• BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kılıçdaroğlu CHP'ye yardımı es geçti

Kılıçdaroğlu CHPye yardımı es geçti
CHP'li Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri e.V.davası ile ilgili yeni iddialar ortaya attı, eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Fırat'a da yüklendi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'daki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhan'ın, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ı, ''Türkiye'deki işlerinde vekil tayin ettiğine ilişkin'' 2007 tarihli noter belgesini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Şişli İlçe Kongresinde dile getirdiği ''3Y (yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele) söylemine'' artık vatandaşın itibar etmediğini iddia etti.

''Yolsuzlukla mücadele edeyim derken, AKP ve Sayın Başbakan bugün yolsuzluk yapanların en büyük hamisi durumuna gelmiş durumda'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Almanya tarihinin en büyük nitelikli dolandırıcılık davasının Türkiye'deki faili olarak mahkeme kararına geçen kişi, bugün RTÜK'ün başında ve Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın koruması altında. Sayın Başbakana sormak isterim: Almanya'daki dolandırıcılık davasının Türkiye ayağını oluşturan kişilerden birisi olarak, adı defalarca geçen kişiyi, RTÜK Başkanı olarak görmeyi nasıl içinize sindiriyorsunuz? Bu anlayışınızı, yolsuzlukla mücadele söyleminin neresine oturtuyorsunuz? Sayın Zahid Akman'ı, Kanal 7'yi birlikte kurduğunuz için mi koruyorsunuz? Bu bağlamda bir korumanın suçu paylaşmak anlamına geldiğini çevrenizdeki kişiler acaba size söylemediler mi? Bu davranışınızı hangi şeref ve haysiyet anlayışınıza oturtuyorsunuz?

Almanya'daki Deniz Feneri olayında olduğu gibi, Kanal 7'nin yurt dışı hesaplarını resmi defterlerine kaydetmediği devletin raporları ile saptanmasına karşın, bu raporları sümenaltı edip, savcılığa göndermeyen SPK Başkanı Turan Erol'u hangi şeref ve haysiyet anlayışı ile yerinde tutuyorsunuz? Şayet yolsuzluklarla mücadele programınız bu anlayış ile hazırlanmışsa, onun adı 'yolsuzlukla mücadele' değil, yolsuzluklara yataklık yapmadır. Almanya'daki dolandırıcılık olayının Türkiye baş aktörü Zekeriya Karaman'ın akrabanız olması, size böyle bir korumacılık yetkisi vermez, vermemelidir. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı vergi kaçakçılarının, hayali ihracatçıların, karaparacıların hamisi olamaz. Türkiye Cumhuriyeti, karapara kuryecilerinin ve karaparanın cenneti olamaz.''

-''BİAT BELGESİ''-

Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısında,Almanya'daki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhan'ın, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ı vekil tayin ettiğine ilişkin, 21 Mayıs 2007 tarihinde İstanbul 10. Noterliğince düzenlenen belgeyi de açıkladı.

Belgeyi ''biat belgesi'' olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, genel vekaletname'' başlıklı belgede, ''Türkiye hudutları dahilindeki ortağı olduğum şirketlerdeki hisselerimi devretmeye, Türkiye hudutları dahilindeki şirketlere ortak olmaya, hisse satın almaya, ortaklıkla ilgili haklarımı takip etmeye benim adıma evrakları imzalamaya, kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel şirketlerdeki işlerimi takip etmeye T.C. vatandaşı Kadir oğlu 03.01.1952 doğumlu Zekeriya Karaman'ı vekil tayin ettim'' cümlelerinin yer aldığını kaydetti.

CHP'li Kılıçdaroğlu, bu vekaletnamenin, ''Mehmet Gürhan'ın aslında bir piyon olduğunu, tüm yetkilerin ve sorumluluğun Zekeriya Karaman'da bulunduğunu açıkça gösterdiğini'' ileri sürdü.

-''KENDİNİZİ ÇIKMAZ SOKAKTA BULURSUNUZ''-

Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

''Sayın Başbakana önerim: Sayın Başbakan bu vekaletnameyi önünüze alınız ve vicdanınızın da sesini dinleyerek bir düşününüz. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını kimler yiyor? Kimler İslamiyetin o güzel yardımlaşma duygularını özel çıkarları için kullanıyor ve siz Türkiye'deki asıl faillerin arkasında, onların destekçisi olarak görünüyorsunuz. Bunu gerçekten de içinize sindirebiliyor musunuz? Sayın Başbakan'ın etrafında saygın kişiler var. Lütfen onların uyarılarına kulak versin. Şayet Dengir Fırat'la yola çıkarsanız, kendinizi çıkmaz sokakta bulursunuz. Zaten ağzınızın bozukluğu da galiba buradan geliyor.''

Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile ilgili olarak da ''Dengir Fırat'ın en büyük ortağı olduğu MENAS'ın ürünlerini yurt dışına götüren TIR'da 89 kilo eroin yakalandı mı, yakalanmadı mı? Fırat'ın en büyük ortağı olduğu MENAS şirketi hayali ihracat yaptı mı, yapmadı mı? Sayın Başbakanın imzasıyla Dengir Fırat'ın iftira attığını kanıtlarsam, Mehmet Mir Dengir Fırat'ı partideki görevinden alacak mısınız?'' dedi.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'ın imzasıyla, Fırat'ın birisine iftira attığını kanıtlayacağını söyledi.

''Kime iftira attığını söylemeyecek misiniz?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''sayın Başbakan sorsun öğrensin bakalım. Ben bunu kanıtlayacağım, o zaman Sayın Başbakan dönüp Mehmet Dengir Mir Fırat'a ne söyleyecektir, ben de merak ediyorum. Ben bir şey istiyorum, milletvekilliğinden ayrılması...'' diye konuştu.

-''DENGİR FIRAT'LA HESAPLAŞACAĞIZ''-

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Fırat'ın, hayali ihracat olayı ortaya çıktığı zaman ''ben o şirketten ayrılmıştım'' dediğini anımsatması üzerine, ''Sayın Dengir Fırat'la hesaplaşacağız. Fırat'la bütün medyanın önünde herhalde bir araya geleceğiz. O zaman ben size Fırat'ın ve şirketinin gerçek yüzünü belgelerle göstereceğim. Öyle kafadan atmak, hakaret yok, kızmak da yok. Ben belgelerini göstereceğim, sayın Fırat da konuşacak'' dedi.

''Bu bir çağrı mı?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''kendisinin çağrısıydı, dün sayın Başbakan da çağrıya yanıt vermediğimizi söyledi. Sayın Fırat'la herhangi bir yerde tartışalım, basın mensupları da izlesinler'' yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''CHP'nin Almanya'daki bir vakıftan 85 milyon avro yardım aldığına ilişkin iddialara'' yönelik bir soruyu yanıtlarken, ''Benim böyle bir hesabım ve param da yok. Ama açıklarlarsa sevinirim. Belki Almanya'da benim bir hesabım olduğunu da öğrenmiş olurum, paraya da ihtiyacım var'' dedi.

AA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141