• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kaçmaya delik arıyorlar

Kaçmaya delik arıyorlar
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, yurt içinde eylem hazırlığı içinde olan büyükçe bir terör örgütü grubunun, Irak'ın kuzeyinden hududa girmek üzereyken dün akşam saatlerinde Hava Kuvvetleri ve ateş destek vasıtalarıyla

TERÖR ÖRGÜTÜNE BÜYÜK DARBE: 43 ÖLÜ

Büyükçe Bir Terör Örgütü Grubunun, Irak'ın Kuzeyinden Hududa Girmek Üzereyken Dün Akşam Saatlerinde Hava Kuvvetleri ve Ateş Destek Vasıtalarıyla Ateş Altına Alındığı Belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, yurt içinde eylem hazırlığı içinde olan büyükçe bir terör örgütü grubunun, Irak'ın kuzeyinden hududa girmek üzereyken dün akşam saatlerinde Hava Kuvvetleri ve ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındığını, 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Aktütün Karakolu Bayraktepe mevkiine yapılan saldırı gerçekleştiren teröristlerin takibine devam edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Son olarak yapılan istihbarat takibi üzerine yurt içinde eylem hazırlığı içinde olan büyükçe bir bölücü terör örgütü grubu Irak'ın kuzeyinden huduta girmek üzereyken dün akşam saatlerinde Hava Kuvvetleri ve ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınmış, büyük kısmı etkisiz hale getirilmiştir. Bu faaliyette de her zaman olduğu gibi bölgedeki sivil vatandaşların zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmış ve uygulanmıştır.''

Saldırının oluş şeklinin, basının bir bölümünde doğru anlaşılmasına rağmen, diğer bölümünde farklı algılandığının görüldüğünü ifade eden Tuğgeneral Gürak, terör örgütünün saldırısının, Aktütün Karakoluna (bölük merkezine) değil, bu merkezin yaklaşık 1 kilometre batısına emniyet amaçlı olarak çıkarılan Bayrak Tepe'ye olduğunu söyledi. Tuğgeneral Gürak, şöyle konuştu:

''Aktütün Karakolu (bölük merkezi) konumunun ve binalarının durumunun, verilen zayiatla hiçbir ilgisi yoktur. Bayrak Tepe tutulmaya devam edecektir. Bayrak Tepe'ye, yapılması düşünülen bir inşaat yoktur. Gerek de bulunmamaktadır.

Bir plan dahilinde, Türkiye, Irak ve İran sınırında bulunan öncelikli karakollar yeniden inşa edilmektedir. Bu kapsamda; 2008 yılına kadar 168 karakol binası inşa edilmiştir. Bu yıl ise aralarında Aktütün Karakolu da olmak üzere 13 karakolun inşası devam etmekte olup mali kaynak sorunu yoktur. Diğer 162 adet öncelikli karakolun inşasına ise Maliye Bakanlığının koordinatörlüğünde 2009 yılında başlanacaktır. Öncelikli karakolların inşaları tamamlanmış olacaktır. Önemli güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir zaman mali kaynak sorunu olmamıştır.''

Özellikle bazı yayınlarda yer alan referans kişilerden bir kısmının eksik bilgilerle ve değişen şartlara rağmen, eski bilgilere dayanarak bir takım yorumlar yapmasının bazen, kamuoyunu yanlış değerlendirdiğini ve farklı beklentilere neden olabildiğini vurgulayan Tuğgeneral Gürak, ''Bu nedenle, görüşlerine başvurulan kişilerin söyledikleri değerlendirilirken bu hususların, göz önünde bulundurulmasını sizlerden rica ediyoruz.'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141