziyarete gelen birçok turistin de ilgisini çeken konuların başında gelmeye başlamıştır. Bu nedenle de koylarda yapılaşmaya son verilmeli doğa harikaları olduğu gibi kalmalıdır. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141