• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kış aylarındaki cilt kuruluğunu nasıl önlersiniz?

Kış aylarındaki cilt kuruluğunu nasıl önlersiniz?
Değişen hava koşulları ilk belirtilerini cildimizde hissettiriyor.

Değişen hava koşulları ilk belirtilerini cildimizde hissettiriyor. Soğuk havanın yüzünü göstermeye başladığı bugünlerde Anadolu Sağlık Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Akın, sıcak suyun cilt kuruluğunu artıran en önemli neden olduğunu ve soğuk havanın etkisi ile kaybolan cilt neminin yerine konmaması ile büyük hata yapıldığını belirterek kış mevsiminde cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

 

Kış aylarının gelişi ile birlikte artan şikayetlerden biri de cilt kuruluğu.  “Cildimizde nem kaybına neden olan soğuk hava ya ciltte kuruluğa neden oluyor ya da bu problemi artırıyor.” diyen Anadolu Sağlık Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Akın, azalan çevresel nem oranının yanı sıra uzun süreli su temasının da yakınmayı arttıracak nedenlerin arasında sıraladı.

 

Kaşınma en belirgin özellik

Kuruluk vücudumuzun her yerinde görülebilmekle birlikte kendini en sık kol ve bacaklarımızda gösterir diyen Uzm. Dr. Akın, kış aylarında artan soğuk  ile birlikte kuruluğa eşlik eden başka problemler de karşımıza çıkabiliyor diyerek bunların neler olabileceği hakkında bilgiler verdi.

Kuru bir cillte kendini gösteren ilk belirtinin kaşınma olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Akın, kaşındıkça cildimizde oluşan hasarın deri bütünlüğünü bozduğunu beliirtti. Egzema dediğimiz tabloda ciltte kızarıklık ve kaşınma ile ortaya çıkar ve gerekli nemlendirme yapılmazsa inatçı bir seyir gösterebileceğini belirten Uzm. Dr. Akın; kuruyan ve kaşınan derinin koruyuculuk görevini yapamadığı için deri bütünlüğünün bozulduğuna, bu ortamın da  mikrobik enfeksiyonlar için adeta bir yuva oluşturduğuna dikkat çekti.

 

Kuruluğu önlemek için

Kış aylarında kuruluk sorununu en aza indirebilmek için temel cilt bakımında bazı değişikliklere gitmek gerekli diyen Uzm. Dr. Akın, cilt kuruluğuna yol açmamak için dikkat edilecek noktaları sıraladı: 

 

  • Çok sıcak su ile yıkanmamalıyız
  • Yıkanırken  kurutmayan,  yağ içeren sabun ve şampuanlar kullanmalıyız
  • Her banyo sonrasında cildimiz çok kurumadan  vücut nemlendiricilerini (ilk yarım saatte) uygulamalıyız
  • Yaşadığımız ortamlarda nem oranını arttıracak önlemleri almalıyız
  • Bol su içmeliyiz
  • Biotin, çinko, folik asit, omega -3 yağ asitlerinden zengin beslenmeliyiz
  • Güneşe çıkmadan önce güneş koruyucularını uygulamalıyız.

BİLGİ İÇİN

Eda Akyüzlü-Medya Direktörü/ eda.akyuzlu@leopr-tr.com Tel:0212 373 40 31 Cep: 0530 500 37 17

Damla Gökçen -Müşteri Süpervizörü/ damla.gokcen@leopr-tr.com Tel:0212 373 40 91 Cep: 0 530 500 37 26

Anadolu Sağlık Merkezi Hakkında

Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor. Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ile devam eden işbirliği Anadolu Sağlık Merkezi'nin sağlıkta referans merkezi olma vizyonunu da destekliyor. Kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Sağlığın Merkezi’ konumuna ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi; onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor. Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor

Johns Hopkins Medicine Hakkında

Johns Hopkins Medicine, Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimlerini ve bilim adamlarını, Johns Hopkins Sağlık Sisteminin organizasyonları, sağlık profesyonelleri ve tesisleri ile birleştirmektedir. Johns Hopkins Medicine’ın misyonu, tıbbi eğitim, araştırma ve klinik bakım standartlarını mükemmelleştirerek toplumun ve dünyanın sağlığını daha iyi bir seviyeye çıkartmaktır. Farklı ve kapsamlı olan Johns Hopkins Medicine, Johns Hopkins Hospital’ın 1889’daki açılışından bu yana, sağlığı korumak için hekimlerin ve tıbbi bilim adamlarının biyomedikal araştırmalar ve tıbbi bilgilerin uygulanması konularındaki eğitimlerinde uluslararası liderlik sağlamıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141