• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İşte Erdoğan'ı çıldırdan manşet!

İşte Erdoğanı çıldırdan manşet!
Aydın Doğan'ı hedef alan Erdoğan bu kez adres değiştirdi ve Doğan'ın düşmanına yüklendi. İşte Erdoğan'ı çıldırtan manşet;

Başbakan Erdoğan, Bursa'da TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, dağıtılan kömürler nedeniyle İstanbul'da havanın kirlendiğini yazan Akşam gazetesine ve sahibi Karamehmet'e yüklendi: ya yalan yazmayacaksan ya gazeteni kapatacaksın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine bu kez de Akşam gazetesinin sahibi Mehmet Karamehmet'e yüklendi. Bedava kömürler nedeniyle kentlerde havanın kirlendiği haberini yapan Akşam gazetesine çatan Erdoğan, "Ya gazeteni kapatacaksın ya da yalan yazmayacaksın" dedi.

Başbakan şöyle konuştu: "Sosyal yardıma girmeyeceğim çünkü bazıları bundan rahatsız oluyor. İşte bunlar sadaka kültürüne alıştırıyor diyorlar. Bedava kömür dağıtıyor' diyorlar. Sosyal devlet olmanın özelliği fakirini garibini gidip bulabilmektir. Biz bu devleti bu yönde inşaa ediyoruz. Kimse bu yapılanları sadaka kültürüne alıştırmadır diyemez. Valilere, belediye başkanlarına söylüyorum; Gidip kapı kapı dolaşacaksınız. Kömürü olmayan sobası olmayan kim var bulup, gidip götüreceksin. Bugün yine medyada, bir gazete haber yapmış. Doğalgaz pahalı olduğu için kömür havayı zehirlemiş. Zehir soluyoruz diyor. Yazıklar olsun. Doğalgaz alamayan bir bölgede tabiî ki kömür yakılacak. Eğer iddialıysan gel seninle o eve ben gidiyim ama ya gazeteni kapatacaksın ya da yalan yazmayacaksın. Evinde doğalgaz olmayan tabiî ki kömür yakacak. Gerekirse bedava kömürü biz devlet olarak ulaştıracağız. O gazetenin patronu inanıyorsa, iddialıysa gelsin o resmin çekildiği yere beraber gidelim. Her türlü iddiaya varım. Ama habercilik yapacaksanız namuslu yapın. Doğruyu yazın."

HABER NE DİYORDU?

Akşam gazetesinde 'özel' logosoyla yayımlanan manşet haberde doğalgaza yılbaşından bu yana yapılan yüzde 80'lik zammın tüketimi düşürdüğü belirtiliyor, İstanbul'un bazı semtlerinin dumanaltı olduğu yazıyordu. Haberde şu ifadeler kullanılıyordu: Doğalgaz aboneleri sayısının yüzde 300 artmasına rağmen tüketim yüzde 35 azaldı. Bunda hem yüksek fatura korkusuyla vananın kısılması hem de dağıtılan bedava kömür etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinede yayınlanan günlük hava kalitesi ölçümleri de tehlike sinyali verdi. Daha önce 10 noktadaki ölçümlerden 6 üzerinden 1 (iyi) sonucu çıkıyordu. Oysa 18 Aralık'ta 7 noktada 2 (orta) sonucu alındı. Üsküdar, Yenibosna, Esenler, Kadıköy alarm veren yerlerden.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141