• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Kadınlardan Baykal'a ÇARŞAF TEPKİSİ

Kadınlardan Baykala ÇARŞAF TEPKİSİ
Çarşaflı kadın da oğlunu askere gönderiyor, onun oğlu da şehit oluyor..

CHP lideri Deniz Baykal, türban açılımıyla ilgili eleştirilere, "Hepimiz aynı toplumun içinde yaşıyoruz" diye yanıt verdi.

Bayram tatilini Antalya'da geçiren CHP lideri Deniz Baykal, karayoluyla Ankara'ya dönmek için evinden çıktığı sırada kadınların türban açılımı ile ilgili eleştirilerine maruz kaldı. Baykal, "Hepimiz aynı toplumun içinde yaşıyoruz. O da askere evladını gönderiyor. Onun çocuğu da şehit oluyor. Bu ızdırabı o da yaşıyor. Bu memleketin başarısıyla o da iftihar ediyor. Onun üzerinde bir kıyafeti var seninki gibi değil diye ne kızıyorsun ona. Buna saygı gösterelim" dedi.



"LÜTFEN KIYAFET DEVRİMİNİ UYGULAYALIM"
Başbakan Erdoğan'ın Antalya'da belediyecilikten 3 Ç'yi anlıyorum şeklindeki değerlendirmesine, "Size gerekli açıklamayı yaptım. Benim acilen bir gözlükçüye gitmem lazım. Beni gözlük tamircisine götürebilir misiniz" diyen Baykal'a sokaktan geçen bir kadın "Sayın genel başkanım ben emekli bir öğretmenim. Ben diyorumki Ne türban ne de çarşaf. Atatürk biliyorsunuz bir kıyafet devrimi yaptı. Bunu uygulayalım lütfen temsilcimiz sizsiniz" diye dert yandı.

BUNLAR GEREKSİZ TARTIŞMALAR
Bunun üzerine Baykal, türban açılımı ile ilgili değerlendirmede bulundu. "Yöresel şartları içinde böyle Atatürk'e karşı düşmanlık duymadan, bölgesel adet diye Anadolu'nun Erzurumu'nda Horasan'ında bunu kullanan insanı karalayamacağız. Yani. Anlıyorum. Ona da saygısızlık yapmayacağız. Ben sizi anlıyorum. Ama siz de bunu anlayın. Türkiye'ye bunu anlatmak lazım. Tabii ki bunu herkes yapsın diye örnek göstermiyoruz. Öyle olan insanlara daha bir şefkat ve sevgiyle yaklaşalım. Herkes uygun gördüğü şekilde.
Hepimiz tercih ederiz en çağdaş kıyafetlerle çıksınlar. Bunlar gereksiz tartışmalar" dedi.

ÇARŞAFLI KADIN DA OĞLUNUN ASKERE YOLLUYOR
Diğer kadınların da eleştirilerini sürdürmesi üzerine Baykal, "Benim çarşafı ne gayrimeşrulaştırmaya ne de meşrulaştırmaya gücüm yetmez. Böyle bir şey olmaz. Yani bu Türkiye'nin toplumsal yaşamının giderek azalan bir parçası ise daha da azalacaksa, bunu herkesin doğal karşılaması lazım. Olan şekliyle düşmanlık yapmayalım. Ne olur biraz sevgiyle anlayışlı davranalım. Bunu giyme durumunda olan insanlara bu tavrı takınınca onu giyen insanlar alınıyorlar. Sizler de söyleyince, gayrimeşru bir iş yapıyor gibi
hissediyor bu insanlar. Alınıyorlar. Kırılıyorlar. 'Bizi dışlıyor bu toplum. Bu anlayış bizi toplumun dışına atıyor' diyorlar. Atmayalım biraz biz sevecen olalım. Saygı gösterelim yani. Bundan korkmaya gerek yok. Merak etmeyin. Korkulacak hiç birşey yok. En büyük korku insanları gereksiz yere karşımıza almaktır. Düşman muamelesi yapmaktır. Asıl önemli olan bu. Yani size düşen görev de budur. Merak etmeyin olan bir şey olduğu yok. Hepimiz aynı toplumun içinde yaşıyoruz. Askere evladını gönderiyor O. Onun
çocuğu da şehit oluyor. Bu ızdırabı o da yaşıyor. Bu memleketin başarısıyla o da iftihar ediyor. Onun üzerinde bir kıyafeti var seninki gibi değil diye ne kızıyorsun ona. Buna saygı gösterelim. Bırak" diye yanıt verdi.




ÇARŞAFLILARA DÜŞMANLIK YAPMAYACAĞIM KARDEŞİM
Kadınların "Cumhuriyet devrimlerinin değerleri yıpratılıyor ?" diye eleştiriye devam etmesi üzerine CHP lideri şunları söyledi:
"Cumhuriyet devrimlerinin değerlerinin yıpratılmasına karşı en büyük mücadeleyi biz veriyoruz. O mücadeleyi verme kararlılığımızda değişen bir şey yok. Aynı anlayışla onu götüreceğiz. O ayrı bir konu. Onu götürürken kıyafeti sizin gibi olmayanlara hoşgörü göstermek çok büyük bir haksızlık mı olur. Türkiye'yi bölmeyelim ne olur. Türkiye'yi parçalamayalım. Türkiye'nin üstüne duvarlar atmayalım. Karşımızdaki insanları karalamayalım. Düşman muamelesi yapmayalım. Ne olur sizin anlayışınıza ihtiyaç var. Nerede
birlik olacağız. Herkese saygı göstermek lazım. Onlara saygı göstermiyor, o yanlış giyiniyor. Kardeşim sana göre yanlış giyiniyor. Bana göre de yanlış giyiniyor olabilir o ayrı bir iş ama, bırak kendi yanlışını kendisi yapsın. Kendisi takdir etsin. Bak yüzde 2'ye düşmüş. O ayrı bir iş. Bir süre sonra o ortadan kalkacak. Yani niye onunla uğraşıyorsun. Öbür türlüler sokakta istediği giyiniyor. Kimse karışmıyor. Diğer insana yani, devlete onu giydirmeye kalkarsa, hayır diyelim. Anayasayı değiştirmeyelim.
Bunlar tamam. Bu konuda en büyük mücadeleyi biz veriyoruz. O mücadeleyi veriyorsan, burada da düşmanlık yap. Yapmayacağım kardeşim".

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141