• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İstanbul'dan tatile kaçış başladı

İstanbuldan tatile kaçış başladı
Bayram dolayısıyla 9 gün tatil fırsatı bulan vatandaşlar, İstanbul dışına çıkmak için yollara düştü. Karayolunda ve havalimanlarında yoğunluk başladı.

Karayollarında tatil hareketliliği yavaş yavaş başlarken yoğunluğu mesai bitiminden itibaren daha da artması bekleniyor.

HAVALİMANINDA YOĞUNLUK

Ramazan Bayramı tatili Atatürk Havalimanı'nda yolcu sayısı artırdı. Bakanlar Kurulu kararı ile arife günü yarım gün ve bayramdan sonraki cuma gününün de tam gün idari tatil ilan edilmesiyle yarından itibaren 9 günlük tatil yapma fırsatı bulan vatandaşlar, İstanbul dışına çıkmak için Atatürk Havalimanı'na geldi.

Bayram tatillerini geçirmek üzere yurt dışına ya da yurt içindeki tatil yerlerine gitmek isteyenler Atatürk Havalimanı'nda güvenlik kontrol noktaları, bilet kontuarları, check-in ve pasaport bankolarında kuyruklar oluşmasına neden oldu. Seyahat acentesi firmaları da, Atatürk Havalimanı'nda stantlar açtı. Jolly Tur yetkilisi Erdem Tekin, 9 günlük bayram tatili nedeniyle turlara büyük bir ilginin olduğunu belirterek, turlarda ve otellerde yer kalmadığını kaydetti.

Tekin, yurt dışında en fazla ilgiyi Barselona, Madrid, Dubai, Londra, Prag, Sharm El Sheikh, Kıbrıs, Paris, Fas ve Milano gibi şehirlerin gördüğünü bildirdi.

Öte yandan, 9 günlük tatil nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak isteyen hava yolu şirketleri 26 Eylül-6 Ekim günleri arasında yurt dışı ve yurt içindeki bazı hatlara ek seferler düzenledi.

Şirketler dış hatlarda Madrid, Saraybosna, Roma, Milano, Prag, Sharm El Sheikh, Nice, Palma De Mallorca, Barselona, Dubrovnik olmak üzere birçok kente ek sefer konuldu. İç hatlarda ise Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman, Trabzon ve İzmir yoğun ilgi gören hatlar oldu.

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla 26 Eylül-6 Ekim günleri arasında iç ve dış hatlarda toplam 111 ek sefer düzenlendı. Onur Air yoğun talep gören Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman hatlarına 17 ek sefer
gerçekleştirecek.

Atlasjet Havayolları Ramazan Bayramı süresince 60 ek sefer koydu,
Sunexpress ise bayramda 16 ek sefer yapacak.

BAYRAM TRAFİĞİNİN YOĞUN OLDUĞU GÜNLERDE HAVADAN DENETİM

Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilen merkezi denetim ekipleri, Bolu Dağı güzergahında bayram trafiğinin yoğun olduğu günlerde havadan denetim yapacak.

Alınan bilgiye göre, dokuz günlük bayram tatilinin başlamasıyla Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, TEM otoyolunda ve D-100 kara yolunda bazı önlemler aldı. Trafik ekipleri güzergahlarda sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Orhan Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın başlangıç ve bitiş günlerinde trafikte yoğunluk beklediklerini söyledi.

Sürücülerden seyahatleri sırasında sabırlı olmalarını ve kurallara uymalarını isteyen Başaran, özellikle trafik kazalarına etken olan kural ihlallerinden, aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama, yorgun, uykusuz, dalgın, alkollü araç kullanmaktan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Başaran, sürücülerin emniyet kemerini kesinlikle takması gerektiğini belirterek, ''Arka koltukta oturan yolcular da kemer takmalı'' dedi.

Başaran, Bolu Dağı Tüneli'ni kullanacak sürücülere şu uyarılarda bulundu:

''Araçlar hız sınırları dahilinde kullanılmalı. Tünel içinde 70 kilometre hız sınırı aşılmamalı. Özellikle Ankara-İstanbul yönünde seyrederek sürücülerimizin tünelin İstanbul yönündeki çıkışından itibaren eğim ve keskin virajlar bulunan yol kesimlerinde araçlarının hızlarını yol ve trafik durumuna göre azaltmaları gerekmektedir. Yollarda etkili trafik denetimleri yapılacak.''

Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilen merkezi denetim ekiplerinin güzergahta helikopterle havadan denetimler yapacağını bildiren Başaran, ''Kara yollarında kural ihlali tespit edilen araçları telsiz ile yerdeki trafik ekiplerine bildirmek suretiyle gerekli denetimler kontroller yapılacaktır'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141