• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

KENT KONSEYİNE ADAYIM

KENT KONSEYİNE ADAYIM
Önümüzdeki günlerde Marmaris Kent Konseyi yeniden oluşacak. Marmaris Kent Konseyinde görev üstlenecek arkadaşlarımızı daha yakından tanımak için kaleme aldığımız bu yazıyı ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.
Önümüzdeki günlerde Marmaris Kent Konseyi yeniden oluşacak. Marmaris Kent Konseyinde görev üstlenecek arkadaşlarımızı daha yakından tanımak için kaleme aldığımız bu yazıyı ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.
“Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek..”
8 Ekim 2006 tarihli ve 26313 sayılı Resmi Gazete kent konseyinin görev ve sorumluluk kapsamını böyle yazıyor.
Yani Kent Konseyleri sıradan kuruluşlar değil. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışının hemşehrililk bilinciyle buluşarak kentin kalkın önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının “sürdürülebilirlik” kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği, ortak akıl ve uzlaşmanın esasının oluşturduğu demokratik bir yapıdır. Bunda bütün sivil toplum kuruluşlarının aklı, vicdanı, vizyonu vardır. 
Bu mantıkla bakıldığında, önümüzdeki günlerde yeniden oluşacak Kent Konseyinde sorumluluk alacak kişilerin, birikimi, becerisi, tahsili terbiyesi nedir, bilmek istersiniz diye düşündük. Bu amaçla adaylığını sosyal medyadan öğrendiğimiz arkadaşımız Levent İnan’ı  daha yakından tanımak ve söylediklerini sizlerle paylaşmak istedik. 
57088276_2218514538256622_4096379050593878016_o.jpg
 
LEVENT İNAN KİMDİR
5 Haziran 1957 yılında İstanbul’da doğdu.  Pertevniyal Lisesi mezunu. İktisadi Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu,  İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu,  Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık mezunu, Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim mezunu. Ayrıca Uludağ Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde İletişim, Ekip yönetimi, Profesyonel Yönetici Koçluğu, Profesyonel Öğrenci Koçluğu gibi sertifikalara sahip. Marmarislilerin çok yakından bildiği gibi Uluslararası Marmaris Fotoğrafçılık Akademisi Derneği kurucu Başkanı ve halen yönetim kurulu başkanı. Fotoğraf Eğitmeni.
 
O BİR MARMARİS AŞIĞI 
Levent İnan, yukarıda gördüğünüz gibi dört üniversite diploması yanında pek çok sertifikaya da sahip.  Ama bütün bunlardan daha önemlisi ise O bir Marmaris aşığı. O nedenle; “Aşığı olduğum Marmaris’te yaşamak ve bu dünya’nın incisine hizmet etmek istiyorum.” diyor.
52653757_2117554328352644_4528508620916129792_o.jpg
 
LEVENT İNAN’IN AMAÇLARI, UKDELERİ..
Marmaris Kent Konseyi başkanlığına adaylığını açıklayan Levent İnan’ın olmazsa olmazları ya da ukdeleri.. amaçları nedir? Dört maddede özetleyebilirim:
1-Tekerlekli sandalyeye mahkum engelli kardeşlerimize  “Temel fotoğrafçılık eğitim”
2-Madem ki Marmaris bir dünya kenti diyoruz; O halde Marmaris’te ikamet eden 12 bin yabancı uyruklu insanı Marmaris yaşayanı ile kaynaştırmak. Sosyal, kültürel, sportif vs. Her yönüyle kent yaşamına katma değerde bulunmasını temin etmek.
3-Marmaris’te her öğrencinin en az; spor, lisan,  enstrüman,  fotoğraf gibi alanlarda ilgilenmelerini sağlamak. Bunun için lise düzeyindeki tüm çocuklarımıza ücretsiz temel fotoğraf eğitimlerinin verilmesine öncülük etmek.
4-Yerel yönetim seçimleri sonucunda Marmaris Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Mehmet Oktay ve ekibine kentimizle ilgili STK’ların önerilerini, projelerini, katkılarını intikal ettirerek yardımcı olmak. 
 
NEDEN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI
Bu kadar işinin arasında Kent Konseyi başkanlığına aday olmanın gerekçesi nedir diye sorabilirsiniz.  Biz de onu sorduk. Aldığımız yanıt hayli çarpıcıydı. Şöyle diyor Levent İnan:
“Marmaris sevgisi aşksa;  O’na hizmet ibadettir.”  İşte bu mantıkla sürdürüyor konuşmasını ve diyor ki; “Geldiğim bu noktada; bilgi birikimimi, tecrübelerimi, enerjimi Marmaris’teki kent insanının yararlanmasına sunmak istiyorum. Bugüne kadar Kent Konseyi’nde hizmet veren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bunun bir bayrak yarışı olduğu inancıyla böyle bir görevi en iyi şekilde yerine getireceğime ve Kent yaşamına katma değerde bulunmanın çok ulvi bir görev olduğuna inanıyorum.”
 
EKİP RUHU
Levent İnan, kent konseyinin sürdürülebilir vizyonunun yerine getirilebilmesinin bir ekip işi olduğuna işaret ediyor ve ekliyor: “Aynı zamanda konunun bir ekip işi olduğunu göz ardı etmemek gerek. Kentimizin sorunları ile ilgili topluma mal olan bilgilerin yönetime aktarılması da çok önem kazanıyor.”
45000699_1953539678087444_3899689923761930240_o.jpg
 
KIŞ TURİZMİNE BAKIŞ
Levent İnan’a göre şu anda Marmaris’in en büyük eksikliği “Kış Turizmi”. Bütün kış ayları boyunca atıl kalan işletilmeyen ve otel ve konaklama tesislerinin ancak Marmaris’in “Fotoğrafçılığın Başkenti” olması ile mümkün. Bunun için dünya fotoğrafçılarının dikkatini çekmek gerekiyor.   Yapılacak bir dizi etkinliklerle Marmaris’in yüksek gelir düzeyindeki turistler tarafından cazibe merkezi haline getireceğimizi umut ediyorum.  Uzun soluklu ve sürdürülebilir fotoğraf festivallerinin, uluslararası yat yarışlarının,  koordineli olarak bisiklet yarışları ile kesinlikle başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.  Tekrar ediyorum. Bu bir ekip işi. 5 yıldır yaptığım çalışmalar incelendiğinde azim ve kararlılıkla çalışıldığında başarılamayacak hiçbir şey yoktur. 
 
O BİR HAYVANSEVER
Levent İnan’ın bu kadar yoğunluklu yaşadığı bir ortamda hayvanlara vakit ayıracağını düşünemezsizin. Ama öyle değil. O ölen hayvan dostuna şiir yazacak kadar hayvan sever olduğunu bilmenizi isteriz.  Bunlardan birini bu sütunlarda görebilirsiniz. O’na göre hayvan sevmeyen insan sağlıklı çözüm üretemez ve çağdaş olamaz. Levent İnan’ın hayvanseverleri mutlu edecek inanılmaz projelerinin olduğu bu röportaj kapsamında anlatmamız imkansız. Bunu ayrı bir söyleşide dile getirme dileğiyle....
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141