• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

İYİ PARTİ Başvurular 1-15 Aralık’ta

İYİ PARTİ Başvurular 1-15 Aralık’ta
İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı 2019 Mahalli İdareler Seçimler ile ilgili partinin seçim takvimi süreci ve ülke gündemi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda yerel seçimlerdeki aday adaylığı sürecinin 1-15 Aralık olduğu ifade edildi. Düzenlenen toplantıya İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ve partililer katıldı.

Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, İYİ Parti’nin Bodrum siyasetinin merkezinde bir parti olduğuna işaret ederek, “Bizim belli ilkelerimiz var. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının bölünmez bütünlüğünü kabul eden, Türk bayrağının altında yaşamayı bir gurur sayan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına gönülden bağlı, Cumhuriyet’i korumaya ant içmiş, siyaseti buna göre yapmaya çalışan, aslında siyasetçiden çok bizler, Türkiye sevdalılarıyız.” dedi.

Başvurular 1-15 Aralık’ta

30 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler için Belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı ile ilgili başvuruların 1-15 Aralık tarihleri arasında alınacağını da belirten Başkan Şahbaz, “İYİ Parti belediye başkan adayıyla, Bodrum’u yönetmek üzere oluşturacağı meclisiyle son derece yetkin, yeterli ekibiyle vakti geldiğinde Bodrum kamuoyunun önüne çıkacaktır. YSK’nın açıkladığı karara göre de 1 Aralık, aday olacak kamu görevlileri açısında istifanın sona erdiği gün. Genel merkezimiz de buna bağlı olarak bir başvuru tarihi belirledi. 1-15 Aralık tarihleri arasında Bodrum İlçe Başkanlığına, gerek belediye başkanlığı aday adaylığı için, gerek belediye meclis üyeliği adaylığı için başvurularımız alınacaktır. Akabinde oluşacak yönetim kadrosunu kamuoyuna duyuracağız.” diye konuştu.

Başkan Şahbaz; “Bodrum’un Sorunlarını İyi Biliyoruz”

İYİ Parti’nin Bodrum’da çok ilgi gördüğünü ve kendilerinin Bodrum’un sorunlarını iyi bildiklerini ifade eden İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, “Bu sorunların çözümünün nasıl olduğunu bilerek yola çıkan bir ekibiz. Biz Bodrum sorunları için kafasını yoran, çözümünü isteyen tüm vatandaşlarımız İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmaya, desteklemeye, omuz vermeye davet ediyoruz. Sorunların bu kadar büyüdüğü, halkın günlük hayatını aksatmaya başladığı dönemde yerel yönetimlerle ilgili tercihlerin herhangi bir ideolojiye bakmadan direk çözüm odaklı olacağının önsezisi içerisindeyiz.”

Bodrum Belediye Başkanı Adayınız Mehmet Tosun Mu?

Basın mensuplarının sorduğu “Bodrum Belediye Başkanı adayınız Mehmet Tosun mu?” sorusuna ise Şahbaz şu yanıtı verdi:

“Eğer şimdi biz böyle bir şey söylersek 1-15 tarihleri arasında başvuru alacağız dememizin demokrasi ile bir bağı kalmaz. Eğer başvuru yapmak isteyen vatandaşımız varsa önünü de tıkamış oluruz. Bir yandan da baştan elemiş oluruz. Mehmet Tosun, şu anda Bodrum’da yaşayan herkesin teveccühünü kazanmış, herkes tarafından sevilen, beğenilen bir siyasetçi. Gerçekten Konacık Belediyesi’nde yaptığı işlerle de kabul ve beğeni görmüş değerli bir siyasetçi. Şu anda da genel merkezde yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığını yürütüyor. Başvuru tarihlerinde muhtemelen kendisinin de bir girişimi olacaktır. Ama şu anda bizim böyle bir şey vardır dememiz mümkün değil. Biz kendisini çok seviyoruz. Belki de hiç beklemediğimiz, ummadığımız ‘İYİ Parti’den ben belediye başkanı adayı olmak istiyorum kardeşim’ diye gönlünde yatan aslanı ortaya çıkaracak vatandaşımız vardır. Gerekirse oylarız, sorarız. Bizim şu anda adayımız belirledik diye bir açıklama yapmamız doğru olmaz.”

