• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kansere karşı pedal çeviriyorlar

Kansere karşı pedal çeviriyorlar
Uluslararası MACMİLLAN Kanser Mücadele Kuruluşu'na destek sağlamak amacıyla 27 Haziran'da İngiltere'den bisikletle yola çıkan iki İngiliz; günde ortalama 100 kilometre yol kat edip, 12 ülkeyi aştı ve toplamda 4 bin 700 kilometre pedal çevirerek Datça'ya u
Macmillan Kanser Mücadele Kuruluşu'na destek sağlamak amacıyla İngiltere'nin Bristol kentinden yola çıkan 52 yaşındaki Niel Bland ve 56 yaşındaki Mel's Kıtchein, günde ortalama 100 kilometre pedal çevirerek 12 ülkeden geçti. 45 gün süren yolculuklarında toplam 4 bin 700 kilometre pedal çeviren bisikletli 2 İngiliz, Datça'ya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda Bland ve Kıtchein'i, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Belediye Başkan yardımcısı İnci Bilgin ve vatandaşlar karşıladı. İkiliyi ilk kutlayan Niel Bland'ın 10 yıldır Datça'da yaşamını yürdüren annesi 75 yaşındaki Pat Haswell oldu. Pat Haswel, zaman zaman duygulu anlar yaşadı.
HEDEFE ULAŞILDI
Basın mensuplarına açıklama yapan Niel Bland, kanser hastalarının yaşam kalitesini yükseltmek, pratik, medikal, mali ve psikolojik destek sunarak, özelikle tedavi sürecini ve kalitesini kolaylaştırmak için çalışan Mcmillan Kanserle Mücadele Kuruluşu'na destek amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Her üç kişiden birinin kanser hastası olabileceğini ifade eden Bland, kanserle mücadele konusunda herkese görev düştüğünü belirtti. Son yıllarda kanser vakalarında artış gözlendiğini vurgulayan Bland, "Yola çıkarken, Mcmillan Kanserle Mücadele Kuruluşuna 5 bin poundluk yardım toplamayı amaçlıyorduk. Şuana kadar sadece yarısını toplayabildik. Ancak, kanserle mücadele konusuna dikkat çektiğimiz için kendimizi hedefimize ulaşmış olarak görüyoruz" dedi.
'BİSİKLET YOLLARINA İHTİYAÇ VAR'
İngiltere'den Türkiye'ye gelirken 12 ülkeden geçtiklerini belirten Bland şunları anlattı: "Türkiye, manzarası ve güzellikleri ile diğer ülkelerin hepsinden farklı ve harika doğaya sahip. Ancak, özellikle bisiklet sporu yapanlar için yol koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Bisiklet yollarına ihtiyaç var. Almanya, Hollanda ve Norveç gibi ülkelerde bisiklete binenler, Türkiye'ye göre biraz daha şanslılar. Oralarda bisiklet ulaşımı çok daha güvenli yapılıyor." Gençliğinde uzun yıllar futbol oynadığını ve golf sporu ile ilgilendiğini ifade eden Bland, "Her ikimizin de ortak tutkusu bisiklet. Fırsat buldukça bisikletle uzun yolculuklara çıkıyoruz. Spor yaparak, bisiklete binerek daha sağlıklı ve zinde kalıyoruz" dedi. Niel Bland ve Mel's Kıtchein'e günün anısına Başkan Uçar ve Başkan Yardımcısı Bilgin tarafından teşekkür belgesi verildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141