• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

KARTOPU ÇIĞ OLDU

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

 

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı'nın belediye başkan adaylığı kesinleşince, siyasetten anlamaz, milletin dilini çözemez diye düşünmüştüm. Siyaset her insanın yapabileceği bir alan değildir. En başta sabırlı olmanız gerektir. 

Sayın Yazıcı'nın ilk günlerdeki seçim çalışmalarını yakından izleyen bir gazeteci olarak şaşırdım. Sanki kırk yıllık siyasetçi gibi güler güzlü, çocukla çocuk olan, insanları dinlerken başka şeylerle ilgilenmeyen, hemen defterine not alan bir siyasetçi vardı karşımızda. Önce Ak Partililer kabullendi ve ardından MHP'liler sahiplendi. Çünkü karşılarında ki aday Yazıcı her konuya hakimdi. İnsanların isteklerine verecek olumlu cevabı vardı.  Hatta Çeşme Meydanı esnaf ziyaretlerinde sevgili eşi Gül hanım: 'Serkan'ı nasıl görüyorsun' diye sorunca, Şaşırdım, bu kadarını beklemiyordum şeklinde cevap vermiştim.

 

Başkan Serkan Yazıcı'yı önce Cumhur İttifakı sevdi, ardından Marmaris halkı sevdi. Bu sevgi kartopu gibi adeta bir çığa dönüştü. Gençler yolunu kesip, 'Başkanım ben sporcuyum, bizim bu arada spor adına hiç birşey yapılmıyor. Bizlere sahip çık' dediklerine kaç kez şahit oldum. Sayın Yazıcı'nın çalışmaları ve gönül güzelliğin, seçmenler tarafından karşılıksız kalmayacağı görünmeye başladı.

1'den 48'e kadar olan projelerini incelemek lazım.

Termal Tesislerle Marmaris'i kanayan yarası olan küçük sezonlar için bir çığır açacak, turizm sezonunun 12 aya çıkması.

Ağaç Evler, Kale ve Çarşının Düzenlenmesi, Eğitim Projeleri, Belediye Kreşleri ve Anaokulları, Okullara Destek.

Başkan Serkan Yazıcı gençlere ve öğrencilere çok önem veriyor. Bunları projelerinde de görmek mümkün.Spor Projeleri; Spor ve Oyun Sahaları, Spor Bursları, Spor kulüplerine Destek.

Gençlik Projeleri altında topladığı; Gençlik Merkezleri, Öğrenci Bursları, Çocuk Parkları ve Çocuk Festivali, Çocuk ve Gençlik Meclisi.

Bu satırların yazarı olarak rahmetli Tiyatrocu-Oyuncu Celil Yağız'ın önderliğinde tiyatro oyunları sahneledik. Yine Oyuncu-Tiyatrocu Selma Sonat hanımefendinin önderliğinde tiyatro oyunu ve TRT Müzik kanalında türkü öykülerinde rol alıyorduk. On beşe yakın dizilerde ve sinema filmlerinde rol aldım. Ama gel gör ki, Marmaris'te düzenlemeye çalıştıkları ve halkın ilgi göstermediği etkinliklere resmi olarak davet edilmedim. O yüzen ki başkan Serkan Yazıcı'nın nasıl sanata baktığını görmek gerek.

Kültür ve Sanat Projeleri; Sanat Merkezi, Sokak Sanatçıları, Denizcilik Müzesi.

Bu projelerine  Serkan Yazıcı'nın sosyal medya hesaplarından  ulaşıp bilgilenmenizi tavsiye ediyorum.

Marmaris'in sorunu Trafik mi? Otopark mı?..

Marmaris Belediyesi ait gayri mülkler satılacağına katlı otopark yapılarak, ilçemizin otopark sorunu çözülebilirdi. Ama çözülmedi, o yüzden Marmaris'te trafik sorunu değil, otopark sorunu vardır.

Başkan Yazıcı'da 19 Mayıs Meydanı ve sağlık ilçe Müdürlüğü'nün olduğu bölgeyi de kapsayacak şekilde yeraltı otoparkı yapılacağını belirtiyor.

Çevre Projeleri; Arıtma Tesisleri, Çöp toplama merkezi, Geri dönüşüm projeleri, Derelerin ıslahı.

Kadın Sığınma Evi; Kadınlarımız Bize Emanet diyen sayın Yazıcı; Bu eve ihtiyaç kalmamasını istediğimiz bir Marmaris hayal ediyoruz. Ancak ihtiyaç duyulması halinde gizliliği ve işletmesi belediyemiz tarafından sağlanacak bir sığınma evi oluşturacağız.

Teknoloji projeleri; E-Belediye ve Mobil uygulama, Meydanlarda ücretsiz wi-fi, Güneş Enerjili Sokak Lambaları.

Altyapı Projeleri; Yeraltı otoparkları, Köylerin su ihtiyacı, İmar planları, Kanalizasyon altyapısı,  Kadastral yolların açılması, Doğalgaz, Turunç Tüneli.

Birlikte Yönetim Projeleri; Kurullar oluşturulması. Büyüklerimizi hayal kırıklığına düşürmeyen, küçüklerimizi mutlu etmeyi başaran bir yönetim sergileyeceğim" diyor, Serkan Yazıcı. 

Kartopu çığ oldu. Seçimler yaklaştıkça da büyüyor. Cennet Marmaris'te 'huzur' istiyoruz diyenlere soruyorum; Huzurumuzu kim bozdu. Teknoloji çağında kimin ne yaptığını anında takip ediyor ve görebiliyoruz. Marmaris'in kaybedecek bir on beş yılı daha yoktur. Siyasi çekişmeleri bir kere bırakıp,  çocuklarımızın geleceğini düşünmeliyiz. Ne güzel diyor Yazıcı; 'Ben Milletvekili adayı değilim, belediye başkan adayım. Siyasete gireli 40 gün oldu. Marmaris'e hizmet etmek için proje ürettik. Bir sefer bize yetki verin, karşılığında hizmet edelim.

Ben Samsun doğumlu, Marmarisliyim.  14 yaşından beri burada yaşamaktayım. 35 yıl olmuş. Marmaris'e nasıl hizmet ederim diye düşünüyorum. Gazetemi çıkarım keyfime bakardım ama, Marmaris'in gidişi gidiş değildir. O yüzden CHP'nin dört belediye başkan adayı varken, tavrımızı belirledik ve başarılı olduk.

Biz Gündem Gazetesi olarak 'Korku İmparatorluğa' dur dedik.  Şimdi sıra sizde,ya Marmaris'in gelişmesine yol açarsınız ya da, 4 yıl sonra tekrar bunları konuşuruz.  

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141