• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Kent halkıyla yönetilir

Kent halkıyla yönetilir
“Marmaris Geçmişin Hesabını Yapacak” sloganı ve köşe yazarlarımızla bir araya gelerek Belediye Başkanlarının yaptıkları ve yapacaklarının anlatılmasını, halka en doğru şekilde sunmayı amaç edindiğimiz söyleşimizin son Belediye Başkanı Marmaris Belediye B

“Marmaris Geçmişin Hesabını Yapacak” sloganı ve köşe yazarlarımızla bir araya gelerek Belediye Başkanlarının yaptıkları ve yapacaklarının anlatılmasını, halka en doğru şekilde sunmayı amaç edindiğimiz söyleşimizin son Belediye Başkanı Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar oldu. Genel yayın Yönetmenimiz Temel Irmak, Köşe yazarlarımız Metin Cangör, Ercan Güneştutar, Hilmi Kıvrak ve Sayfa Editörümüz Derya Çavuş'un konuk ettiği Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile yapılan hoş söyleşide Marmaris'te geçmişin muhasebesini yaptık. Acar, bu hoş söyleşide yaptığı konuşmasında “Kent halkıyla yönetilir. Halkın da kente sahip çıkması gerekir” dedi. İşte bu hoş muhasebe söyleşisinin detayları…

Mutluluk ta üzüntü de insan odaklı
Metin Cangör: Bütün Belediye Başkanlarına sorduğum gibi size de ilk sorum. Başkanlığınız boyunca sizi en çok sevindiren ve en çok üzen olay neydi?
Ali Acar: Sevindiğim ve üzüldüğüm olay şuydu demek yerine bir genelleme yapmak isterim. Bir genelleme yaparsam bir kamu hizmeti yapıyoruz, memleketimize ve halkımıza hizmet ediyoruz. Tabii yaptığımız uygulamalarda halkın takdirini ve tenkitini alıyoruz. Bu çok doğal. Çok sevindiğim ve mutlu olduğum bir konu; başkanlık çok meşakkatli ve çok onurlu bir görev. Benim gibi bir insan için verilemeyecek hesabınız yok ise, anlayışınız tamamen kamu üzerine ise, toplum ve memleketin genel menfaati üzerine odaklı iseniz benden mutlu bir insan olamaz. Gittiğim yerlerde olumlu tepkiler aldım, gururlandım. Beni çok mutlu eden olaylardan birisi de okul ziyareti veya okulların çevresinden geçerken Ali Acar isminin bir marka haline geldiğini gözlemledim ve bir futbol maçında tezahürata uğradığımı gördüm. Bu da bir yönetici olarak bizi mutlu ediyor. İnsanların mutluluğunu görmek, insanlara yardımcı olabilmek bu temel bir olgu. Yaptığınız hizmeti takdir olarak geri alınca mutlu oluyorsunuz.
Mutluluk ta üzüntü de insan odaklı. Asli görevimiz olmadığı halde, vatandaşın sığınacağı bir yer olmadığı için bize sığınması bizim de olanaklarımız olmadığı için yardım edemememiz bizi üzüyor. Bu son zamanlarda daha bariz olmaya başladı. Onlara yardım edemememiz bizleri de çok üzüyor.

