• BIST 9693.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

İzmir'de yeni adli yıl açılışı

İzmir'de yeni adli yıl açılışı
Adli personel ve avukatlar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

İzmir'de adli yıl açılışı dolayısıyla adli personel ve avukatlar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Adliyenin protokol girişinde gerçekleştirilen törene katılanlar burada bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, törende yaptığı konuşmada, hak sahibine hakkını geciktirmeden vermenin iç huzurunun hiçbir mutlulukla kıyaslanamayacağını söyledi.

Adaletin geciktirilmeden tesisinin bireylerin yaşama sevinci ve geleceğe dair umut ve güven duyguları için önemli olduğunu vurgulayan Baş, adaletten yoksun toplumların sadece hak ve hukuku değil, geleceğe dair umut ve güvenini de yitireceğini ifade etti.

Kurumlar arasında en güvenilir olmak için ellerinden geldiğince çabaladıklarını kaydeden Baş, son yıllarda personel eksikliği, mevzuatın güncellenmesi gibi konularda ciddi düzenlemeler yapıldığını bildirdi. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini, yeni adli yılın hayırlı olmasını temenni etti.

- Baro Başkanı Pekdaş

İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pekdaş ise geçen yıl hukuk devletinde görülmeyen uygulamaların yaşandığı bir yıl olduğunu, bu nedenle avukatlar olarak üzgün, kırgın ve öfkeli olduklarını söyledi.

Yeni adli yılın da insan hakları ihlallerine karşı hukukun üstünlüğüne dair çok söz söyleyecekleri bir yıl olacağını belirten Pekdaş, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi meslektaşlarına karşı yapılan operasyonun en kabul edilemez uygulamaların başında yer aldığını, meslektaşlarının hala tutuklu olduklarını ve duruşmalarının yaklaşık 1 yıllık tutukluluk süresinin sonunda aralık ayında görüleceğini hatırlattı.

- ÇHD'li avukatlardan protesto

İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu'nun konuşma yapmak üzere kürsüye geldiği sırada, ÇHD üyesi bir grup avukat üzerinde "tutuklu avukatlara özgürlük" yazılı pankart açtı.

Bir süre slogan atan ve zılgıt çalan grup, daha sonra alanı terk etti.

Konuşmasına bu nedenle gecikmeli başlayan Osman Ermumcu, yeni adli yılın tüm yargı çalışanlarına hayırlı olmasını temenni etti.

İzmir Adli Yargı Komisyon Başkanı Akar Karasu da protestoya üzüldüğünü belirterek, adliyelerin gösteri ve yürüyüş yapma yerleri olmadığını söyledi.

Buna uymalanların daha sonra haklarında soruşturma açıldığında "ben şuyum" diyemeyeceğini vurgulayan Karasu, hukukçu arkadaşlarından hukukun üstünlüğüne saygı göstermelerini beklediklerini, hiç kimsenin savunma yaparken suç işleme hakkının olmadığını, görev yapılırken kanunlar içerisinde kalınması gerektiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Başsavcı Hüseyin Baş, Sema Pekdaş, Akar Karasu, Osman Ermumcu, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş tebrikleri kabul etti. Ardından İzmir Barosu Resim Grubu'nun sergisi açıldı.

Muhabir: Gülcan Kaplan
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141