• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Istanbul Gaia Çevre Projesi kapsamında 2010 Ilk Adım…

Istanbul Gaia Çevre Projesi kapsamında 2010 Ilk Adım…
Türkiye'ye Özgü Bir Yeşillendirme Ve Çevre Projesi Start Alıyor…

Türk-Alman çevre projesi "GAIA – Ağaçlar Güzeldir"

Istanbul Gaia Çevre Projesi kapsamında 2010 Ilk Adım…


Türkiye'ye Özgü Bir Yeşillendirme Ve Çevre Projesi Start Alıyor…

“GAIA” eski Yunanca'da dünya için kullanılan toprak ana anlamına gelen bir kelimedir. “GAIA Ağaçlar güzeldir” çevre projesi 10 yıl önce geçirilmiş olup bu projenin sahibi Türkiye'de doğmuş Almanya'da büyümüş bir Türk'tür.

GAIA 'nın kuruluş amacı ileride dünyamızı bekleyen iklim değişikliklerine dikkat çekmek ve çevre koruma duyarlılığını arttırmaktır.

Uluslararası ağaçlandırma çalışmalarında bulunmuştur.

GAIA Organizasyonu 2002 yılından bu yana çevre koruma konusunda Organizasyonlar düzenlemekte olup Türkiye , Almanya sokaklarında ve parklarında sayısız ağaçlandırmalar yapıp ve ayrıca Almanya çapında kestane güvesi ile mücadele projeleri, GAIA tarafından düzenlenmiştir. GAIA 2004 yılında DBU (Federal Çevre Vakfı)'nun çevre teşvik ödülünü de almıştır.

Bu çalışmalarının ardından GAIA'nın kurucusu İlyas Bubliş “Ben bir Türküm ve Türkiye' deki olumsuz çevre koşulları ve dünya'nın bu gidişinin beni Türkiye ile ilgili geniş kapsamlı projeler hazırlamaya yönlendirmiş olup, bu projenin öncelikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ve üniversiteler ile paylaşarak çok olumlu görüşler ışığında , desteklerini yazılı olarak almış bulunuyoruz.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi olmasından dolayı İstanbul'u Projemiz için pilot bölge seçtik. Bu projenin hedefi, özellikle evlerin çatıları ve okullardır. Şehrin güzelleştirilmesiyle birlikte çevre de korunacaktır. Bu sayede yaşam şartlarını iyileştirecek ve aynı zamanda şehrin görüntüsünü de güzelleştireceğiz,“ diyor GAIA çevre organizasyonunun kurucusu İlyas Bublis, bu proje sayesinde İstanbul'da yaşam kalitesinin iyileştirilmesine ve çevre eğitimine katkıda bulunmaktadır.

Bakanlıklarımızın, Üniversitelerimizin ve Büyükşehir Belediyemizin de destekleri ile adımlarımızı atmaya başlıyoruz. Çeşitli çevre konserleri, billboard ve tv tanıtımları ile de halkımızın bu konuda aydınlanmasını sağlayarak zaman içinde Türkiye genelinde çalışmalarımıza hız vereceğiz.”Diyerek büyük bir çevre projesinin start aldığını ve bu konuda” Halkımızın ve sponsorların yanımızda olması en büyük arzumuzdur. Dünyamızın dengesini tekrar kurmak için bizlere katılın. Bu proje hakkında yüreğinizle karar vermenizi ve Türkiye'yi tekrar canlandırmanızı diliyorum. Gelin, olumlu bir kararla dünya üzerindeki insanlara örnek olun.

Tek başına bir şeyler başarmak neredeyse imkânsızdır, ancak şimde güçlerimizi birleştirerek, dünyamızı kurtarmayı ve refah getirmeyi başarabiliriz. Siz de katılın! ”Demiştir.

GAIA'nın anlamı nedir?

GAIA, Eski Yunanca'da dünya için kullanılan bir kelimedir. Efsanelere göre Yaratılış sırasında kaostan yaratılıp, tüm tanrıların annesi olarak Yaratmanın, Gebeliğin, Vermenin ve Almanın simgesi haline gelmiştir. GAIA, yaşam döngüsünün teminatı olarak, insanlara doğa üzerinde tasarrufta bulma hakkını veren yaşam hakkının temelini oluşturur. İnsanlar bugün dünyayı sadece bir kaynak, maddi ihtiyalarımızı karşılayabileceğimiz bir nevi yedek parça deposu olarak görmeye meyillidirler. Toprağı ve bitkilerin sömürülmesi ile çevre kirliliği ve şehirleşme, Dünyanın bir ekoloji sistemi olarak ciddi bir tehlike altına girmesine neden olmuştur. „Tüm canlılar aynı suda yüzdükleri ve aynı atmosferde var oldukları için aslında gezegenimizin tüm canlıları ortak yaşam birliğinin birer parçasıdır.“



„Unutmayın ki:

Her iki saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde orman kaybediyoruz!"

Gaia'nın global vizyonu: Toprak anamızı bundan sonra ancak dünya çapında kitlesel bir ağaçlandırma kurtarabilir. Ayrıca bundan böyle yağmur ormanları kesilmemelidir. Hatalı davranışlarımızı düzeltmek zorundayız. Ancak bu şekilde doğanın ruhu ile bir arada barış ve uyum içinde yaşayabiliriz.



Saygılarımızla



Ilyas Bublis

GAIA Organizasyonu Kurucusu

ve Proje Sorumlusu





GAIA

Türkiye Temsilciliği



Bilgi İçin: İlyas Bublis GSM: 0537 745 87 77



www.gaia-styles.de [email protected]

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141