• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Kalemci: 3 Mayıs Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktasıdır

Kalemci: 3 Mayıs Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktasıdır
Milliyetçi Hareket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Kalemci; "Milliyetçilik, dünya milletleri arasında geçen mücadelede, en büyük güç olma özelliğini her dönemde korumuştur. Böylesine önemli bir olgu olan milliyetçilik, tarihler 1944'ü gösterdiği vakit dönemin siyasi iktidarı tarafından hor görülen, aşağılanan bir mefhum haline gelmiştir. İşte böyle bir ortamda bir avuç Türkçü aydın bu tutuma karşı dik duruşlarını göstermiş ve dönemin iktidar sahiplerine karşı direnmişlerdir. Bu Türkçü aydınlar dönemin iktidarınca nizam düşmanlığı ve ırkçılık gibi suçlamalara maruz kalarak yargılanmış ve tabutluklarda işkencelere tabi tutulmuştur.

3 Mayıs, Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarındandır. Türklüğün izzet ve ismetine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu irade, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir reflekstir.

3 Mayıs 1944, o güne kadar edebi ve ilmi bir saha olan Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası, bir fikrin harekete dönüşmesinde mihenk taşıdır.

Kalemci sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Dün Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar. Bugün Türkiye, etnik milliyetçilikleri körükleyen ve Türk kimliğini her fırsatta reddeden bir siyasi anlayışla idare edilmektedir. Türküm diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların aydın olduğu günümüzde, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün önemi bir kat daha artmaktadır.

Bu önemli günde içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş, H. Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan ve nicelerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

301. Maddeyi kaldırıp Türklüğe hakareti kaldıranlarla paralel düşünenler, 1940’larda Türk Milliyetçilerini Türkçü-Turancı suçlamasıyla hapislere atmışlardır. Bu olaylar esnasında Anadolu’nun muhtelif şehirlerinden 152 genç de tutuklanmıştır. Bunlardan biri de Muğla’mızın yetiştirdiği Hamza Sadi Özbek’tir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk milletinin 3 Mayıs Milliyetçiler Gününü kutlar ve 3 Mayıs ruhunun milliyetçi yüreklerde bütün heyecanıyla ve samimiyetiyle vücut bulmasını temenni ederiz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141