• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Kapitalizm yıkılıyor, MEM geliyor

Kapitalizm yıkılıyor, MEM geliyor
“Dünya istese de bize dönecek istemese de bize dönecek” diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş, BTP iktidarıyla altı ay içerisinde Türkiye'yi zirveye çıkartırız” dedi.

DÜNYA MİLLİ EKONOMİ MODELİ'NE DÖNMEK ZORUNDA

“Dünya istese de bize dönecek istemese de bize dönecek” diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş, BTP iktidarıyla altı ay içerisinde Türkiye'yi zirveye çıkartırız” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Ankara'da partisince gerçekleştirilen başkanlık divanına katıldı. Divan toplantısında, işadamı Emin Arıcı'nın BTP'ye katılım töreni yapıldı. Emin Arıcı'ya bizzat Genel Başkan tarafından BTP rozeti alkışlar eşliğinde takıldı. Prof. Dr. Haydar Baş katılım töreninden sonra İşadamı Emin Arıcı'nın BTP'den Adıyaman Belediye Başkan adayı olduğunu ilan etti. Toplantıda partililere hitap eden BTP Genel Başkanının konuşmasında küresel ekonomik kriz üzerine de dikkat çekici açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Baş, dünyayı kasıp kavuran kriz için “bizi etkilemez” diyen AKP hükümetinin üyelerine şöyle cevap verdi: “Bunu diyen adama bakıyorsun. Yahu, sen 6–7 seneden beri “ben Avrupa'yla küresel güçle ve sermayeyle beraber olacağım” diyorsun ve buna göre iş hukukunu, dış hukukunu ve maliye hukukunu düzenliyorsun. Bankaların yüzde 60'ını yabancıya devrediyorsun ve sermayenin yüzde 90'ını onlardan alıyorsun sonra da orada kriz oluyor, “bana dokunmayacak” diyorsun.”

Kapitalizm yıkılıyor, MEM geliyor

“Kapitalist sistemin çöküşünü yıllar öncesinden biz haber verdik” diyen Prof. Dr. Haydar Baş, bugün ABD'nin krizden kurtulma paketi olarak ilan ettiği ve tüketici kesimi güçlendirmeye yönelik sosyal devlet projelerinin, bizzat ABD başkan adaylarından Barack Obama'nın ifadesiyle (MEM) Milli Ekonomi Modeli'nden alındığını ifade etti. BTP Genel Başkanı, “Bu ne demek biliyor musunuz? Kapitalizm cayır cayır yıkılıyor, Milli Ekonomi Modeli geliyor demektir” dedi.

Rusya MEM'le güçlendi

Milli Ekonomi Modeli'nin Rusya'da da üç yıllık kalkınma planına dahil edildiğini ve kısmen uygulanmaya başlandığını ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Bakın Rusya bize dönmeye karar verdi ve Milli Ekonomi Modeli'nin üç yıllık kalkınma programına aldı. Rusya dünün Rusya'sı mı? Bir sürü borcu olan Rusya, şimdi 950 milyar dolar hazinesinde parası olan bir Rusya haline geldi. Ne yaptı bu son Gürcistan olayında? Amerika'ya 'bacağını kırarım senin' dedi. 'Aklını kafana topla artık dünya tek kutuplu değil' dedi. Rusya bunu ne sayesinde yaptı?”

Türkiye'yi zirveye çıkaracağız

Ankara'daki konuşmasında “Türkiye bizimle yani milli bir politika ile düzlüğe çıkacak” diyen BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Dünya istese de bize dönecek istemese de bize dönecek. Ben bu işi çok iyi biliyorum. Bana Türkiye'yi devretsinler 6 ay sonra bir başka dünya yaşayacaksınız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Altı ay içerisinde biz Türkiye'nin kaderini doruk noktaya çıkartırız ve dünyanın lider ülkesi yaparız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141