Temel Irmak: Ali Acar 4,5 senedir Belediye başkanı. Kendi işlerini bırakarak Marmaris'e hizmet ediyor. Ailesine yeterince zaman ayırabiliyor mu? Başkanlıktan önceki Ali Acar ile başkanlıktan sonraki Ali Acar arasında fark var mı?
Ali Acar: Bu konuda tamamen değişen bir tabloyla karşı karşıyayım. Daha önce özel yaşantınızda kendi şirketiniz vardır. Sadece şirketiniz ve ailenizle ilgilenirsiniz. Bu işi bir kamu görevi olan Belediye Başkanlığı ile mukayese etmek mümkün değil. Dolayısıyla bu yeni işinizde de onu gerektirdiği şekilde oraya zaman ayırmak durumundasınız. Zaman ayırmak sadece mesai saatleri içerisinde değil, her gittiğiniz yerde sürekli vatandaşın sizden beklentileri ve soruları gibi bulunduğunuz bu görevin dışına çıkmanız olmuyor. Bu beni rahatsız eden bir konu değildir. Ha önceki işlerim ne oldu? Onu da güvendiğimiz bir arkadaşımıza devrettik. Bunun dışında ailemize zaman ayırma konusunda geçmişle mukayese edecek olursak geçmişe nazaran korkunç bir fark var tabi. Ben ailemden, yakınlarımdan da büyük destek aldığım için bu beni rahatsız etmiyor. Bulunduğumuz bu sıkıntılı ortamdan ailemiz de payını alıyor, onlar da sıkılıyor. Çıkan haberler, konuşulan şeyler, dedikodular onları da üzüyor ama hepimiz bunun üstesinden geliyoruz.

Ercan Güneştutar: Çok basit bir sualden başlayayım. Marmarisspor'un haricinde hangi takımı tutuyorsunuz?
Ali Acar: Beşiktaş.

Ercan Güneştutar: Sizlerle röportaj yapmadan önce seçim bildirgenizi alıp çalışmalar yaptım. Sizin bildirgenizde orta vadeli projelerinizden kış turizmini teşvik ettirmek amaçlı en az 2,500 kişilik kapasiteli Kongre Merkezi, Kültür Sarayı ve sağlık turizmini teşvik edici tesisler. Bunlarla ilgili ne yaptınız?
Ali Acar: Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı gibi bu yerleri oluşturabilmeniz için sizin bir arsaya ihtiyacınız var. Bizim üzerinde durduğumuz İmar Revizyon planı. Daha önceki yönetim de İmar Revizyon Planı yapmış ama biz bu yapılmış çalışmayı, bakanlığın kabul etmediği bu çalışmayı revize ettik. Burada önemli olan vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı çözmekti. Mevcut durumu tespit ederek en zararsız şekilde ne yapabiliriz. Bu düşünülerek, amaçla bir İmar Revizyon Planı hazırlandı. Bu ciddi projelerin gerçekleşmesi için alana ihtiyacımız var. bu İmar Revizyon Planı kapsamında girişteki Karayollarının olduğu bölge, Netsel Marina arkası şuan Yat Çekek Yeri olan yerin arka kısmında bir proje tadilatı yaparak oradan devam eden yolu yukarıdan çevre yoluna bağlayarak orayı büyük bir ada haline getirip 2 tane bu bölgeyle ilgili Belediye Hizmet alanı olarak bakanlığa ricada bulunduk. Bu Marmaris'in ihtiyacıdır, planlara işlenmesini istedik ve bakanlık bunu kabul etti. Fakat daha sonra itiraz süresi içinde bunlara itirazlar yapıldı. Maalesef bunlar İmar Revizyon planından iptal edildi. Şu an itibariyle bir alan olmadığı için yapamadık. Olsaydı ne olurdu? Bu projeyi gerçekleştirebilir miydik ona da net bir şey söylemem mümkün değil. Bu bir bütçe meselesidir. Kolay değil. Bazen evdeki hesap çarşıya uymaz. Geçenlerde Muğla Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı. Aldığımız bilgiler doğrultusunda 10 trilyon civarında bir maliyeti var. Bunlar önemli yatırımlar, bütçe ve imkanlarınıza göre bunu ortaya koyarsınız. Bizim elimizde Kültür Sarayı, Kongre Merkezi için bir alanımız yoktu dolayısıyla bunu gerçekleştiremedik.