Aday belirlemenin merkezi yoklama ile olacağını söyleyen Şahbaz, “Ama ilçe başkanlığının görüşleri alınmadan bunun yapılması ihtimali yok. Zaten genel merkezle temas halindeyiz.” şeklinde konuştu.

Mehmet Kocadon’un Büyükşehir Belediyesine aday adaylığı konusunda da konuşan Mehmet Onur Şahbaz, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanının Bodrum’dan olmasını tabi ki çok isteriz. Bodrum’un yatırıma ihtiyacı olduğu, uzak bırakıldığı bir dönemden sonra Bodrumlu bir büyükşehir belediye başkanı eşitlik anlamında, hakkını alabilmesi noktasında iyi olur. Biz ayrıcalık istemiyoruz, eşitlik

istiyoruz. Milletvekili seçimlerinde de aynı şeyi söyledik. Sayın Kocadon’un Büyükşehire aday olmasını tabi ki destekliyoruz. Ama sonucunu bilemeyiz. Başka bir partinin başka bir dinamiği.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti’nin çok zor bir süreçte kurulduğunu söyledi. Mehmet Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçimle ilgili vatandaşımıza hizmet noktasında hangi sözleri verdiysek meclisteki milletvekillerimiz bunlarla ilgili gerektiğinde soru önergesi veriyorlar, gerektiğinde araştırma önergesi, kanun teklifi vermek suretiyle ciddi bir çalışma içerisindeler. Partimizin Muğla özelinde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Şu anda CHP’de aday adaylığı süreci olduğu bir hareketlilik var. Ama hareketliliğe bakmamak lazım, sonucuna bakmak lazım. Partilerde hareketliliğin olması güzel bir şey ama bu hareketliliğin sonucunda doğru aday ve doğru kadroları toplumun önüne çıkarmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. İYİ Parti de bu konuda şanslı bir parti. En azından Bodrum’da ilçe başkanımız belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız. Bizler varız. Yarı genel merkezde, yarı Bodrum’daki çalışmalarda arkadaşlarımızın yanındayız. Yönetimde Bodrum’un değişik kesimlerinden, Bodrum’un fotoğrafını oluşturabilecek arkadaşlarımız var. Hem başkanım sokakta hem ben sokaktayım. Ciddi anlamda bir teveccüh var. Merkezde bir yapıya bir ihtiyaç var. İYİ Parti bu merkezdeki yapıyı dolduracak. Bu konuda da genel başkanımız emin adımlarla ilerliyor. Meclis grubundaki konuşmalarında da çok önemli konulara değiniyor.”

İYİ Parti’nin mali durumuna da değinen Tosun, “Şu anda bir işadamının İYİ Parti’ye yardımda bulunması kolay mı? Değil. Ben orada bizzat şahit oluyorum. Kurucu üyelerin yerine göre 2 bin TL, yerine göre 3 bin TL aylık katkılarıyla parti yoluna devam etmeye çalışıyor. İktidar partileri, muhalefet partileri bütçeden ayrılan payları var. Onlar üzerinden yürüyorlar. Harcamalarını da ona göre yapıyorlar. Biz de Bodrum’da her şeye rağmen ciddi bir seçenek oluşturmaya çalışıyoruz. Bodrum insanına sahipsiz ve seçeneksiz değilsiniz diyoruz. Yerel anlamda da genel anlamda da.” diye konuştu.

“Bodrum Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?” sorusuna ise Mehmet Tosun, “1 Aralık’tan sonraki süreçte belli olacak.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141