• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Kadem Mete: Biz Atatürk'ün Sistemini Geri Getiriyoruz

Kadem Mete: Biz Atatürkün Sistemini Geri Getiriyoruz
Chp'yi Bodrum'dan Topa Tutan Kadem Mete, Kılıçdaroğlu'na “Sabah Başka, Akşam Başka Konuşuyorsun' Dedi.
AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği “Aralık Ayı İlçe Danışma Toplantısı”nda Muğla İl Başkanı Kadem Mete önemli açıklamalar yaptı.
Bodrum İlçe Başkanlığının düzenlediği 'Aralık Ayı İlçe Danışma Toplantısı'na e gelen ve bir konuşma yapan Muğla İl Başkanı Kadem Mete,  El Bab'ta şehit olan askerlerimizi anarak başladığı konuşmasında Suriye politikasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözleri eleştirdi. Kadem Mete, Kılıçdaroğlu'nun Suriye politikası konusunda sabah başka akşam başka konuştuğunu anlattı.
“CHP'Lİ İLÇE BAŞKANLARI BODRUM'DA TOPLANIP, HÜKÜMETİ İSTİFAYA DAVET ETMİŞLER”
Daha sonra sözü CHP Muğla İl ve İlçe Başkanları'nın Bodrum'da gerçekleştirdiği toplantıya getiren Kadem Mete şunları kaydetti:
“CHP'li arkadaşlar hükümeti istifaya davet etmişler. Hükümet deyince bütün organlarını kapsar elbet.  İstifalarınızı hazırladınız mı ? Niçin bunu istiyorlar biliyor musunuz? Ak Partililerin tamamı istifa etse yetmez. Bir metreye yaklaşan seçim kağıdındaki bütün siyasi partilerin istifa etmesi lazım. Başka bir alternatifin olmaması lazım ki siz iktidar olabilesiniz. Siz 1950'den öncesini hasretle anıyorsunuz. Tek başınıza olduğunuz, halkın seçme şansının olmadığı dönemleri arıyorsunuz. Onun için siz onu bunu haftada bir istifaya davet ediyorsunuz. Siz istifa isteyecekseniz, eğer sizde  o cesaret varsa siz 7 Haziran'dan sonra PKK'nın siyasi kolu olduğu artık herkes tarafından bilinen HDP'nin genel başkanı Selahattin Demirtaş'a beraber iyi salladık diyen Şafak Pavey'den istifa istersiniz. Sizde zerre kadar Türk kanı varsa PKK cenazelerine katılan milletvekillerinizden istifa istersiniz. Siz istifa isteme cesaretini kendinizde buluyorsanız “Biz hapishanede hasta yatan DHKPC'lileri de PKK'lıları da ziyaret ettik” diyen genel başkanınızdan istifa istersiniz. Siz istersiniz ama biz istemiyoruz. Aman ha o genel başkanınızı kaybetmeyin, orada dursun. Orada dursun ki, biz yüzde 50 aldık, neyi yanlış yaptık, niye daha fazla çalışmadık da daha fazla oy almadık diye hesap ederken, yüzde 25'i koyduk diye övünen genel başkanınız orada devam etsin. Onun için bunların söylediklerini ciddiye alıp, onların söylediklerine söz yetiştirme derdinde olmayacağız.”
 
 
 
