• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası
İzmir'de 19 yaşındaki Pınar Y'nin darbedilerek öldürülmesiyle ilgili kocası, kayınbabası, kayınvalidesi ve iki görümcesinin yargılanmasına devam edildi

İzmir'de, 19 yaşındaki Pınar Y'nin darbedilerek öldürülmesi olayıyla ilgili eşi, kayınbabası, kayınvalidesi ve iki görümcesinin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Pınar Y'nin eşi Mehmet Y, kayınbabası Samet Y, kayınvalidesi Elif Y, görümcesi Pelin Y, tutuksuz sanık Selfet Y. ile Pınar Y'nin annesi Şirinaz Demir, babası Münir Demir, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatları, platformun temsilcisi Senem Deniz Kural katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Beytullah Bacaksızoğlu, Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunu olduğunu, olay gecesi yanına gelen bir yakınının acil bir durum olduğunu söyleyerek kendisini sanıkların evine götürdüğünü, evde bir genç kadının yer yatağında yattığını gördüğünü belirterek, "Işıklar kapalı olduğundan cep telefonu ışığında yaptığım kontrolde, kadının nabzını ve nefesini alamadım, gözlerinde de herhangi bir refleks yoktu" dedi.

Acil hastaneye götürülmesi gerektiğini yönündeki uyarısının ardından sanık Mehmet Y'nin kadını omuzladığını ve birlikte hastaneye gittiklerini, hastanın öldüğünü öğrenmesi üzerine ise hastaneden ayrıldığını anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ayşe Kürkçü ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Çağla Deniz Felamur, olayın açıklığa kavuşturulabilmesi için olay yerinde keşif ve sanıkların cep telefonlarının kayıtlarının istenmesini talep etti. Mahkeme heyeti bu talepleri reddetti.

Mahkeme heyeti, Mehmet Y. ve Samet Y'nin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli şüphe ve delil bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Duruşma öncesi basın açıklaması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, duruşma öncesinde Pınar Y'nin annesi Şirinaz Demir, akrabaları ve cinayete kurban giden bazı kadınların ailelerinin de katılımıyla adliye binası girişinde basın açıklaması yaptı. Platform üyesi Melis Kayatekin, "Bu aile içi infazda sorumluluğu olanlar, başta hukuk, daha sonra toplumsal vicdanlarda yargılanmalı ve en ağır cezayı hem adaletten, hem de içinde yaşadıkları toplumdan almalıdırlar" dedi.

Anne Demir'in basın açıklaması sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

- Olay

Bayraklı ilçesinde nisan ayında meydana gelen olayda, Mehmet Y, iki ay önce evlendiği eşi Pınar Y. ile tartışmış ve yaşanan kavga sırasında yaralanan eşi Pınar Y'yi bir hastaneye bırakıp kaçmıştı.

Hastanede yaşamını yitirdiği belirlenen Pınar Y'nin vücudundaki darp izleri üzerine inceleme başlatılmış, olayla ilgili eşi Mehmet Y, kayınpederi Samet Y, kayınvalidesi Elif Y. ve iki görümcesi gözaltına alınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Pınar Y'nin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, Pınar Y'nin "dövüldüğü ve vücuduna kızgın ütü basılarak işkence yapılarak öldürüldüğü"nün adli tıp incelemesinde belirlendiği kaydedilmiş, kocası Mehmet Y. ile kayınpederi Samet Y. hakkında "Tasarlayarak kasten yakın akrabayı öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Ölen kadının kayınvalidesi Elif Y. ile görümceleri Pelin ve Selfet Y. hakkında ise "Suç dellilerini gizlemek ve yok etmek" suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti.

Muhabir: Gülcan Kaplan
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141