Marmaris, Armutalan ve Beldibi'nin tek elden yönetilmesinde fayda var
Ercan Güneştutar: Biz bunu diğer belediye başkanlarımızla da konuşmuştuk. Kendileri o gün için hayır ama bugün için tek belediye olabilir Marmaris dediler. Marmaris'te tek belediye olması daha mı uygundu?
Ali Acar: Gayet tabii. Tek belediye olması daha uygundu. Ama bunun şimdi olması sıkıntı, eskiden olmalıydı. Çünkü yapılanmaların çoğu tamamlanmış, kentin ciddi sıkıntıları var, sağlıklı bir planlama zamanında yapılmamış, kentin içerisinde sanayisi, tüpçüsü, toptan malzemecileri kentin hepsi birbirine girmiş. Halbuki Marmaris'in kendi havzası her türlü sorununu çözecek şekilde faydası olur. İşte o bölünme olmasaydı zamanında Camiavlu arkasına Sanayi yerleştirirdiniz. Beldibi'nin en arka kısmını bölüp taşıma şirketlerini, toptancılarını oraya yerleştirip düzenli bir şekilde yardınız. Ortak uygulama açısından tek belediyeye dönmesinde gene de fayda vardır. İçmeler biraz kopuk o önemli değil ama Armutalan, Marmaris ve Beldibi'nin tek elden yönetilmesinin yararlı olacağını düşünüyorum. Ha bu birleşerekte yapılır. Burada her şeyi merkez belediye yapacak diye bir şey de yok. Önemli olan uzlaşıdır. Mesela biz futbol sahasının tahsisi ile birlikte Beldibi Futbol sahasının olduğu alanı da istedik fakat Beldibi Belediyesi'ne verildi. Ben o zaman belediye başkanına “sizin gücünüz, bütçeniz gereği yeterli olmayabilir. Bunu alalm projelerini biz hazırlayalım, geliri, rantı sizin olsun. Burayı biz yaptık, bizim olacak diyen değiliz. Uzlaşırız.” Dedim. Olmadı kendileri aldılar. Yerin imkanı olsa ben Marmaris'te Pazar yerini istemeyeceğim. Bunları yapabilirsiniz ama karşınızdaki yöneticilerle ortak değerlendirmenizi yapmanız lazım. Biz şu anda İmar Revizyon Planı kapsamında Ali Balkaner'in arsası denilen TMSF'nin olduğu yerde TMSF'yi ikna ederek Belediye Hizmet alanı, Belediye Kültür Merkezi diye planlara işlettiğimiz 4 bin metrekarelik alanımız var. Tabi bir türlü satış gerçekleşmedi. Satış gerçekleşecek, o 4 bin metrekarelik alan Marmaris Belediyesine geçecek inşallah. O zaman o 4 bin metrekarelik alana İmar Planına uygun bir şekilde Kültür Merkezini yapmayı düşünüyoruz.
Şu anda baka bir projemiz var. Mevcut Amfi Tiyatromuzun kapasitesi bakıldığında korkunç büyük. 6 bin kişilik kapasiteli bu amfi tiyatro hiçbir etkinlikte, halk konserleri ve festivaller haricinde dolmuyor. Kapasite küçültmesi yapacağız. İmarla ilgili çalışmamızın onayını bekliyoruz. Orada 500 kişi kapasiteli çok amaçlı kapalı bir salon, 5 tane farklı amaçlarla kullanılabilecek 100 metrekarelik, 60-70 kişinin kullanabileceği salonları yapacağız.
Sağlık Turizmiyle ilgili her şeyi devletin yapacağını beklemek mümkün değil, özel sektör de bu anlamda çok önemli. Göreve geldiğimizde Ahu Hetman Hastanesi İmara uygun değildi. Orası özel sağlık tesis alanı değildi. Biz İmar Revizyon planı kapsamında bakanlıktan burada bir hastane vardı ve ihtiyaçtır. Burayı Özel Sağlık Tesis Alanı diye planlara işlettirdik. Zaman zaman buraya Özel Acıbadem Hastanesinin geleceğini duyuyoruz. Plan tadilatı yapmak planları onaylamak bizim görevimiz. Destek adına böyle bir talep olduğu takdirde alternatif alanları göstererek bu arsalar var diyoruz. Bizim bölgemizde olan yerleri sunuyoruz.

