• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

İskoç turiste ne oldu?

İskoç turiste ne oldu?
İskoçya'dan, bu yıl, 60 bin turist getirmesi planlanan acente, Türkiye pazarını kapattı, iflasını açıkladı.

İskoçya'dan, bu yıl, büyük bir çoğunluğu Marmaris olmak üzere 60 bin turist getirmesi planlanan acente, anlaştığı uçak firmasına izin çıkmayınca, Türkiye pazarını kapattı, iflasını açıkladı.

Serkan Aydın'ın sahibi olduğu ve merkezi Eidunburg'ta şehrinde bulunan Scotttravel Seyahat Acentesi'nin Türkiye'ye uçuşlarını durdurduğunu açıklaması turizmciler ve firmanın Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ile Fethiye'de tatillerini sürdüren bin'e yakın İskoç ile bunların kaldığı konaklama tesisi yetkilileri arasında şok etkisi yarattı.

PLAJDA YATIN!
Marmaris'teki bazı İskoçlar, otel yetkililerinin, acenteden alamayacaklarını düşündükleri paralarını kendilerinden istediğini, aksi takdirde otelden çıkaracaklarını, parası olmayan ailelere plajda geceleyebileceklerini söylediklerini iddia etti.
Bu iddiaların sahiplerinden Robert Clark (69) ve Josephine Clark (62) çifti, haberi duyan otel yetkililerinin dün (Cuma) sabah odasının kapısını çaldığını ve konaklama ücreti ödemelerini, aksi takdirde 10 dakika içerisinde odayı terk etmeleri istendiğini ifade etti. Josephine Clark, “Biz geçen yazdan rezervasyonumuzu yaptırmış, paramızı da ödemiştik. Niye ikinci kez para ödeyelim ki? Tabii ki istenenleri kabul etmedik. 'Paramız yok' dedik. Onlar da 'gidin ozaman plajda yatın' dediler. Clark'lar gibi başka İskoçların başına gelenler, ilgili ve yetkilileri harekete geçirdi. Oteller ile konuşuldu ve İskoçların, planlanan tatillerini tamamladıktan sonra Sivil Havacılık Kurumu ile Scottravel'ın temin edeceği uçaklarla ülkelerine gönderilecekleri belirtildi.

ADA GAZETELERİ NE DEDİ?

Ada'daki gazeteler, yaşananları, 'Türkiye uzmanı Scottravel'in iflası, şirket ile Türkiye'ye gelen turistlerin mahsur kalmasına yol açtı' diye duyurdu. İngiliz basınında Türkiye'de mahsur kalan turist sayısıyla ilgili çelişkili haberler yer aldı.
İngiliz Daily Mail, ScotTravel'in iflası nedeniyle Türkiye'de mahsur kalan turist sayısının 1300 olduğunu açıklarken Travelmole sayının 1500 olduğunu bildirdi.

NEDEN KAYNAKLANDI?
Sivil Havacılık Otoritesi'nden yapılan açıklamada da, şirketin iflas ettiği bilgisi doğrulanırken mahsur kalan turistlere, konakladıkları yerlerden ayrılmamaları tavsiyesinde bulunuldu.
Yaşanan gelişmelere, acentenin İsveç'teki 'Viking' adlı firmadan kiraladıkları uçaklara, Sivil Havacılık'ın Türkiye üzerinde, 'üçüncü ülke aracılığıyla taşıma yapılamayacağı' gerekçesiyle uçuş izni vermemesinden kaynaklandığı bildirildi.

KAYIP 2,5 MİLYON POUND
Scottravel Türkiye Sorumlusu Aykut Karabulut, başlarına gelenleri şöyle anlattı:
“Bu kez, B planını harekete geçirdik, merkezi İstanbul'da bulunan SAGA firmasıyla bağlantıya geçtik. SAGA'nın desteğiyle Viking'in uçaklarıyla 17 Mayıs'a kadar turist getirdik. Ancak SAGA üzerinden yaptığımız taşımaya da Sivil Havacılık'tan, aynı gerekçeyle onay çıkmayınca, çaremiz kalmadı, Türkiye Pazarını kapattık, iflas ettik. Ancak burada tatillerini geçiren ve acentemiz aracılığıyla Türkiye'ye gelen turistleri mağdur etmemek için önceden önlem alındı. Turistler, planlanan süredeki tatillerini tamamladıktan sonra, zamanında uçakla ülkelerine geri dönecek” Aykut Karabulut, bir soru üzerine, iflaslarının Türkiye'yi 2,5 milyon Pound (İngiliz Sterlin) gelirden ettiğini belirterek, “Evet 60 bin turistin, yapacağı harcamalarla birlikte ülkemize yaklaşık 2,5 milyon Pound bırakacaktı. İflas etmiş bir firmanın temsilcisi olarak yorum yapmak istemiyorum. Yorumu kamuoyuna bırakıyoruz” diye konuştu. (Ender TÜRKKAN-Haber Merkezi)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141