• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İzmir'deki doktora saldırı iddiası

İzmir'deki doktora saldırı iddiası
Sağlık-Sen İzmir Şube Başkan Yardımcısı Kaya: "Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdanı muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı bir tavı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkan Yardımcısı Salim Kaya, "Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdanı muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı bir tavırdır" dedi.

Kaya, Bozyaka Eğitim ve araştırma Hastanesi acil servisindeki doktora şiddet iddiasına ilişkin, hastane bahçesinde yaptığı basın açıklamasında hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının gün geçtikçe arttığını söyledi.

Dün de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli bir hekimin bıçaklı saldırıya uğradığını hatırlatan Kaya, bu olayın kamuoyunun gündemine gelenlerden biri olduğunu, benzer hadiselerin değişik sağlık kuruluşlarında hemen hergün yaşanmakta olduğunu ileri sürdü.

Sağlık çalışanlarına saldırıları kınadıklarını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında azalma şöyle dursun, gün geçtikçe artmaktadır. Son olarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki hekimlerin acil serviste bıçaklı saldırıya maruz kalması, sağlık çalışanlarını bekleyen tehlikenin ne boyutlara ulaştığını da gözler önüne sermektedir. Bu son olay da can güvenlikleri tehlike altında olan, her gün tehdit edilen sağlık çalışanları için tedbirler alınmasının aciliyetini gözler önüne sermektedir. Görevi insanları yaşama tutundurmak olan hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın can güvenlikleri tehlike altındadır. Sağlık çalışanlarının çalışma ortamları her an hasta ve hasta yakınlarının saldırısına maruz kalabilecekleri şekildedir.

Artık teselliyi yapılan saldırılarda can kaybı yaşanmamasında aramak istemiyoruz. Şiddet eylemi her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu saldırılar, insanların sağlığı gibi önemli ve kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarına değil, aslında tüm insanlığa yapılmaktadır. Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdanı muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı bir tavırdır."

- "Sağlık Bakanlığı önlem almalı"

Kaya, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konularda fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servis görevlisine kadar insanları sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak için çalışan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına "dur" demek gerektiğini belirtti.

Kaya şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığıyla birlikte ilgili tüm tarafları, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin, caydırıcı ve önleyici tedbirleri almaya davet ediyoruz. "Sağlıkta şiddete sıfır tolerans" kampanyaları duvara asılan afişlerde kalmamalı, bir an önce eyleme de geçilmelidir. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların en ağır şekilde cezalandırılacağı yasal düzenlemeler bir an önce çıkarılmalıdır.

Sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarındaki fiziksel yetersizlikler, yoğun çalışma temposu, çalışan sayısındaki eksiklikler, organizasyon yapısı, hasta ve yakınlarının sosyo-kültürel yapısı gibi etkenler sözlü ya da fiziksel şiddete zemin hazırlamaktadır. Özellikle de acil servislerde hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan sağlık çalışanları açısından artık bu durumum neredeyse sıradan bir hal aldı. Türkiye'de halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin üst seviyelere çıktığı bir dönemde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının şiddet mağduru olmaması için elimizden gelen her ne varsa ortaya koyacağız. Bu süreçte çözüm adına, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, sendikalara, meslek örgütlerine, hasta ve yakınlarına ait sivil toplum örgütlerine ve medyaya önemli görevler düşüyor."

Önceki gece İzmir Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisine başvuran Güven D.D, görevli doktorlar Özgür Önen ile Yılmaz Güney Ertöre'ye bıçakla saldırmış, arbedede Dr. Önen sol kolundan yaralanmıştı.

Muhabir: Mustafa Yıldırım
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141