Marmaris'in bekleyecek bir saniyesi bile yok
Ercan Güneştutar: Bazı şeyler yapılarak güzelleşir Marmaris'te yıkılarak güzelleşir. Marmaris'te bunu yapmaya başladık. Ama sizin yıktığınız yerlerle ilgili halka anlatamamak mı yoksa süsleyememek mi gibi bir sorun var bu nerden kaynaklanıyor?
Marmaris'in bir silüeti yok. Bari şu Muğla bacalarını yapalım da denizden girişte bu bacalar bir siluet oluştursun. Burada bir iletişim sorunu mu var?
Ali Acar: Kesinlikle bir iletişim sorunu yok. Biz elimizden gelen sabrı ve idareciliği gösterdik. Bakın 5 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Marmaris'in artık bekleyecek bir saniyesi bile yok. Biz öyle herkesin yerine paldır küldür giren insan değiliz. Biz vatandaşı uyarıyoruz, onlara nefes aldırmak için elimizdeki fırsatı tanıdık. Uzunyalı yıllardır konuşuluyor. İmar Revizyon Planından önce oradaki kimseye bir şey diyemedik. İmar Revizyon Planı kapsamında birinci etap çalışmayı geçen yıl başlattık. Şimdi 2. etap uygulaması başlatılacak şimdi karşınıza vatandaşın engeli çıkıyor. Anlamıyorum, bunun daha anlatılacak nesi var. Belediyenin bir şeyi anlatmasında sorun yok. Marmaris'teki provokatörlerin ortalığı karıştırması var. Memleketin oda temsilcisi şu olayla ilgili orada 3-5 esnafın bulunduğu yeri “Kesinlikle bir şey yapamaz, ellemeyin” diye provoke etmesi işte ortamı bu hale getiriyor. Biz göreve geldiğimizde dünya kadar yıkım yaptık. Bunu vatandaşla el ele kol kola yaptık. Hepsi anlayış gösterdi. Tuna Hetman'ın da yeri yıkıldı. Ha yardımcı da olduk.
Tekne çekek yeri diye bir yer var. Güncel bir konu işte. Burası devletin yeri. Bir yıl önce burada ekmek yiyen arkadaşa “kardeşim bu sene de ekmeğini ye, önümüzdeki sene buradan umutlanma” dedik. Şimdi bizim zabıtamız orada 2,5 aydır 24 saat mesai yapıyor. Yeni adamın biri orada içmiş kepçeyle arabalara zarar vermiş, motorlar parçalanmış, zabıta kamyonetlerine darp yapılıyor ve seçtiğimiz tek yol yargı yolu. Ben oradaki herkese tebligatımı yollamışım aylar öncesinden ben daha ne yapayım adam gelmiş bana “benim 22 milyar borcum var beni bu sene idare et”. Oradan bir kişi ekmek yiyecek diye Marmaris'in ihtiyacı olan 19 dönümlük alana rekreasyon alanı projesini bir yıl bekletelim mi? Böyle bir beklemeye zamanımız var mı? Onu bekle bir yıl, ötekini bekle iki yıl. Bizim amacımız kenti iyileştirmek. Burada suç tabi o gariban arkadaşın değil, o arkadaşı kullanan insanlarda. Gerek mühürlemeler gerekse yıkımlarla ilgili yasalar bize neyi verdiyse onu yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Biz insanlara hep anlatıyoruz hep anlattık ama insanlar biraz daha devam eder mi? Düşüncesinde.

