• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Kılıçdaroğlu, “Bu tür insanların dürüst hizmet edeceğine inanmıyorum”

Kılıçdaroğlu, “Bu tür insanların dürüst hizmet edeceğine inanmıyorum”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bazı arkadaşlarımız aday yapmadık diye ayrılıp başka partiden aday oldular.

Bu tür insanların bir topluma, bir beldeye, bir ilçeye, Büyükşehir’e doğru dürüst hizmet edeceğine de inanmıyorum.” dedi.

- Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “5 yılda Marmaris’e hizmet etmek için adeta zorladık zorlandık. Ama buna rağmen Marmaris’e 174 Milyon TL değerinde yatırım yaptık” dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Muğla’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marmaris’te halka seslendi.

19 Mayıs Gençlik Meydanında düzenlenen mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Muğla milletvekilleri, Büyükşehir, Datça, Marmaris ve Menteşe belediye başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce halka seslenen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 5 yılı geride bıraktıklarını belirterek “5 yılda Marmaris’e hizmet etmek için adeta zorladık zorlandık. Ama buna rağmen Marmaris’e 174 Milyon TL değerinde yatırım yaptık. Arıtma tesisini güçlendirelim dediğimizde maalesef yeriyle ilgili sorun yaşadık. Hukukken liman bize verildiğinde sanki onu Menteşe’ye götürüyormuş gibi “aldı götürüldü” denildi. Ama görüyorsunuz liman hala burada duruyor” dedi.

Gürün, “Muğla’yı karış karış satacaklar”

Okluk koyunun beton yığınına getirildiğini söyleyen Başkan Gürün, şunları söyledi;

“Okluk koyu, emsal artımıyla ve kat yüksekliğiyle büyük bir beton yığını haline geliyor. Biz rahmetli Özal’la haksızlık yapmışız. Bu yaptığı tesisleri bağırarak “Sen bunları nasıl buraya yaparsın” demiştik. Beterin beteri var. Şuanda orayı tam bir beton yığını haline getiriyorlar. Orayla ilgilide bütün hukuki işlemlerini

yaparak onunda davasını açtık. En kısa sürede yapacaklarını düşündüğüm saldırılarına devam edecekler ve Muğla’yı karış karış satacaklar. Bizde sattırmayacağız.”

Kılıçdaroğlu, “Bireysel çıkışları doğru bulmuyorum”

Daha sonra konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Belediye bireysel çıkışların doğru olmadığını dile getirerek şu sözleri kullandı;

“Bir partiden Milletvekili, belediye başkanı oluna bilir. Ama bir belediye başkanı neden beni seçmediniz deyip başka bir yere gidiyorsa ahlaki değil bu. Doğru değil bu. Önemli olan kurumsal yapıdır. Bizler şöyle ya da böyle gelip gideriz. Gazi Mustafa Kemal’in bizlere armağan ettiği Cumhuriyet'i yaşatmak, Cumhuriyet Halk Partisini yaşatmak, demokrasiyi güçlendirmek hepimizin ortak görevidir. 'Ben olmazsam belediye başkanlığı olmaz, ben olmazsam milletvekilliği olmaz.' demek doğru değil. Asla doğru bulmuyorum. Bu tür insanların bir topluma, bir beldeye, bir ilçeye, Büyükşehir’e doğru dürüst hizmet edeceğine de inanmıyorum. Bireysel çıkışları asla doğru bulmuyorum.”

Kılıçdaroğlu “Sen hastanenin asansörünü yap”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün kentte önemli hizmetler yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Buraya bir zatı muhterem geldi ve doğrudan Büyükşehir Belediye Başkanı'nı hedef alarak 'Efendim hastane yaptık yol yapmıyorlar, yolu vurur geçeriz' dedi. Sen hele 15 yıldır devam eden bu hastanenin asansörünü yap, vallahi de yolu yaparız, billahi de yaparız. Yol da yaparız, park da yaparız, yeşil alanları koruruz. Sosyal hizmetleri götürürüz, her şeyi yaparız. Niye yapmayalım?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun buradaki halka seslenişinin ardından Bodrum’a hareket etti. Kılıçdaroğlu’nun Bodrum güzergâhı olan Menteşe, Yatağan ve Milas ilçe girişlerinde bekleyen vatandaşlar, genel başkana destek mesajları verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141