• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Kazanmak zorundayız

Kazanmak zorundayız
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Terim, milli takımın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki şansına ilişkin açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki şansına ilişkin "Kalan maçlarımızı en iyi şekilde bitirip, hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz, öyle bir şey hayal ediyoruz" dedi.

D Grubu'nda yarın Türkiye ile Andorra arasında yapılacak maç öncesi Terim ve milli futbolcu Nuri Şahin, karşılaşmanın oynanacağı Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Terim, Andorra'nın grubun en güçsüz takımı olarak gözüktüğünü ancak her rakibe saygı duyduklarını söyledi.

Andorra maçını kazanarak, gruptaki iddialarını sürdürmek istediklerini belirten Terim, şöyle devam etti:

"4 yıl sonra tekrar beraberiz. 4 yıl önce ayrılmıştık. 4 yıl sonra  önemli ve kutsal göreve geri geldik. Yarın ve salı günü çok önemli 2 maça çıkacağız.  Şansımızın çok az olduğu hatta bize bağlı olmadığı, rakiplerimizin sonuçlarının bizi bir yerlere getireceği veya getirmeyeceği bir ortam içindeyiz. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde bitirip hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz, öyle bir şey hayal ediyoruz. Çok uzak da olsa bu hayalimizin gerçeklemesini diliyoruz. Bunun çok zor olduğunu da biliyoruz. Mucizelerin peşinden hep gittik biz. Gerektiği zaman da o mucizeler gerçekleşti."

Milli takımın ülkeyi en iyi şekilde temsil etmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını vurgulayan Terim, şöyle konuştu:

"Biz çalışacağız, uğraşacağız, terimizi sahada son saniyeye kadar akıtacağız. Oyuncularımıza güveniyorum, elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Halkımızdan ricamız bizi hiç bırakmasınlar, desteklesinler. Onlarsız bir milli takım düşünülemez. Onların desteği bizi sahada güçlü kılacaktır. Biz onlara layık olan bir milli takım ortaya çıkaralım. Yıllar içinde beraberce çok önemli zaferlere imza attık. Çok önemli turnuvalarda adeta kendimizden geçtik. Bu, yine olabilir. Allah, çalışanın yanındadır. Biz de çalışıp didineceğiz ve sonucunu bekleyeceğiz. Hayalimizi gerçekleştirmek en büyük dileğimiz."

Gruptan çıkmak için puan kaybına tahammülleri olmadığına değinen Terim, şunları kaydetti:

"Puan kaybetme lüksümüz yok. Hep kazanmak zorundayız. Diğer takımlara göre, fikstürümüz daha ağır. Andorra ve Hollanda ile içeride Romanya ve Estonya ile dışarıda oynuyoruz. Yani sadece puan olarak geri değiliz, fikstür olarak da kağıt üstünde zor durumumuz var. Bunun için herkesi her yerde yenmemiz gerekiyor. Yenmek için oynarız, teslim olmayız kimseye. Kaybedecek bir şeyin olmadığı ortamdayız. Atılan ve yenilen her golün çok önemli olduğu bir noktadayız. Futbolcularımın iştahlarından memnunum. Yarın da sahada bu doğrultuda bir takım olacak."

 A Milli Futbol Takımı, D Grubu'nda Andorra ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda gerçekleştirilen ve ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda futbolcular, koşu ve pas çalışması yaptı. Sakatlığı bulunan Selçuk İnan, takımdan ayrı koştu.

Antrenman başlamadan önce bir grup öğrenci, teknik direktör Fatih Terim ile futbolcu Arda Turan'a çiçek vererek, yarın yapılacak maç öncesinde başarı diledi. 

Millilerin yaptığı idmanın başında dün doğum günü olan Fatih Terim için skor tabelasına "Nice mutlu yıllara imparator" yazıldı.

Antrenmanın yarı ve tam sahada yapılan taktik çalışmalarla sona erdiği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141