Ercan Güneştutar: Burası bir kıyı bölge. Bana bir vatandaş olarak hafta sonu balık tutmak için küçük teknemi denize indirip çıkarabileceğim bir yeriniz var mı?
Ali Acar: Kumsalın her yerinden siz teknenizle girip çıkabilirsiniz.
Bizim şuan ayrı bir projemiz var. Albatros'u geçtikten sonraki alan için proje hazırlattık. Biz buraya fazla teknelerin bağlanabilmesi için güzel bir iskele talebimiz var. Onu yapacağız.
Bizim iki yıldır Uzunyalı İskelesini yıkma projemiz var ama biz burayı yıkarsak buradaki tekneler nereye gidecek diye düşüncemiz yüzünden iki yıldır bunu erteliyoruz. Albatrosu geçince yapılacak yer güzel bir hale gelirse fazla tekneleri, günübirlik gezi teknelerini oraya taşıyacağız. Orayı bu hale getirmemiz limanımıza, uzunyalıya ve tekneci esnafa verdiğimiz bir rahatlık olacak diye düşünüyoruz. Bunun da şu anda uğraşı içerisindeyiz. Diğer çekilen tekne ve piyadelerle ilgili; bunu zaten biz tekneci arkadaşlara söyledik biz buraya yeni bir proje uyguluyoruz ama teknelerinizi Cennet Adası'ndaki yere aynı koşullarda çekebilir, ihtiyaçlarınızı oradan karşılayabilirsiniz diye.

Hilmi Kıvrak: Belediyeye ve Marmarisspor'a katkı sağlamak amacıyla yol kenarlarındaki park alanlarının ücretlendirilmesi yapılabilir mi? Tekne Çekek yerleri Mart ayına yetişebilecek mi?
Ali Acar: Bu projenin uygulanabilmesi için o alanın boşaltılması ve hukuki olarak bizim almamız lazım. Daha önce bir tedbir kararı almış arkadaşlar mahkemeden, oraya darbe almış yaralı bir teknenin acil çekilebilmesi için. Hakim, Liman Başkanlığına soruyor. Yapılan tespitte de söz konusu alan bu teknenin çekilebileceği diye bir karar verilmiş. En kısa zamanda oradaki tekneler çekilecek. Sonrasında biz projemize başlarız yaparız. Yetişmesi muhtemel. Bende bitmesini isterim. Ama şartlar uygun olmaz bir iki ay uzayabilir mi bu bilinmez.
Trafik düzenlemesiyle ilgili noktasal düşünce yerine kentin tamamını kapsayacak ciddi projelerin yapılması gerekir. Bir kentte yaşamı ve uyumu sağlamak için vatandaşın da yardımcı olması gerekir. Biz yol kenarında bulunan araçların üzerinde satılık yazan ve telefon numaraları yazan araçları çektiriyoruz. Ama dediğim gibi buna vatandaşında yardımcı olması lazım. İşin aslına bakarsanız biz oraya 5 tane durak koyduk ama minibüsçüler o duraklarda durmuyor. Cadde üzerinde oteller var, otellere gelen müşteriler o alanları kullansın ve acentelerin önleri var oraları onlar kullansın diye bir uygulama yapmıyoruz o alanlarda. Kullanım alanlarını doğru kullansalar bir sorun olmaz. Bunun çözümünün bir tanesi vatandaşın duyarlılığı ikincisi o alanlarda yetkili ve yaptırımı olan trafik polisleridir.

