• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Kadın Cinayetlerine Senaryo Yarışması ve Kısa Film ile Dikkat Çekilecek

Kadın Cinayetlerine Senaryo Yarışması ve Kısa Film ile Dikkat Çekilecek
Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (MUSFOD) ile İdyma Çağdaş Sanat Derneği (İÇSD) bir araya gelerek, bir kısa film senaryo yarışması düzenliyor.
 
Ülkemizde son yıllarda hızla artan kadına fiziksel ve psikolojik şiddet konularında farkındalığın artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (MUSFOD) ile İdyma Çağdaş Sanat Derneği (İÇSD) bir araya gelerek, bir kısa film senaryo yarışması düzenliyor.
 
Her sene farklı konularda düzenlenmesi planlanan "1. İdyma Kısa Film Senaryo Yarışması"na katılan senaryoların, değerlendirme aşamasında kan, vahşet, cinayet, silah gibi olumsuz öğeler yerine, daha çok düşünmeye, sorgulamaya, şiddetten çok sorunun çözümüne odaklanmış, zekice kurgulanmış eserlere öncelik verilecek.
 
15 Ağustos - 15 Eylül 2020 tarihleri arasında başvuruları yapılacak yarışmanın jüri üyeleri arasında, sinema ve tiyatro oyuncusu Derya Alabora ve Deniz Çakır, İÇSD Dernek Başkanı, tiyatro oyuncusu ve rejisör Kazım Akşar, MSKÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Tülay Akkoyun, MUSFOD Dernek Başkanı ve yönetmen Ali Murat Günay yer alıyor.
İdyma Çağdaş Sanat Derneği (İÇSD) başkanı Kazım Akşar "Ülkemizde gerek politik, gerek eğitimsizlik, gerek sosyolojik olarak yıllardır yaşanmakta olan kadına şiddet ve eşitsizlik konuları, artık ne yazık ki sıradanlaştırılarak önü alınamaz bir hale gelmiştir.  Bu topraklar üzerinde yaşayan "kadın ve erkek" şiddete maruz kalsın ya da kalmasın herkesin, içinde yaşamak zorunda kaldığı bu öfkeye karşın, söylemek istediği cümleleri olduğuna inanıyorum. Bu yarışma; işte bu cümlelerin bir platformu olsun ve biz yine sanat ile haykıralım." şeklinde konuştu.
 
Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (MUSFOD) başkanı Ali Murat Günay organizasyon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Özellikle son dönemde iyice artan kadın cinayetleri konusunda, Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyordu. İki sanat derneği olarak, iki gün sonra unutulup giden kınama cümleleri yerine kalıcı eserler ortaya koymayı daha doğru bulduk. Umarım tüm halkımız ve yetkililer ülkemizin bu önemli sorununa gereken hassasiyeti gösterirler. Projemizde yer alarak destek veren tüm sanatçı dostlara çok teşekkür ediyorum." dedi.
Kazanan senaryo 15 Ekim 2020 tarihinde, yarışmanın: https://www.facebook.com/idyma.kisa.film.senaryo.yarismasi
sosyal medya sayfasından duyurulacak ve 7 Kasım 2020 tarihindeki ödül törenine kadar,                 
RGB FİLM YAPIM sponsorluğunda prodüksiyon (çekim) ve post prodüksiyonu (kurgu) gerçekleştirilecek. Bu filmin aynı zamanda "Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması 2020"ye katılımı da sağlanacak.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141