DUYGULARINIZI SÖMÜRTMEYİN…
Bodrum'daki partilileri FETÖ konusunda çok dikkatli olmaya davet eden Kadem Mete konuşmasına şöyle devam etti:
“Arkadaşlar gördünüz mü? İki buçuk yıldan beri polis teşkilatında görev almış bir vatan haini rahatlıkla kimliğini kullanarak bize emanet edilmiş olan büyük elçiyi sırtından vuracak kadar kahpelik içerisinde olabiliyor. Bu bize bir şeyi daha göstermiş oldu; bunlar asla tamamen temizlenmiş değil. Halen daha birçok kurumda görev yapıyor olabilirler. Dolayısıyla size gelip görevden alınmış insanları savunmaya kalkan insanlara lütfen şunu söyleyin; Devlet kendi içerisinde bir temizlik yapıyor. Şimdi vakit ya aklanma, ya da haklanma zamanıdır. Dolayısıyla haklarında araştırma yapılmış ve açığa alınmış insanlar hakkında müdahil olmaya kalkmayın. Duygularınızı sömürmeyin. Bırakın devlet süzgecinden geçirsin, eğer haksızlığa uğramışsa hakkı iade edilecektir. Ama bir ahlaksızlık, hainlik yapmışsa onun da hakkından geleceğiz.”
“FETÖ'NÜN BAŞARILI OLDUĞU TEK OPERASYON CHP'DİR…”
FETÖ'nün Türkiye'de birçok kişi ve kuruma kumpas kurduğunu ancak sadece CHP genel başkanlığı konusunda başarılı olduğunu ifade eden Mete şunları da dile getirdi:
“Bizi istifaya davet edenlere bir cevap niteliğinde değil ama onların içerisinde de vatan sevdalısı olan bir çok arkadaşımız var. Bütün Cumhuriyet Halk Partilileri aynı kefeye koymuyorum. Ama onların bir konuda dikkatini çekmek istiyorum. Bu sözüm Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş ama damarlarında Türk kanı bulunan, vatan aşkıyla yanan arkadaşlarımıza. Bu hain alçak FETÖ, ellerindeki, bütün cambazlıkları yaparak Fenerbahçe'nin kulüp başkanını dahi alaşağı edip kendilerinin istediği bir adamı kulübün başına getirmeye kalktılar mı? kalktılar. MHP'ye, MİT'in ele geçirilmesine yönelik kumpaslar yaptılar. Algı operasyonları ile AK Parti devirmeye ve kendileri gibi düşünene birisini Ak Parti'nin başına getirmeye gayret ettiler. Bunların hiç birinden başarılı olamadılar. Ama başarılı oldukları tek bir kaset skandalı var; o da Cumhuriyet Halk Partisi'ne yaptıkları. Ne yaptılar, Deniz Baykal'ı devirdiler yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirdiler. Yani sizin partinizde FETÖ'nün başarılı olduğu tek operasyon. Onun içindir ki karşıdakini eleştirmeden önce kendi içinizde sağınıza ve solunuza dikkatlice bakın, orada çok farklı kişiler göreceğinizden eminim.”
“BİZ ATATÜRK'ÜN SİSTEMİNİ GERİ GETİRİYORUZ…”
Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren CHP'lilere cevap veren Kadem Mete konuşmasına şöyle devam etti:
“Mecliste çalışmalar devam ediyor. Her ne kadar engellemeye çalışsalar da komisyon çalışmalarına devam ediyor. Bitince meclise gelecek. Meclisten geçtikten sonra bize de bilgi gelecek ve hep beraber sizinle paylaşacağız. Ama başbakanımız bununla ilgili bazı bilgiler verdi, bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Partili bir cumhurbaşkanına yaygara çıkaranlara, rejim değişiyor diye algı operasyonları yapanlara şunu hatırlatın; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hani sizin kimseyle paylaşmadığınız sadece bizim Atatürk'ümüz dediğiniz. Atatürk Cumhurbaşkanı iken CHP'nin de genel başkanı değil miydi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem Cumhurbaşkanı idi hem de Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanıydı, rahmetli oluncaya kadar. Arkasından gelen İnönü değiştirdi mi? sistemi. Hayır. O da hem Cumhurbaşkanlığı yaptı, hem de partinin genel başkanlığını yaptı. Ey Cumhuriyet Halk Partililer, siz kendi geçmişinizden bile bihabersiniz. Biz Atatürk'ün sistemini geri getiriyoruz. Siz niye karşı çıkıyorsunuz.” Dedi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141