• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Kitap Günleri başladı

Kitap Günleri başladı
Marmaris Kitap Günleri başladı. Başkan Acar, vatandaşları etkinliğe ilgi göstermeye, yazarları da Marmaris'e davet etti

Yurdun değişik kentlerinden 45 yazar ile 10 yayınevinin de katıldığı Kitap Günleri'nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ali Acar, vatandaşları organizasyona ilgi göstermeye, yazarları da 'cennet' Marmaris'e davet etti.

Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleşen, 6 Mart'ta sona erecek Marmaris Kitap Günleri, dün düzenlenen kokteylle kitapseverlere kapılarını açtı. Etkinlik hakkında bilgi veren Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, Avukat-Yazar Ahmet Hür'ün projesi olan Kitap Günleri'ne 45'i şehir dışından olmak üzere 50'yi aşkın yazar ve 10 yayınevinin katıldığını söyledi. 

Belediye Başkanı Ali Acar da, Kültür Evi'nin vatandaşların, sanatseverlerin istekleri doğrultusunda etkinliklere ev sahipliği yaptığını kaydetti. Başkan Acar, halkın yerel yönetimi yönlendirici ve destekleyici olması halinde, kentin, hem sosyal hem ekonomik açıdan daha iyi noktalara geleceğini, hedeflerine daha kolay varabileceğine olan inancının altını çizdi. Başkan şunları söyledi:

VATANDAŞ ÖNERSİN BİZ YAPALIM

"Biz, ne mutlu ki, Marmaris'te böylesine duyarlı dostlarımızı barındırıyoruz . İşte gerçek mesleği avukatlık olan, kendisinin  yazdığı kitapları da bulunan Ahmet Hür kardeşimizin bu projesine destek olmak bizim boynumuzun borcuydu. Kendisini kutlayıp, teşekkür etmek istiyorum. Bu bizler için değil, tüm Marmaris için, halkımız için yapılan bir etkinliktir.  İlk kez kitap günleri adı altında, ulusal düzeyde yazarlarımız ve yayınevlerimizin katıldığı bu etkinlik, gerek Marmaris yaşayanlarının gerekse yöneticilerinin sanat ve kültüre olan bakışının göstergesidir. Çağdaşlığın yol haritası olan kitap okumak ve kitap alışkanlığını, sevdasını kazandırmak sadece bizlerle değil dostlarımızla olacaktır. Burada bir kez daha tekrar etmek istiyorum, sanat, kültür sportif, hangi konuyla ilgili  olursa olsun her türlü projelere açık olduğumuzu ve bu konuda, herkese  lokomotif olmalarını, bizleri yönlendirip, çalıştırmalarını, önümüze yol haritaları koymalarını öneriyorum. "

YAZARLARA DAVET

Başkan Acar, vatandaşların etkinlikteki kitaplara,  yazarlara ve yayınevlerine ilgi göstermeleri halinde  organizasyonun, geleneksel hatta uluslararası hale gelebileceğine vurgu yaptı. Başkan Acar,  tüm yazarları Marmaris'in güzel havası, doğası eşliğinde kitaplarını yazmaya da davet etti, "Buyursunlar, gelsinler, kitaplarını yazsınlar. Bizler de onlara ev sahipliği yapalım, misafir edelim, burada ağırlayalım. Çok hoşnut, çok mutlu oluruz" dedi.

Bu arada organizasyon için Kültür Evi'ne gelen kitapseverler hem kokteyl öncesi hem de sonrasında stantları gezdi, yazarlarla söyleşti, ilgilerini çeken yayınları yazarına imzalatarak aldı. Konuk yazarlar ve yayınevi temsilcileri, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Marmaris'te gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Marmaris Kitap Günleri'nin 'fikir babası' Ahmet Hür ise, hem organizasyonun geleneksel hale geleceğine hem de ilçenin bundan sonra daha çok yazar ağırlayacağına olan inancını ifade etti.

ZENGİN İÇERİK

Söyleşilere, imza günleri ve şiir dinletilerine de ev sahipliği yapacak Kitap Günleri'ne katılan yayınevleri ile yazarların isimleri şöyle:

 Yayınevleri: Broy Yayınları, Cazkedisi Yayınları, Kuledibi Yayınları, Kibile, Zeus Kitabevi, Bizim Kitaplar, Türk Beyin Takımı, Herodot Kitaplığı, Kanguru Yayınları ve Minval Yayınları Kültür ve Sanat Evi'nde kurulan stantlarda kitaplarını okurların beğenisine sunacak.

Yazarlar: Ahmet Hür, Ahmet Yemenici, Ali Gültekin, Aydın Şimşek, Ayfer Öneysan, Azime Akbaş Yazıcı, Behiye Günnaz Can, Cevat Doğudan, Cezmi Ersöz, Çetin Korkut, Duran Ergül, Erdoğan Aydın, Erol Uysal, Fatma Gebeş Çimen, Fatma Tanrıöver, Güven Karabenli, Hakkı Gümüştaş, Halil Canda, Halim Yazıcı, Hatice Altunay, Mine Söğüt, Mustafa Göksoy, Nazlı Çevik Terzioğlu, Nuran Benli, Oya Şener, Özkan Mert, Raşit Öztürk, Rıfat Kalakoğlu, Sadık Albayrak, Sebla Özyurt, Semih Bulgur, Semire Fakih, Servet Karakuş, Seyyit Nezir, Suat Çağlayan, Suat Gülşen, Suna Güler, Tolga Aydoğan, Tuğrul Keskin, Ümit Yaşar Işıkhan, Ümran Öztürk, Yıldız İlhan, Yılmaz Karakoyunlu, Zerrin Arıtan, Zeynep Batımor. (Hatice IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141