• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Katar Şeyhi 5 yıldızlı otelini tahliye ettirdi

Katar Şeyhi 5 yıldızlı otelini tahliye ettirdi
Katarlı Şeyh, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki işletmeye verdiği 5 yıldızlı otelini tahliye ettirdi

 

Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi Üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani, Marmaris'teki 5 yıldızlı oteli işleten kiracısını tahliye ettirdi. Oteldeki turistler acenteleri aracılığı ile başka otellere yerleştirildi.

İçmeler Mahallesi'nde 2010 yılında 22 milyona aldığı 5 yıldızlı Munamar Beach Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani,Otel'ini, işleten kiracısıyla mahkemelik olan ve tahliye davasını kazanan Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani'nin avukatları oteli tahliye ettirdi.

Şeyh Al Thani'nin avukatları ve yetkilileri tahliye için otele Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile geldi. Otel işletmecisine tahliye talebi iletildikten sonra otelde bulunan turistlere tahliye kararı iletilerek odaları boşaltmaları istendi.

Turistler odaları boşalttıktan sonra acenteleri aracılığı ile başka otellere yerleştirildi.

Güney Yıldızı Otelcilik Turizm ve Ticaret Limited Şirketi'nin işlettiği Munamar Beach Otel'in yöneticisi İlhan Gündoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012 yılında yılda yıllık bir milyon dolar kira sözleşmesi ile oteli 5 yıllığına kiraladıklarını, sözleşme sonunda ciddi bir kira artışı yapıldığı için oteli boşaltma taahhütleri olduğu halde mahkemelik olduklarını söyledi.

İki yıla yakın süren mahkeme sonucunda tahliye kararı çıktığını anlatan Gündoğan, "Kendimizi düşünmedik turistleri düşündük süre istedik. Bize alacak davası dahi açmadılar. Araya tüm yetkililer girse de kimse durduramadı tahliye başladılar. Türk turizmi için inanılmaz mağduriyet oldu. Bize 10 gün süre vermediler. İnfial oluştu. Otele gelen turistlerin düştüğü durum hoş olmadı." dedi.

Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani'nin avukatları ise kiracı şirketin 2 yıldır kira ödemesi yapmadığını, temerrütten tahliye davası açıldığını davanın da tahliye ile sonuçlandığını ifade ettiler.

Tahliye olunan şirketin oteli işgal ettiğine değinen avukatlar, tahliye kararının 28.12.2016 tarihinde 8 ay önce alındığını, hafta başından beri de tahliye için beklediklerini kaydettiler.

-22 milyona almıştı

Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani 2010 yılında Marmaris'e gelerek gezip beğendikten sonra 22 milyon 80 bin TL'ye satın aldığı, denize sıfır konumdaki 6 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu otelin, 2'si kral dairesi 13'ü süit olmak üzere toplam 180 odası ve 373 yatak kapasitesi bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141