• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kılıçdaroğlu canlıdan kaçtı mı?

Kılıçdaroğlu canlıdan kaçtı mı?
CHP kanadı diyor ki "Bize kaçtı diye" baskı yapılıyor. İddiaya muhatap kişi de diyor ki; "Söz verdi sözünden döndü..."

ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında yaşanan tartışma ilginç bir boyuta taşındı. İşin içine Balçiçek Pamir de karıştı. İddiaya göre Kılıçdaroğlu, canlı yayına katılmaktan son anda vazgeçti. CHP ise karşı atakta; "Bize baskı yapılıyor".

Habertürk'ten Balçiçek Pamir, Kemal Kılıçdaroğlu'na "canlı yayına çıkar mısınız" teklifi götürdü. Kılıçdaroğlu da buna "elbette" yanıtını verdi.
BALÇİÇEK PAMİR PERDE
ARKASINI ANLATTI

İNTERNETHABER'E olayın ayrıntılarını anlatan Balçiçek Pamir, şunları aktardı; "Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile bugünkü Söz Sende programına katılması için sözleştik. Sn. Dengir Mir Mehmet Fırat ile de görüşüp onayını aldım.
Tanıtımlarımız sabah saatlerinden itibaren yayınlanmıştır."

KILIÇDAROĞLU VAZGEÇTİ
"Sn. Kemal Kılıçdaroğlu nedense programa gelmekten vazgeçmiştir. Açıklama olarak
şahsıma "gelirsem bir tek size geleceğim ama iki/ üç gün içinde. Önce sorularımı Dengir Bey cevaplasın" demiştir. Sayın Fırat, canlı yayında her soruyu cevaplayacağını belirtmesine rağmen Kılıçdaroğlu programa
gelmeyeceğini açıklamıştır.

"KAÇTI KONUMU..."
"Ben de kendisine eğer gelmezseniz korktu kaçtı
konumuna düşersiniz, bu CHP'ye yakışmaz. Ortaya bir iddia atıp çekilmek olmaz, gelin canlı yayında ne iddianız varsa arkasında durun dedim."

TELEFONLARINI KAPATTI
"Kılıçdaroğlu biraz düşeneceğini söyleyerek benden bir saat izin istedi. O saatten sonra da ulaşılmaz oldu. Yayına katılmama hakkı kendisine aittir elbette. Ama Dengir bey ile bir araya gelme isteğini benim canlı yayınımda geçtiğimiz cuma günü kendisi dile getirmiştir. Olay bundan
ibarettir.

Ardından aynı teklif AKP'li Mir Mehmet Fırat'a götürüldü. Fırat'tan da olumlu yanıt alınınca, Habertürk büyük buluşmanın tanıtım bandını ekrandan döndürmeye başladı.

Habertürk'den Balçiçek Pamir'in aktardıklarına göre durum bundan ibaretti.

CHP: SÖZ VERMEDİK

CHP kanadından gelen bilgiler ise daha farklı. Onlara göre Kemal Kılıçdaroğlu "böyle bir söz vermemişti". Kemal Kılıçdaroğlu da aynı şeyi söylüyor. Kılıçdaroğlu, Fırat ile bütün kanalların canlı olarak yayınlayabilecekleri bir platformda kapışmak istiyor. Teklifi de bu yönde...

PAYLAŞILAMAYAN ADAM
Şaban Dişli'nin istifasında ve ardından Deniz Feneri ile ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasında büyük rol oynayan Kılıçdaroğlu, tüm kanalları ve basın mensuplarının en çok aradığı kişi oldu. Kılıçdaroğlu'nun karşısına AK Parti önce Nihat Ergün'ü çıkardı. Ancak beklenen etki görülmeyince AK Parti usta ve deneyimli siyasetçisi Dengir Mir Mehmet Fırat'ı, Kılıçdaroğlu'nun karşısına koydu.

CANLIYA GEL
Son bir kaç günde Fırat'ın çıkışları medyada yer buldu ve medya bir anda Fırat-Kılıçdaroğlu kapışmasına ilgi göstermeye başladı. Geçen hafta Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Habertürk'teki Balçiçek Pamir'in proğramının ardından; Pamir bu akşam da kavganın diğer tarafını yani Dengir Mir Mehmet Fırat'ı saat 18.00'de konuk edecek. Pamir, Kılıçdaroğlu'na bu yayına katılıp Fırat ile karşılıklı iddiaları tartışmalarını istedi.

HERKES CANLI VERSİN
Ancak Kılıçdaroğlu, öncelikle; sabah yaptığı basın toplantısında gündeme getirdiği iki sorunun yanıtının Fırat tarafından verilmesini istedi. Fırat'ın polemik yaparak sorulara yanıt vermekten kaçınacağını ileri süren Kılıçdaroğlu, Pamir'e programa katılacağına dair bir söz vermediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Pamir'e “siz benim yönelttiğim iki soruyu sorun Fırat yanıt versin. Ben de ilgili belgelerimi hazırlayıp, başka bir gün gelirim, programınıza. Ama Fırat benimle canlı yayında karşılıklı konuşmak istiyorsa; bir tek kanal değil tüm kanalların ve basın mensuplarının izleyebileceği geniş çaplı bir toplantı yapalım. İsterse Meclis'te isterse başka bir yerde. Bunu yapabiliriz” dedi.
KAPIŞMA VE YARIŞ SÜRECEK
Kılıçdaroğlu'nun katılmayacağı Balçiçek Pamir'in programında Kılıçdaroğlu'nun istediği iki sorunun sorulup sorulmayacağı program sırasında görülecek. Fırat'ın bunlara vereceği yanıt sonrası da Kılıçdaroğlu bir sonraki adımı atacak. Önümüzdeki günlerde bu iki rakip partinin güçlü kurmaylarının tartışması kamuoyunu meşgul ederken, medya mensupları arasında da bu ikiliden reyting çıkartma yarışı kıyasıya sürecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141