• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

İzmir'e "Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu" ödülü

İzmir'e Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu ödülü
Dünya Seyahat Ödülleri Avrupa Şampiyonları belirlendi - İzmir, Dünya Seyahat Ödülleri'nde üst üste üçüncü kez "Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu ödülünü" üst üste üçüncü kez aldı

İzmir, dünya turizminin liderlerinin belirlendiği World Travel Awards'da (Dünya Seyahat Ödülleri), üst üste üçüncü kez "Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu" ödülünü aldı.

İzmir Ticaret Odasından (İZTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya turizm endüstrisi içerisinde yer alan işletmeler ile destinasyonların yarıştığı Dünya Seyehat Ödülleri'nin yapılan Avrupa oylaması sonucunda İzmir, Amsterdam (Hollanda), Atina (Yunanistan), Cannes (Fransa), Kopenhag (Danimarka), Dubrovnik (Hırvatistan), Lizbon (Portekiz), Oslo (Norveç), Reykjavik (İzlanda), St. Petersburg (Rusya), Stockholm (İsveç) ve Venedik (İtalya) gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak "Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu" seçildi.

İZTO'nun yaptığı başvuruyla yarışmaya katılan İzmir kentinin ödülü, Antalya'da düzenlenen Dünya Seyahat Ödülleri Avrupa Töreni'nde, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve odanın kruvaziyer sorumlusu Mine Güneş tarafından teslim alındı.

Demirtaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üst üste üçüncü kez kazanılan bu ödülle gök kubbenin altındaki en güzel coğrafyanın İzmir olduğunun tescil edilmiş olduğunu belirterek, "İzmir, üst üste 3 yıl bu ödülü alarak kruvaziyer turizmde zirveye demir attı. Avrupa'nın zirvesindeki yerimiz bir kez daha sektör tarafından kabul edilirken, artık kruvaziyer turizmde zirveye demir attık. Bu ödül tüm İzmirlilerin" ifadelerini kullandı.

Binlerce yıldır turizm kenti olan İzmir'in, kruvaziyer turizminin yükselen trendini geç fark ettiğini ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmirlilerin ve İzmir'i yönetenlerin katkısı ile bu alanda zirveye çıktıklarına işaret eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl 510 bin turist gelirken, Avrupa'da etkisi hala devam eden ekonomik krize rağmen bu yıl sonunu da yaklaşık aynı miktarda turist ile kapatacağız. Turist sayısındaki istikrarımızın yanı sıra gelen turistlerin tamamına yakını İzmir'den çok memnun ayrılıyorlar. Turistlerin memnuniyeti bize bu büyük ödülü getirdi. Daha da önemlisi kruvaziyer turizmde artık çok ciddi bir istikrar yakaladık. Türkiye'de ilk üç sırada yer aldığımız gibi Akdeniz'in yıldızı olduk. Üç yıl üst üste en iyi kruvaziyer destinasyonu ödülü almamız bunun en güzel kanıtı. Futbol tabiriyle üst üste üç yıl ödülü alarak hat-trick yaptık, çok mutluyuz. Diğer yandan ödülü destinasyon olarak almamız da çok önemli. Ödülümüz, İzmir'in doğal ve tarihi güzelliklerine, Çeşme ve Dikili de dahil olmak üzere verilen iyi hizmet ile İzmirlilerin misafirperverliği sonucu verilen bir ödüldür."

- "İzmir kruvaziyer turizmde daha da büyüyebilir"

Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer turizmde daha da büyüme kapasitesine sahip olduğunu belirterek, şu görüşleri ifade etti:

"İzmir artık büyük oynamayı öğrenmiş bir kent. Şimdi yeni kruvaziyer limanımızı bekliyoruz. Liman bu haliyle kalacaksa da o zaman hem limanda hem kent genelinde turizmle ilgili çözülmesi gereken bazı sorunlar var. Eğer bunlar da yapılırsa İzmir 2 milyon kruvaziyer yolcu ağırlayan, turistlerin önemli bir bölümünün de İzmir'den çıktığı, homeport olmuş olan dünyanın sayılı kruvaziyer limanları arasına girer, kruvaziyer turizmde uçarız bizi kimse tutamaz."

Bu ödülü aynı zamanda Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı olarak Türkiye'deki bir limanın Avrupa'daki bütün güçlü rakiplerini geçebileceğini göstermesinin gururuyla da aldığını aktaran Demirtaş, tüm Türk limanlarının, kruvaziyer turizmde Avrupalı rakiplerine kafa tutabilecek kapasiteye sahip olduğunu da kaydetti.

Muhabir: Ufuk Kırabalı
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141