• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Karacan Hayvan dostlarına SÖZ verdi

Karacan Hayvan dostlarına SÖZ verdi
İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ile Marmaris Hayvanları Koruma Derneği'nin ortak düzenlediği kahvaltılı toplantıya katılan DP Marmaris Belediye Başkan Adayı Mustafa Karacan hayvan dostlarına Söz verdi.

 İçmelerde Harmony restaurantta düzenlenen toplantıya İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren ile bazı siyasi parti temsilcileri katılırken, DP Marmaris Belediye Başkan Adayı Mustafa Karaca’na DP Marmaris İlçe Başkanı Mustafa Tüzün, Kadın Kolları üyeleri ve Gençlik kolları da eşlik etti.  Kahvaltıya katılan dernek üyeleri ile katılarak projelerimizden bahsettik. Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Eda Ülken toplantıda bir açıklama yaparak Hayvan dostları olarak neler yaşadıklarını özetle anlattı. İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter ise Dernekler olarak yaşanan sıkıntılara yeni seçilecek Belediye başkanının çözümler getirmesini dileyerek Seçimlerin hemen sonrasında çalışmalara başlamak istediklerini ifade ettiler. Toplantıda İçmeler Belediyesinin kapatılacak olmasından dolayı mevcut Belediye Başkanı Zeki Eren'e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

Hayvan severlerin toplantısında konuşan DP Marmaris Belediye Başkanı Mustafa Karacan her canlıya yaşam hakkı vermenin gerektiğine değinerek "Bugün kuraklık yaşayan Afrika'da yıllar önce Avrupa’nın zengin insanları kendi zevkleri için Hayvanları öldürerek dünya üzerindeki canlı popülasyonuna müdahale etti. Bugünde Marmaris'te hayvanlara yeterli ilgi ve alaka maalesef gösterilmemekte. Mevcut hayvan barınakları yeteri kadar sokak hayvanına cevap veremezken bölgemizde maalesef yüzlerce sokak hayvanı sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Yönetime geldiğimiz taktirde tüm sokak hayvanlarının bakımları ve beslenmeleri Belediye tarafından karşılanacak. Onların daha sağlıklı ortamlarda bakılmaları içinde gerekli personel tahsis edilip. Hayvanların sağlık problemleri en uygun şartlarda yapılacak. Hayvan barınakları sadece İçmelerde ve Marmaris'te değil köylerde dahil olmak üzere her bölgede yaygınlaştırılacak ki yığılma olmayacak. Ayrıca hem çocuklarımıza hemde yetişkinlere hayvanların bakımı hakkında eğitim seminerleri düzenlenerek, buraya gelen yabancılar hayvan barınaklarında ziyarette bulunarak bunlardan elde edilecek gelirlerle barınakların ihtiyaçları karşılanacak. Ben Marmaris Hayvan barınağını ziyaret ettiğim zaman bana Dernek üyeleri tarafından verilen taahhütnameyi imzaladım. Onunla da kalmadım kendi seçim çalışmamda halkımıza verdiğim ve altını imzaladığım Sözleşmede hayvanlar içinde neler yapılacagına dair söz verdim. Hayvanların yaşam haklarına saygı duymak onlarla beraber yaşamak biz insanların yapması gereken en önemli şeylerden biridir. Çünkü bu dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların ortak yaşam alanı. Eski bir Kızılderili atasözü söyle der "Bu doğa bize atalarımızdan miras değil çocuklarımızın emanetidir" diyerek sözlerini tamamladı.       

Bulunarak bunlardan elde edilecek gelirlerle barınakların ihtiyaçları karşılanacak. Ben Marmaris Hayvan barınağını ziyaret ettiğim zaman bana Dernek üyeleri tarafından verilen tahahütnameyi imzaladım. Onunlada kalamdım kendi seçim çalışmamda halkımıza verdiğim ve altyını imzaladığım Sözleşmede hayvanlar içinde neler yapılaçagına dair söz verdim. Hayvanların yaşam haklarına sayğı duymak onlarla beraber yaşamak biz insanların yapması gereken en önemli şaylerden biridir. Çünki bu dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların ortak yaşam alanı. Eski bir Kızılderi atasözü söyle der "Bu doğa bize atalarımızdan miras değil çocuklarımızın emanetidir" diyerek sözlerini tamamladı.        

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141