• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

İşte sendika ağalarının DANİSKASI

İşte sendika ağalarının DANİSKASI
CHP'li Meral, milletvekili seçildikten sonra 19 yıl başkanlık yaptığı Yol-İş'ten her ay 5 milyar maaş almış. Makam aracını ve cep telefonunu da sendika karşılamış

Arkadaşlar 'sensiz olmaz' dedi, ben de 3 bin 700 YTL maaşla oğlumu gönderdim..

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral'in, milletvekili seçildiği Kasım 2002'den itibaren 5 yıl boyunca 19 yıl başkanlığını yaptığı YOL-İŞ Sendikası'ndan danışmanlık adı altında düzenli olarak 3 milyar 730 milyon TL'lik maaş aldığı belirlendi. Meral'e sadece maaş bağlanmadığı, 120 bin YTL'ye Mercedes marka makam aracı alındığı, cep telefonu faturalarının da ödendiği belirlendi. Türk-İş eski Başkanı CHP'li Meral tüm iddiaları doğruladı.

SANSÜRLÜ GENEL KURUL'DA KAVGA
CHP'Lİ Meral'e ilişkin yolsuzluk iddiaları, YOL-İŞ Sendikası'nın 6-7 Eylül tarihlerinde yapılan ve tarihinde ilk kez delegeler ve görevlilerin dışında hiç kimsenin içeri alınmadığı olağanüstü genel kurulunda gündeme geldi. Bayram Meral bu nedenle genel kurula davet edilmezken, YOL-İŞ Denetleme Kurulu Başkanı Fahri Yıldırım, Meral'e ödenen paralarla ilgili sözleşmeleri gündeme getirdi. Böylece Meral'in hem milletvekili hem de danışman maaşı aldığı belgelendi.

MECLİS'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİ
TÜRK-İŞ ve YOL-İŞ Başkanlığı yaparken 2002 seçimlerinde CHP'den Ankara Milletvekili adayı olan Bayram Meral YOL-İŞ'in yönetiminden ayrılmadan Yönetim Kurulu ile 5 yıllığına, 3 milyar 730 milyon TL'lik (3 bin 730 YTL) danışmanlık sözleşmesi imzaladı. Sözleşme, Meral'in milletvekili rozeti taktığı Kasım 2002'de yürürlüğe girecek ve 5 yıl geçerli olacaktı.

SÖZLEŞME İMZALAMAYA BİLE GİTMEDİ
ANCAK hukukçuların 'milletvekili başka bir yerden danışmanlık ücreti alamaz' uyarısı üzerine bu sözleşme yürürlüğe konulamadı. Bunun üzerine aynı sözleşme, ufak tefek değişikliklerle Bayram Meral'in oğlu Mustafa Meral adına düzenlendi. Bayram Meral böylelikle oğlu vasıtasıyla YOL-İŞ'ten, ikramiye ve diğer ödemelerle birlikte 5 bin YTL'den başlayan, her yıl da sendika yöneticilerinin maaş artışı düzeyinde zam gören danışmanlık ücreti aldı. Mustafa Meral'in 5 yıl boyunca sözleşmesini imzalamak için bile olsa YOL-İŞ'e uğramadığı iddia edildi.

MERCEDES'E 'MAAŞLA' KONDU!
BAYRAM Meral ve oğul Mustafa Meral'in sözleşmelerinde imzası bulunan dönemin YOL-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Nuhi Çelebi, aynı tarihlerde danışmanlık hizmeti dolayısıyla Bayram Meral'e tahsis edilmek üzere 120 bin YTL'ye Mercedes marka bir araç alındığını söyledi. Meral'in sonradan YOL-İŞ yönetimine baskı yaparak Mercedes'i 60 bin YTL'ye kendine aldığını belirten Çelebi, bu parayı da danışmanlık ücretinden taksit taksit ödediğini anlattı.

Meral: İşsiz oğluma iş oldu
CHP'Lİ Bayram Meral, 'Ayrılacağım zaman arkadaşlar dediler ki, 'Başkan, buralar sensiz olmaz, sen yine burada bizim başımızda dur, danışman ol, bize yol göster. Hem sen buradan da TÜRK-İŞ'ten de para alıyordun, ikramiyesi, vesaire vardı, milletvekili olduğunda da ekonomik yönden kaybın oluyor' deyip böyle bir protokol yaptılar' diyerek çifte maaş iddialarını doğruladı.

BOŞ BOŞ OTURUYORDU, ŞİMDİ YİNE İŞSİZ
PROTOKOL'DEN doğabilecek sakıncaları sonradan araştırdıklarını ve suç işlediklerini gördüklerini anlatan Meral '(O zaman oğlum olsun, zaten işsiz, boş geziyor) dedim. 4 yıl için çocuğuma protokol yaptılar. O süre de bitti, şimdi benim oğlan yine boş oturuyor' dedi.

60 MİLYARI MAAŞ İLE TAKSİT TAKSİT ÖDEDİ
CHP'Lİ Meral, 120 milyar liraya alınan aracı 60 milyara satın aldığını da doğruladı 'İşçiler bana araba hediye etmek istiyordu. Ben kabul etmedim. 65 milyara bir araba aldım, onu da zaten oğluma verdim. Oğlum da sendikadan kazandığı parayla borcu ödedi' dedi.

HEPSİ HAKKIM
CHP'Lİ Bayram Meral, cep telefonunu faturalarının bir müddet YOL-İŞ tarafından ödendiğini de doğrularken 'Aslında benim o telefonu hep kullanmam lazım. Ben oranın onursal başkanıyım. Bu benim hakkım. Sürekli o arabayı da satın almadan kullanmam lazım, telefonu da kullanmam lazım. Onursal başkanlığım yönetim kurulu kararıyla sabittir' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141