• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Kılıçdaroğlu taktı kesin bitirecek!

Kılıçdaroğlu taktı kesin bitirecek!
CHP'li Kılıçdaroğlu, bu kez Maliye Bakanı Unakıtan'ı kafaya taktı. Elindeki belgelerle Unakıtan'ı bitirmeyi hedefliyor.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzlukla mücadele için dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın İzmir Foça'da 15 bin 600 YTL'ye aldığı arsayı 18 ay sonra 1 milyon 244 bin YTL'ye sattığını, vergisini de ödemediğini ileri sürdü.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Genel Başkan Yardımcı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Deniz Feneri e.V soruşturmasıyla ilgili açıkladığı belgelerden sonra, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la ilgili yeni bir iddiayla ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, önceki gün Çanakkale'de il örgütünün düzenlediği “Yolsuzluk” konulu bir panelde Unakıtan ile ilgili şu iddialarda bulundu:

Kemal Unakıtan'ın bir şirketi var. Bu şirket İzmir Foça'da 15 bin 600 YTL'ye bir arsa alıyor. 18 ay sonra bu arsayı 1 milyon 260 bin YTL'ye satıyor. Kâr 1 milyon 244 bin YTL. Dünyanın neresinde bir arsa 18 ayda bu kadar kâr getirir. Bu paranın vergisi de ödenmedi. Unakıtan, vergi ödediğini söyleyemez çünkü bütün belgeleri bizim elimizde.”

Unakıtan'ın arsasıydı

Kılıçdaroğlu'nun iddiasını, söz konusu arsanın bulunduğu Ilıpınar Köyü Muhtarı Selçuk Tabaklı'ya sorduk. Tabaklı 4 yıl önce Ilıpınar köyüne muhtar olduğunu belirterek, “Bu arazide 2 senedir Ekiz Tavukçuluk adlı bir şirket var. Bu şirket daha öncede köyümüzdeki bir tavuk çiftliğinin işletmeciliğini yapmıştı. Arazi Ekiz'e geçmeden önce atıl durumdaydı. Önceki sahiplerini ben de tanımıyorum. Kemal Unakıtan'ın olduğunu ben de duymuştum” dedi.

Arazinin 18 ay gibi kısa bir süre içinde Unakıtan'ın şirketi tarafında 15 bin 600 YTL bedelle alınıp, 1 milyon 260 bin YTL bedelle satıldığı iddialarını tesisin yeni sahibi Ekiz Tavukçuluk'un ortaklarından Hamdi Ekiz'e sorduk. Ekiz, araziyi 2006'nın Eylül ayında 1 milyon dolara Albaraka Türk'ten satın aldıklarını anlatarak şunları söyledi:

“40 bin metrekarelik arazide 12 bin 500 metrekare kapalı alan var. Aldığımızda tesis atıl vaziyetteydi. Bugünle karşılaştıramayacak kadar küçük bir kapasitesi vardı. Makinaları hurda vaziyetteydi. Biz bu kadar parayı üzerindeki binaya ve arsaya verdik. Daha sonra da yatırım yapıp kapasitesini artırdık. Arazinin Kemal Unakıtan'dan Albaraka Türk'e 1 milyon 260 bin YTL'ye geçtiğini biliyorum. Unakıtan'ın da bizden 4 yıl önce aldığını biliyorum ama arazinin Kemal Unakıtan'a ne kadar paraya geçtiğini bilmiyorum. Ayrıca Unakıtan'ın arazi ve tesislerini Al Baraka Türk satar. Bunların içinde neden Foça'daki tavuk çiftliğinin konu edildiğini anlaşmış değilim. Şu anda Albaraka Türk'ün internet sitesine girseniz, 'satışa çıkan gayrimenkuller' listesinde Kemal Unakıtan'dan Albaraka Türk'e geçen İzmir Buca'da ve Kemalpaşa'daki yerleri göreceksiniz.”

Ekiz'in söylediği gibi Albaraka Türk'ün internet sitesindeki “Satılık Gayrimenkul ve Araçlarımız” listesinde Ekiz'in tarifine uygun olarak İzmir Buca'da 43 bin 600 metrekarelik kümes-tarlanın 550 bin ABD Doları fiyatla, Bursa Orhangazi'de (Kemalpaşa) 2 bin 900 metrekarelik tarım amaçlı tarlanın ise 20 bin YTL bedelle satılığa çıkarıldığı gözüküyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141