• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Kâğıt havlu makinesi

Kâğıt havlu makinesi
Kâğıt havlu ve peçeteler, evimizde, işyerimizde, otomobilimizde pek çok amaçla kullanılan ebatları ve kaliteleriyle hayatımızı kolaylaştıran ürünler olarak ilk sırada yer alırlar.

Kâğıt havlu ve peçeteler, evimizde, işyerimizde, otomobilimizde pek çok amaçla kullanılan ebatları ve kaliteleriyle hayatımızı kolaylaştıran ürünler olarak ilk sırada yer alırlar. Özeklikle gelişen teknolojinin imkânları da kullanılarak, bu büyük kolaylığı daha fonksiyonel hale getirecek malzeme ve ekipmanlarla insanoğlu için sürekli yeni ürünler icat edilmektedir. Kâğıt havlu makinesi bu tür icatlar arasında sayılabilen önemli ayrıntılardan biri olarak ilk sıralarda yer alır. Ülkemizde de üretilmeye başlanan ve kısa sürede hemen tüm ülkede yayılan bu sistem başta kamu kurum ve kuruluşlarının tuvaletlerinde, otel ve pansiyonların lavabo ve tuvaletlerinde, okul, yurt, üniversitelerin ve büyük alış veriş merkezlerinin tuvaletlerinde görmeye başladığımız ardından da neredeyse tüm ülkede tercih edilen bir mekanizma olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Kâğıt havlu makineleri; ilk önceleri belki sadece ticari kaygılar ve yardımcı aparatların satışı ile sağlanacak ticari bir girişim amacıyla piyasalarda yer buldu. Fakat ürünün hijyenik, sağlığa uygun olması ve kâğıt tasarrufu konusunda etkili sonuçlar çıkarması, onu bir anda kurumların ve işletmelerin hem şık bir görünüm elde etmeleri, hem de ekonomik yönden kara geçmeleri bakımından büyük bir ihtiyaç olarak tercih etmelerini sağladı. Kâğıt havlu makinesi, işletme sahiplerine iyi geri dönüşümler sağladığı gibi, son kullanıcı tarafından da yoğun ilgi görür, hatta aranır bir aparat olarak nihayet hak ettiği yeri buldu. Bundan 10-15 yıl önceye kadar sadece ilerlemiş ülkelerde görülen ve büyük bir hayranlıkla anlatılan bu ürün başlangıçta yabancı ülkelerden ithal edilir ve büyük ithalatçı firmalar tarafından yurt içine dağıtımı yapılırdı.

Neredeyse sayılı kurumların, bankaların, büyük holdinglerin, önde gelen üniversitelerin ve eğitim kurumlarının lavabolarında bulunurdu. Fakat nihayet son yıllarda teknoloji ve üretim alanında geniş çapta ilerlemeyi başaran ülkemiz, bu tür ürünlerin de üretiminde aktif rol almaya hatta Türkiye de kâğıt havlu makinesi başta olmak üzere pek çok dispanser ürününü üretmeye ve yurt dışında da pazarlamaya başlamıştır. Ürünün genel amacı, aşırı kâğıt tüketimini engellemek, pratik olması ve sağlıklı kullanım özelliği, kullanım alanlarında gereksiz aksesuar ve görüntü kirliliğini engellemek ve en önemlisi ise ortamın temiz, prestijli ve gelişmiş bir sisteme sahip olduğunun ispatıdır.

Otomatik Kâğıt havlu makinesi üretimi konusunda, üreticiyi bu ürünün imalat kararı vermeye iten en önemli sebeplerden birisi de başlarda dışarıdan alınan bu ithal ürünlerin bozulmaları, kırılmaları gibi olumsuz aksaklılara karşı garanti kapsamında olmamaları ve teknik destek sağlanamamasıydı. Cihazı alan müşteri en ufak bir problemde cihazı iptal ederek yeni bir ürün alıyor ve bu ticaret bir hayli maliyetli hale geliyordu. Birçok Türk şirketi, bu ürünün imalatını yaptıktan sonra cihazın en az iki yıl sorunsuz çalışacağına ait garanti belgeleri ve cihazın kullanım sırasında oluşabilecek bir problem anında nasıl teknik destek verileceği konusunda yardımcı olarak bu sorunu çözmeyi başardılar. Böylelikle dış alımın azaldığı bu tür ürünler için, satıcı karını arttırdı, müşteri ise alış fiyatında kar elde etmekle beraber zaman tasarrufu da elde etmiş bulundu.

