• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

"Koltuk kompleksim yok"

Koltuk kompleksim yok
Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, gazetemizi ziyaret ederek gündemdeki konulara ilişkin Genel Yayın Yönetmeniz Temel Irmak ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Ayrıca Tugay, Marmaris Limanın genişletilmesi hakkında, CHP Marmaris Beledi

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay, seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret ederek gündemdeki konulara ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.
Marmaris Belediye'sinin birleştirici özelliği vardı
Temel Irmak ile sıcak bir sohbet gerçekleştiren Tugay “ Haber yaparken dikkat etmek gerekiyor. Haberi olduğu gibi yapmak gerek. Haberci yorum katarsa olmaz. Yorumu tabiî ki olacaktır. Fakat kendi yorumunu köşesinde yazabilir. Ben sağdan soldan söylenenlere kulak asmıyorum. Her söylenene kulak versem, Marmaris'te barışık olduğumuz kimse olmaz. Marmaris soysal demokratik bir yapıya sahip. Halk, Yerel Seçimlerde kendisine yardımcı olabilecek birimleri ve kişileri seçiyor. Ben gençliğimde Cumhuriyet Halk Partisi için çok çalışmalar yaptım. Marmaris'te CHP'yi idare ettim. Ben geçmiş dönemde ANAP adayını destekledim o zaman da adaylara bakacak olursak. Sayın İsmet Karadinç en iyi adaydı. Aynı zemin şimdi de var. Marmaris'e bir şeyler verebilecek aday var. Birde Marmaris'e iyi kötü bir şeyler vermiş bir aday var. Şimdi Belediye Yönetimi yani Sayın Ali Acar, Marmaris'e iyi ya da kötü bir şeyler verdi. İyi ya da kötü idare etti. Fakat eskiden Marmaris Belediye'sinin birleştirici bir araya getirici özelliği vardı. Biz başta o özellikleri geri kazandırmak için Başkanlığa talip olduk. Eski yönetimim Marmaris arazilerini birilerine peş keş mi çekmiş, Marmaris'i parsellemişler mi? Bunu ben bilmiyorum. Belediyenin içinde değildim. Ama yapıldı diyenler belgeleriyle çıksınlar söylesinler. Şimdi ki yönetimde sıkıntı var. Bozukluk var. Belediye de idare zaafları var. Belediyenin birçok Sivil Toplum Örgütüyle arası iyi değil. Ya da Devletin organlarıyla bağı yok. İyi bir iletişim içinde değil” dedi.

Temel Irmak'ın “Bu söylediklerinizden sonra Marmaris'in ağabeyliğine mi soyunuyorsunuz? Sorusuna Tugay “Ağabey olmak büyüm sorumluluk büyük sabır isteyen bir iştir. Ayrıca ağabey büyük bir deyimdir. Ağabey, yeri geldiğinde ailelerin özel sorunlarına bile çözüm üretir. Hikmet Canatalay gibiler gerçek ağabey değil, çakal ağabeylerdir. Benim burada Marmaris Belediye Başkanlığına talip olmam büyük ölçüde yakın dostlarımın teşvikiyledir. Aslında şunu söylemek istiyorum. Geçen günlerde hali ziyaret ettiğim de çok acı bir manzarayla karşı karşıya kaldım. Gördüm ki halkımız mağdur olmuş. O hali yapanlardan Allah razı olsun. Fakat yapıp öyle bırakmamak lazım.
Koltuk kompleksim yok
Şimdi ben kendimce ekonomik ve sosyal yönden en yüksek noktalara ulaşmışım. 6 7 tane şirket yönetimim altında Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin ve İngiltere Kraliçesinin bizzat atadığı bir görevi yapıyorum. Türkiye'yi İngiltere'de temsil ediyorum. O yüzden koltuk kompleksim yok. Her konuda doyum noktasına ulaşmışım. Buradan sonra Marmaris Halkına hizmettir benim görevim. Onlara huzur ve refah vaat ediyorum” dedi.
Sizin aday olmanız Marmaris'e şanstır diyen Irmak “Sizin aday olmanızla Marmaris'te Siyasetin seviyesi yükseldi. Teşkilatınızla yaptığınızla yaptığınız çalışmalar sizlere geri dönecektir” dedi.

Seçim bittiğin hepimiz kucaklaşmalıyız
Tugay “Benim şahsen kimseyle sorunum yok. Ne Ali Acar ile ne Cemalettin Özdemir ile. Seçim bittiğin hepimiz kucaklaşmalıyız. Sayın Ali Acar'ın eşi Sevgi hanımla benim eşim sürekli görüşürler. Sayın Şennur Ünlü ve Muhammet Ünlü bana ağabey diye hitap ederler. Sayın Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü'nün bir sözü ile biz Sağlık ocağı yapıyoruz.

