• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İspirli: "Mutluyuz"

İspirli: Mutluyuz
Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Üretken Belediye Proje Yarışması” nda Beldibi Belediyesi kendi dalında birincilik ödülü aldı.

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Üretken Belediye Proje Yarışması” nda Beldibi Belediyesi kendi dalında birincilik ödülü aldı.
Belediyelerin proje üretmelerini teşvik etmek amacıyla ve Belediyelerin birbirlerinin yaptığı projelerden haberdar olup faydalanmaları amacıyla ilki geçen yıl düzenlenen ve bu yıl da “2. Üretken Belediye Proje Yarışması” adı ile MİARGED (Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi ) tarafından gerçekleştirildi.
Belediyelerin son bir yılda veya içinde bulunduğumuz yılda ortaya koyup sonuç aldıkları projelerin yarıştığı ve Avrupa Birliği Standartlarında değerlendirilen projelerin değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni 26 Temmuz 2011 Salı günü Ankara Hilton Otelinde yapıldı.
“2. Üretken Belediye Proje Yarışması” na bu yıl “Her Yaşta Spor Projesi” ile katılan Muğla Beldibi Belediyesi kendi dalında ve alanında birincilik ödülü aldı.
Ankara Hilton Otelinde yapılan ödül töreninde konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini açıklayan Beldibi Belediye Başkanı İdris İSPİRLİ “Türkiye'de Belediyelerin önemli ve en başta gelen sorunlarından biride Belediyelerin proje konusunda kısırlık yaşamalarıdır. Biz göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana her yıl birbirinden güzel projeler hazırladık ve bunları hayata geçirdik. İşte bunlardan biri olan “Her Yaşta Spor Projesi” kapsamında; ikisi nizami olmak üzere dört futbol sahası, dört açık basketbol sahası, sekiz adet yürüyüş parkuru ve altı adet açık hava jimnastik alanı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Her Yaşta Spor Projesinin başlangıç amacı, projenin adından da anlaşılacağı üzere yediden yetmiş yediye bütün vatandaşlarımızın spor yapmalarını teşvik edebilmekti, bunu da başardığımızı zannediyorum.” Diyerek projenin amacını anlatan Başkan İSPİRLİ “Muğla'da bizim başarımızı görmezden gelenlere ve bize haksızlık edenlere en güzel cevap, aldığımız bu birincilik ödülüdür. Üretken Belediye Proje Yarışmasında Muğla'mızı en güzel şekilde ve anlımızın akıyla temsil ettik. Projemiz gerçekten örnek ve anlamlı idi. Bu ödülün Belediyemize kazandırılmasında büyük emeği olan; en başta işçilerimiz olmak üzere tüm Belediye personelini kutluyor ve tebrik ediyorum.” Diyen İSPİRLİ birincilik ödülünü personeline ithaf etti.
Belediyelerin sorunlarını çözüm arayan ve Belediyelerin ufkunu açmak isteyen MİARGED Başkanı Halil MEMİŞ 'e de ayrıca teşekkür eden Başkan İSPİRLİ “Üretken Belediye Proje Yarışması kendi alanında tektir ve gerçekten çok önemlidir. Bu nedenle tüm MİARGED camiasına teşekkür ve başarı dileklerimi iletiyorum.” Dedi ve geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Üretken Belediye Proje Yarışmasında da özel ödül aldıklarını belirten Başkan İSPİRLİ “Önümüzdeki yıl yapılacak Üretken Belediye Proje Yarışmasına iki proje ile katılacağız. Bunlardan birisi “Bayrak Anıtı Projesi” olup, bir diğeri de bir sosyal proje olacaktır. 8500 nüfuslu bir Belde Belediyesi olarak yaptıklarımızla, ortaya koyduğumuz projelerimizle fark edildiğimiz için çok mutluyum. Bir Belediye Başkanı olarak da; Beldibi Belediye Başkanı olmaktan ve proje üreten, çalışkan personelimle gururluyum.” Diyerek mutluluğunu, gururunu ve heyecanını dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141