Kâğıt havlu makinesi, kullanılması gereken mekânın büyüklüğüne göre çeşitli kapasitelerde ve ebatlarda üretilen bir ürün. Sensör sistemi sayesinde, alanın mevcut olan temizlik şartlarına en uygun kullanımı sağlıyor. Tamamen el değmeden kullanılan bu ürünler, son derece dikkatli olmayı gerektiren lavabo ve tuvaletlerin hijyeni açısından bazı aşırı titiz insanların içini büyük oranda rahatlatıyor. Temizlik konusunda aşırı hassas insanların bir anlamda kurtarıcısı olarak gördükleri kâğıt havlu makineleri; çoğu lavabolarda varlığı görüldükten sonra lavabonun güvenildiği alanlar olarak belirlenmesini de etkiliyor. Hele hele çok sayıda insanın kullandığı alış veriş merkezlerinin wcleri, şehirlerarası yolculuklarda mola verilen dinlenme tesislerinin wcleri, piknik alanlarında bulunan wclerin, turistik gezi alanlarında bulunan ve temizlik kültürü birbirine benzemeyen birçok farklı insanın kullandığı wcleri, şehir merkezlerinde bulunan umuma açık wclerin ve okul, dershane gibi sürekli meşgul olan ve sık sık dezenfekte olmaya fırsat bulamayan yerler için kesinlikle gerekli bir hale gelmiştir.

Ülkemizde çok sayıda kullanıcı kitlesine sahip olan bu araçlar, farklı özellikte olabiliyor. Kapasite, büyüklük, hız, sensör özelliği ve dış aksam kalitesine bağlı farklı fiyat seçenekleriyle satılan fotoselli kâğıt havlu makinesi seçerken ihtiyaç duyulan alanın da büyüklük, kullanım sıklığı, kullanıcı yaş ortalaması gibi farklı önceliklere göre tercih edilirler. Özellikle eğitim kurumlarının ilk ve orta düzeyinde olan binalarında çok daha sağlam ve dayanıklı ürünler tercih ediliyor. Plastik, krom kaplama, paslanmaz çelik ve sert bir plastik türü olan ABS dış yüzeylerde üretilebilen bu makineler, farklı birkaç renk ve dizayn ile müşteriye estetik açıdan da seçim yapabilme imkânı veriyor. Zaman ayarlı sensör sistemi sayesinde birkaç saniye aralıklarla kâğıt veren bir mekanizması olan çeşitleri de var.

Birkaç şekilde çalışma özellikleri gösteren makineler, pilli ve elektrikli çalışma düzenekleriyle de kullanıcıya kolaylık sağlıyorlar. Estetik açıdan farklı modellerde olan, değişik renk seçeneklerinin sunulduğu, konforu kadar ürünün güvenliğini saplayacak kilit sistemleri de yeni yapılan modellerde tercih edilen özelliklerden. Öyle ki; cihazın içinde bulunan kâğıdın hijyenini korumak amaçlı bile filtreler ve UV lambası düşünülmüş, elektriğin olmadığı zamanlarda devre dışı kalacak sensör sistemi için manuel kullanılacak butonlar ilave edilmiş, kâğıt boyutunu istenilen ölçüde keserek alabilme olanağı veren, mekanizma içerisinde bulunan ihtiyaç fazlası alınmasını engelleyen kilit sistemine sahip modeller son zamanlarda en çok tercih edilen modellerden. Bu özellikler, neredeyse en son çıkan modellerde kullanılmakta olup, fiyatları bakımından eski sistemlere göre az da olsa yükseklik gösteren seviyelerde satılıyor. Eski modellerin özelliklerinden olan, sensör süz çekerek alma mekanizmalı, kâğıtları tek tek veren ve koparma, yırtma gibi zahmetlerden kurtaran, elektrik düzeneğine ihtiyaç duyulmayan ve genellikle daha küçük boyutlarda olan modeller ise özellikle elektrik tesisatına gerek duyulmaması yönünden hala alıcı buluyor.

Günlük yaşamda yeme içme kadar önemli bir ihtiyaç olan ve hemen her yerde bulunan lavabo ve tuvaletlerin hijyenik olması birçok hastalığa davetiye çıkaran bir olaydır. Özellikle çocukların ve kadınların çok zayıf olan bünyeleri, gerekli temizlik kurallarına uyulmadığı müddetçe çok çabuk hasta olmaya hatta uzun süren tedavilere yol açar. Çocukların en sık yalnız kaldıkları ve temizlik konusunda kendi kontrollerini yapamayacak yaşta olmaları tuvalet ve lavabolardaki havlu kâğıt makineleri ile biraz olsun tehlikeyi azaltan bir durum. Cihazın en iyi yanı, tek kullanımlık kâğıt havlular servis etmesi ve içerisinde bulunan kâğıdın kapalı bir düzenekte bulunmasıyla daha az bakteriyle temas etmesi. Gerçi yeni geliştirilen birçok kâğıt havlu makinesi modelinde bulunan UV koruması bu sorunu da ciddi şekilde ortadan kaldırmaya yetiyor. Sağlıklı olmasının yanında, ekonomik olması da ayrı bir tercih sebebi aslında. Kalabalık yerlerde bulunan wclerde kâğıt havlular yerine kumaş havluların kullanıldığını ve hemen her kullanıcıdan sonra toplanması, temizlenmesi, yerine yenilerinin koyulması gibi zahmetleri düşünürsek, sadece bu işçileri yapabilecek personel gideri bile kıyaslanmayacak derecede yüksek çıkardı. Neyse ki; bu küçük ama gerekli araçlar, metrelerce kâğıt havluyu saklama ve servis etme özelliklerinde üretiliyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141