Liman genişletilmesi
Liman Genişletilmesi konusunda da açıklama yapmak istiyorum. Herkesin öncelikle şunu bilmesi gerekiyor. Liman değil limanın işletilmesi özelleştirilmiştir. Ayrıca Marmaris Limanı, yarısının devlete ait olduğu bir şirket tarafından işletiliyor. Biz bu limana yatırım yaparsak bu devlete kalacak. Bizim sırtlayıp götürecek halimiz yok. Birde şöyle bir iddia var. Ben Başbakana kendi paramla limanı genişletiyorum. Partinizden aday olayım. Sizde limanın genişletilmesine izin verin. Demişim. Böyle bir şey mümkün olamaz. Bu şekilde siyaset yapılmaz. Ben rüşvet almışım. Çok ayıp ediyorlar. Ayrıca bu liman genişletilmesi Devlet benden istedi.2005 yılında Turizm Bakanı geldi. Biz yat turizmine önem veriyoruz. Cruise gemilerine önem veriyoruz. Sizde böyle bir gelişim içinde olun dedi. Benim için her şeyi söyleyebilir ama rüşvet aldı demesinler. 2005 yılında maden mi vardı? Senin bir oteli varda. Benim yok mu? Kendi bindim ağacı neden keseyim. Benim burada 2002 yatağım var. Birde Liman konusunda çevreciler tavrını anlamıyorum. Biz Liman için ÇET raporunu aldık. Sadece Belediye izin vermedi. Bilgim yok diyenler yalan söylüyorlar. Çevreciler ellerinde Bilim Adamlarının raporlarının olduğunu söylüyorlar. Ben bir kez olsun bu raporları görmedim. Bana göstermiyorlar. Basın mensuplarına göstersinler. Ayrıca

ÇET raporu demek, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurumlarından olumlu rapor almış demektir. Bunun daha ilerisi var mı? Liman Genişletilince yabancı savaş gemileri gelecekmiş. Aksaz için tehdit oluşturacaklarmış. Ya Allah aşkına öle her isteyen Türk Kara Sularına girebiliyor mu? Bu gemiler hem İttifakta olduğumuz ülkelerin gemileri hem de önce Dış İşleri Bakanlığından izin alıyorlar. Sonra da Genel Kurmay Bakanlığımız var. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Tabi Turizm Bakanlığı Komisyonun karar çıktığın da ben hemen çivi çakmayacağım. Halka soracağım.

İsmet Karadinç Başkan olacak dediler
Bazı kesimler benden sonra İsmet Karadinç başkan olacak dediler. Karadinç'in başkan olabilmesi için Meclise girmesi gerekiyor. Baktılar meclis Adayları listesinde yok. Bu sefer Mustafa Karacan için söylediler. Birde bunu iyi yönde de yapmıyorlar ya beni öldürüyorlar ya da hasta ediyorlar. Onlar kendileri biliyorlar. O koltuğun ne kadar tatlı olduğunu. Şimdi bırakamıyorlar. O koltuğu ölmeden kimse başkasına vermek istemiyor. Beni kendileri gibi sandılar” dedi.

Mecazi anlamda söyledim
Temel Irmak'ın Cemalettin Özdemir ile ilgili olarak başı sıkışınca bavulunu alır gider diye ithamda bulundunuz mu sorusuna Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay “Ben onu mecazi anlamda söylemiştim. Sayın Özdemir kaymakamlık görevi yaptığı sırada ismi DSP ile konuşulurken bana geldi. Ben siyasete gireceğim. DSP'dan aday olacağım dedi. Ben Sayın Cemalettin Özdemir'in zekiliğine aklına hayranım. Marmaris'te büyük işler yapmış birisi. Ben senin gibi insanların Siyasete girmesi beni sevindirir. Marmaris'te siyaset çıtasını yükseltir diye düşüncelerimi belirtmiştim. Şimdi asıl durum Sayın Özdemir'in Yansımalar programında benim Otellerim, yatlarım, katlarım, yatırımlarım ve limanın yok. Ben Marmaris'i en tarafsız yönetecek kişiyim dedi. Onun söylemine göre bunlara sahip bir kişi Marmaris'i tarafsız yönetemez. Bende bu saydıklarının hepsine sahibim. O zaman bana söylenmiş bir söz. Şimdi benim söylemek istediğim şuydu. Bizim kafamız, gövdemiz, ellerimiz ve ayaklarımız taşın altında. Allah göstermesin Marmaris'te bir şey olduğunda Sayın Cemalettin Özdemir Bey bavulunu alır eşini koluna takar gider. Ama biz Sayın Özdemir'i hiçbir yere göndermeyiz. Tutarız kolundan burada kalması için. Biz ne yapacağız. Bizim her şeyimiz burada. O zaman ister miyiz Marmaris'te kötü bir şey olsun. En iyisini isteriz. Ben çevreciler için bezirgan demedim
Ben çevreciler için bezirgan demedim. Şimdi Yerel TV'lerde haberciler sokağa inip soruyorlar. Marmaris'te beğenmediğiniz ne var?. Yerel Yönetimin eksiklikleri neler diye? Şimdi ben dikkat ediyorum. Adam söylüyor işte Çöpleri geç topluyorlar. Belediye böyle şöyle. Haberci soruyor Marmaris'te mi kalıyorsunuz? Hayır bir haftalığına kızımın yanına geldim. Haftaya döneceğim. Marmaris bu kadar mı sahipsiz. Çıkıp gerçek Marmarisliler Marmarislice konuşup dertlerini anlatsalar ya. Marmaris yaşayanları dertlerini anlatsalar. Ben bunu söylemek istemiştim” dedi.


  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141