Arz talep dengesi dengeli bırakılsaydı sorun yaşanmazdı
Metin Cangör: Bir Alman Milletvekili Avrupa Parlamentosuna bir önerge veriyor. Oteller, lokantalar, taksiler, dükkanlar kamu hizmetindedir. Bunlar istedikleri zaman açıp kapatamazlar işyerlerini. Avrupa'da akşam saat 6'dan sonra kimse dükkanını açamaz. Belediye saatlerini söyledikten sonra o saatler dışında ne açılabilirler ne kapanabilirler. Bizde ise canı isteyen açıyor, canı isteyen kapatıyor. Bunlar yoluna koyulamaz mı? Bir açma kapamaücreti alınamaz mı?
Ali Acar: Yasal olarak bir kamu hizmeti veriyoruz. Yasaların dışında hareket etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla örnek verdiğiniz açıp kapama saatleriyle ilgili bizim yasalarımızda da uygulamalar var. Ama mevsimsel olarak böyle bir şey yok. Belediyelerin elinde yasal olarak böyle bir imkan yok. Bu tip uygulamalar bölgede belki centilmenlik anlaşmasıyla yapılabilir. Bizim saatlerimiz diyelim ki 8 ve 5. Akşam saat 4'te kapattı diye adama neden bu saatte kapattınız diyemezsiniz. Sonrası önemlidir. 5'i geçiyorsa önemlidir. Açılış saatiyle ilgili 8'den sonra açılan dükkanlara müdahale olmaz. Erken açtıysa ona müdahale yapılıyor. Bugün Marmaris merkezde 4 bin tane işyeri var. Bunun mübalaasız yarısı fazla. Siz işyerlerine konut bölgesinde bu kadar önünü açıp ta ruhsat vermeyi sağladıysanız, iskanlarını verdiyseniz işte esas orada kaybediyorsunuz. Burada arz talep dengesi ticaret adına dengeli bir şekilde bırakılsaydı bu sorunlar olmazdı.
Şuan vatandaşların benzin istasyonlarında araç yıkamalarını saat 8'den sonraya aldık encümen kararıyla. Şikayet geliyor, hemen tutanağı tutup, inceleyip cezası yazılıyor.

Festivalin yapılamaması gerekçesi inandırıcı gelmedi
Ercan Güneştutar: Marmaris'i tanıtmak adına çok faydalı olacak Uluslar arası Denizcilik Festivalimiz vardı. Bunun ikincisi neden yapılamadı? 3 yılda bir yapılacaktı.
Ali Acar: Denizcilik Festivalinin esas fikir babası ve en büyük destekçisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığıydı. O dönemde Özden Örnek paşanın büyük destekleriyle devletten 1,5 trilyon bütçe aktarıldı. O bütçe valilik ve kaymakamlık nezdinde bu etkinlik için kullanıldı. Çok ciddi ve güzel bir festival. Tüm Marmaris yaşayanı böyle Uluslararası bir festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşaması lazım. Bu sene yapılması gereken bu festivalin alt alışmaları başlamıştı. Biz Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda bununla ilgili iki defa toplantı yaptık. Festival bürosu diye 3-4 mekana yer açıldı. Belediye olarak bu mekanları hazırladık. Fakat geçtiğimiz yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Amiralimiz beni aradı. Biz bu festivali ertelesek ne dersiniz? Bize kızar mısınız? dedi. Estağfurullah neden kızalım dedim. Fakat sebep ne dedim. Söz konusu bahane yerinde miydi değilmiydi bilmiyorum ama “bir sürü ülkeye davetiye çıkarıldığını, sadece 6 tanesinden katılım talebi geldiğini, bunun bir iki tanesinin de iptal edeceğini de düşünürsek 3-4 ülke ancak katılabiliyor” dedi. Bu bize açıkçası inandırıcı gelmedi. Ama bizde hayır efendim, neden yapmıyorsunuz demedik. Ama biz zaten halk konserlerimizi, bahar şenliklerimizi belediyemiz olarak gerekleştirdik. Onlar çekilince bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı. Turizmin, esnafın, otelcinin durumu belli. İnsanlardan da yaptığınız her etkinlikten bedava yatak istemek açıkçası beni rahatsız ediyor. Hiç olmazsa maliyeti vermeniz lazım. Bu işlerde bütçeye ihtiyacınız var. Bunları sürekli insanlardan istemek olmazdı. O festivalde 1,5 trilyon devlet desteği, 5 yüz milyar sponsor desteği varken şimdi bu bütçeyle bunu yapmanız mümkün değil.

Temel Irmak: Adaylık başvurusu için bir süreniz var mı? CHP'de adaylık başvuru tarihleri nedir?
Ali Acar: Adaylık başvurusunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin süresi 22-30 Aralık'tır. Aday adayları gerekli olan belgelerle il ve ilçe teşkilatlarına başvurularını yapacaklar. Bende bu süre zarfında adaylığımı koyacağım.


Dizgi-Grafik-Derleme: Derya ÇAVUŞ

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141