• BIST 9547.23
  • Altın 2489.838
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.7605
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kadın Protestosunda Kadınlar Kavga Etti

Kadın Protestosunda Kadınlar Kavga Etti
Muğla'da kadın cinayetlerini protestosu sırasında ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle kendi aralarında tartışınca ortalık karıştı.

Kadın Protestosunda Kadınlar Kavga Etti

Muğla'da kadın cinayetlerini protestosu sırasında ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle kendi aralarında tartışınca ortalık karıştı.

Muğla Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği, ülke genelinde yaşanan kadın cinayetlerini protesto etti. Basın açıklamasının yapıldığı sırada kadınlar ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle kendi aralarında tartışınca ortalık bir anda karıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine kadınlar meydanı terk etti.

KADIN ÖRGÜTLERİ VE SİYASİLER SINIRSIZLIK MEYDANI'NDA BİR ARAYA GELDİ

Bodrum, Datça, Fethiye, Marmaris, Menteşe, Ortaca ve Yatağan Kent Konseyi Kadın Meclisleri ve Muğla'daki tüm kadın örgütleri Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi. Yaşanan kadın cinayetleri protestosuna yüzlerce kadının yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun ve çok sayıda erkek destek verdi.

 

 

 

"ÖLDÜRÜLEN 145 KADIN BİZİ İSYAN ETTİRDİ"

 

Muğla Kent Konseyleri Kadın Meclisleri ortak basın açıklamasını birlikte okudu. Grup adına açıklama yapan Kadınlar, "Geleceğe, vahşete dur demek için toplandık. Bu yıl öldürülen 145 kadın, bizi isyan ettirdi. Son olarak 20 gün içinde Muğla'da 4 kadının öldürülmesi bizim fitilimizi ateşledi. 145 kadının kanı var üzerimizde. Her gün başka bir kadının kanı sıçrıyor üzerimize boğuluyoruz. Kadınlara yönelik fiziksel, cinsel, psikoloji, ekonomik şiddet artarak devam ediyor. Her gün başka bir kadın erkek şiddetinin hedefi oluyor, katlediliyor, zorla evlendiriliyor, tacize ve tecavüze uğruyor. Özgecanlar, Sedefler, daha nicesi erkekler tarafından katledildi. Erkek şiddetine kurban verdiğimiz, her bir kadın ile yeniden ölüyoruz. İsyanımız ölüm, yas da değil isyandayız." dedi.

ERKEKLERİN DIŞARDA KALMASINA TEPKİ GELDİ

Açıklama devam ettiği sırada Fethiye'den gelen bir grup bayan, eyleme destek veren erkeklerin dışarıdan izlemesine tepki gösterdi. Bayanlar, "Fethiye'den burada kadınlı-erkekli geldik. Mücadelenin bir sistem sorunu olduğunu düşünüyoruz. Sorunun sadece kadınlarla ilgili değil, bizim ülkemizde oynanan oyunların bir parçasıyla kadının kullanılması sonucunda, eğitimin bozuk olması sonucunda kadınların bu şekilde kullanıldığını düşünüyoruz. Olay sadece tecavüz olayı değil, sadece istismar olayı değil. Olay sistem sorunudur bunu savunduğumuz için kadınlı erkekli buradayız. Buraya geldik, burada ne Türk bayrağı var, ne Atatürk resmi var, erkekler dışarı diye davul çalıyorlar." diye konuştu.

TARTIŞMA BÜYÜYÜNCE BİR GRUP ALANI TERK ETTİ

Olayın büyümesi üzerine kadınlar kendi aralarında tartışmaya başladı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine diğer kadınlar arayı yumuşatmaya çalıştı. Basın açıklaması devam ederken, kadınların bir bölümü alanı terk etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141