• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

İzlemeyen çok şey kaçırdı

İzlemeyen çok şey kaçırdı
Giuseppe Verdi'nin Otello operası müziği eşliğindeki bale gösterisi, '6. Marmaris Ulusal Bale Günleri' kapsamında sahnelendi.

Dünya Prömiyeri 2008 sonlarında gerçekleşen Giuseppe Verdi'nin Otello operası müziği eşliğindeki bale gösterisi, '6. Marmaris Ulusal Bale Günleri' kapsamında sahnelendi. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin 9. kez sahneye koyduğu, eser Marmarisli sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Dünya tiyatro tarihinin tartışmasız en büyük oyun yazarı William Shakespeare'in 'Othello' adlı eseri, dünya opera tarihinin en büyük bestecilerinden Giuseppe Verdi tarafından opera olarak bestelenmişti. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları 29 Kasım 2008'de, opera eşliğindeki bale gösterisinin “Dünya Prömiyeri”ni sahneledi. Otello balesi, prömiyerden sonra; 2, 4, 6 Aralık 2008, 8 ve 10 Ocak 2009, 21 ve 23 Mayıs 2009 tarihlerinde yinelendi.

Seçkin ve kaliteli eserleri sanatseverlerle buluşturan Marmaris Kültür Sanat Derneği (MAKSAD), büyük beğeni ve takdir toplayan gösteriyi '6. Marmaris Ulusal Bale Günleri'nin kapsamına aldı. (Bu haberin izinsiz kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır)

ZENGİN ESER
İstanbul Devlet Opera ve Balesi koreografı Uğur Seyrek'in koreografi ve sahne düzeni, Herbert von Karajan yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası ile dönemin en ünlü solistlerinin katıldığı müzik kaydı eşliğinde sunulan Otello balesi, perşembe akşamı Marmaris Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Bale Günleri çerçevesinde Amfi Tiyatro'da sahnelendi.
Oyunu, aralarında Kaymakam Serdar Polat, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile belde belediye başkanlarının da bulunduğu bini aşkın kişi izledi.

ZORLUKLARA RAĞMEN
Gösteri öncesi MAKSAD Başkanı yaptığı açılış konuşmasında her türlü zorluğa rağmen Bale Günleri'nin sürmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise Ankara'dan gerekli destek sağlanamadığı için etkinliği uluslararası boyutta gerçekleştirmediklerini söyledi. (Bu haberin izinsiz kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır) Belediye olarak sanata gereken önemi vermeye, katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Ali Acar, Amfi Tiyatro'yu kültür ve sanat merkezi haline getireceklerini belirterek, “Gelecek yıl bale günleri, burada hayata geçireceğimiz kültür ve sanat merkezinde yapılacak” dedi. Ali Acar daha sonra MAKSAD'a ve İzmir Devlet Opera ve Balesi'ne teşekkür etti, plaket verdi. Kaymakam Polat ise oyunun koreografisi ve sahne düzeni görevini üstlenen Uğur Seyrek'i plaketle ödüllendirdi.




“Aşk Zamanı” filminden Michael Galasso'nun müziğinden bölümler de eklenen, “İnsan şüpheciliği”ni konu alan, Dekorları Adnan Öngün, (Bu haberin izinsiz kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır) kostümleri Sevtaç Demirer tarafından hazırlanan eser, başlıca rolleri; Kıvanç Ekin, Aslı Çilek, Timur Varlıklı, Banu Dağcıoğlu, Özgür Tuncay, Tolga Duyulur, Barış Türksever, Cengiz Kılıç, Zeynep Bengier'in paylaştığı eser izleyenleri büyüledi.

NEFESLER TUTULDU
Tiyatroda bulunanlar, 15. yüzyıl sonlarında Kıbrıs'ta geçen, önemli bir savaş sonrası fırtına nedeniyle adaya dönen Otello'nun, her türlü kötülükleri sergileyen eski yaveri Iago'nun kendisini sürüklediği kıskançlık ve şüpheciliğin sonucu güzel eşi Desdemona'yı kendi eleriyle öldürmesini anlatan eser, adeta nefesler tutularak izlendi. Oyun bittiğinde ise sahnedeki ve sahne arkasındaki sanatçılar ayakta alkışlandı. (Haber ve fotoğraflar: Ender TÜRKKAN)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141