• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

İşbirliği teklif ediyorum

İşbirliği teklif ediyorum
MHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Marmaris eski kaymakamı Cemalettin Özdemir, Otel Pineta'da Marmaris Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği üyelerine hitaben yaptığı konuşmada,

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ile, üniter yapısı ile, Atatürk'le sorunu olan Parti'nin Marmaris'te basiretsiz CHP yerel yönetiminin handikaplarından da istifade ederek yerel yönetimde iktidara gelmemesi için belediye başkanlığına aday oldum. Tüm sosyal demokratlara işbirliği teklif ediyorum” dedi.

MHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Marmaris eski kaymakamı Cemalettin Özdemir, Otel Pineta'da Marmaris Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ile, üniter yapısı ile, Atatürk'le sorunu olan Parti'nin Marmaris'te basiretsiz CHP yerel yönetiminin handikaplarından da istifade ederek yerel yönetimde iktidara gelmemesi için belediye başkanlığına aday oldum. Tüm sosyal demokratlara işbirliği teklif ediyorum” dedi.

MHP Marmaris belediye başkan adayı Cemalettin Özdemir Marmaris Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyelerini davet ettiği toplantıda, adaylık sürecin, yönetim anlayışının ve Marmaris için düşündüğü projelerlinin ne olduğunun yanı sıra gibi kendisiyle ilgili merak edilen tüm soruların yanıtının da içinde olduğu bir konferans verdi. Özdemir, dün Pineta Otelde sayıca az ama nitelikli, aydın bir topluluğa verdiği konferansla dinleyenlerden tam not aldı.

Özdemir konuşmasının başında toplantının ADD ya da ÇYDD yönetimince değil, kendisi tarafından tertip edildiğini belirterek, “Bu toplantıyı ben düzenledim kamu yararına çalışan bu iki derneğin yöneticilerini ve üyelerini davet ettim” dedi.

Kamu yararına çalışan bu tarz derneklerin Marmaris'i yönetmeye talip tüm adayları tanımaları gerektiğini, adayların da onlarla bir şekilde yüzleşmeleri gerektiği inancıyla böyle bir toplantıyı organize ettiğini belirten Özdemir, “ bu çağrıma katılma nezaketinde bulunanlara teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına giriş yaptı önce adaylık süreci üzerinde bilgilendirmelerde bulunan Özdemir özetle şunları söyledi:
Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor Devletin kuruluş felsefesi, üniter yapısı, bayrağımız, sınırlarımız tartışılır hale geldi. Tartışılmakla kalmadı Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği tehdit edilir oldu. Bu durumda ülkesini seven her insan gibi bir sorumluluk hissetim, aktif siyasete katılma kararı aldım.

Marmaris'teki manzaraya baktım. Ve gördüğüm şu oldu: Bir yandan Mevcut AKP iktidarının tüm ülkede olduğu gibi burada yaşayan insanlar üzerinde yarattığı umarsız duruş. Orta yerde Umutsuz ve geleceğinden emin olmayan toplum ve bunun tek tek bireylerde yarattığı tahribat var. Öte yandan da Marmaris'te CHP li yerel yöneticilerin basiretsizliğinden kaynaklanan tahribat.

Bakın altının çizerek söylüyorum; Devletimizin kuruluş felsefesi ile, birliği ile bayrağıyla, sınırlarıyla hiçbir sorunu olmayan CHP burada, onu temsil eden yönetimi ve yerel yöneticileri nedeni ile Marmaris halkının kendine küstürmüş bir parti konumundadır.

İşte bundan dolayı önce DSP lilerle siyasi temaslarım oldu. Onlara kaygılarımı anlattım ve bunun için düşündüğüm yönetim anlayışımı ortaya koydum. Bu anlayışımı uygulamak için tam yetki istedim. Ancak DSP yönetimindeki arkadaşlarımızla bu konuda görüş birliği oluşturamayınca DSP ile olan siyasal katılım sürecimi kapattım.

Ülke konusunda aynı duyarlılığı paylaştığım bir başka büyük siyasi partimiz olan MHP görüştüm. Bu konuda tam bir görüş birliği oluşturduğum için aday olmaya karar verdim.
Adaylık sürecini anlattıktan sonra Önümüzdeki seçimlerin önemi üzerine düşüncelerini açıklayan Özdemir konuşmasının şöyle sürdürdü: “Öncelikle şunun belirtmek istiyorum. Mahalli seçimleri sadece mahalli yöneticiler seçilecek diye görmedim. Burada alınacak sonuçlar ya Türkiye cumhuriyetinin kuruluş felsefesi ile laiklikle, Atatürkle, üniter yapımızla, sorunları olanları cesaretlendirecek ya da birileri 'durun bu ülke sahipsiz değil' mesajını verecek. İşte ben Marmaris özgülünde bir tehlikeli gidiş gördüm. Bugünkü CHP'li beleldiye yönetimiyle, geçmişten gelen husumetleri olanlar, AKP'nin iktidar gücünden faydalanarak kavgalarının rövanşını almak istiyorlar. Burada tüm bu ilişkileri sevk ve idare den kişinin de eski başkan İsmet Karadinç olduğunu söylemekte bir mahsur görmüyorum. Ancak Karadinç AKP'nin burada şansı olamayacağının çok iyi bildiği için Doğan Tugay'ı AKP'li yapmaya karar kıldı. Zaten Sayın Tugay'ın O partide ne kadar eğreti bir duruş sergilediği görülmüyor mu? Ki Sayın Tugay'ın her toplantıda Ben Atatürk ilke ve inkılâplarına inanıyorum demesi boşuna değil. Çünkü aday olduğu partinin Atatürk ilke ve devrimleriyle sorunları olduğunu doğan Tugay'da biliyor.

CHP 'ye gelince benim CHP ile parti olarak bir problemim yok ama buradaki CHP'liler kendi partilerinin varlık koşullarını da ortadan kaldıracak şekilde davrandılar. İşte bundan dolayı Atatürk, milletyetçiliğini laikliği çağdaş yaşamın gereklerini benimsemiş bir kent olan Marmaris'te bile AKP gibi partinin yerel yönetime gelme şansı ortaya çıkıyor. İşte buna müdahale etmek gerekiyordu. Ben bu yüzden aday oldum Marmaris halkını ne yeniden CHP felsefesi ile uzaktan yakından alakası olmayan basiretsiz CHP'lilerin eline bırakmaya ne de bu ülkeye tarihinin en büyük siyasi ve ekonomik krizi yaşatan AKP'lilerin eline teslim etmeye gönlüm razı olmadığı için siyasete katılma kararı verdim.

Ben Burada tüm sosyal demokratlara samimi işbirliği teklif ediyorum gelin Marmaris'i birlikte yönetelim. Evet, Ben Milliyetçi hareket partisi adayıyım ama Partim bana yönetim listemi oluşturmak için tam yetki vermiştir. Ben de yönetim oluştururken Marmaris'i bir bütün olarak temsil kabiliyetine sahip arkadaşlarımızdan ekibimizi oluşturacağız. Ama bu teşkilattan bağımsız hareket edeceğim anlamına gelmez. Yani biz Marmaris'te herkesimi temsil edecek bir ittifakı kendi yönetim kadromuz içinde oluşturacağız Ve seçim sonrasında kazanırsak ta diğer partilerle her türlü işbirliğine açık olacağız dışlayıcı olmayacağız onların Marmaris için projelerinden mümkün mertebe faydalanmaya çalışacağız.

Konuşmasının ikinci bölümünde Marmaris için öncelikli projelerlini anlatan Özdemir, bu konuda da özetle şunları söyledi.

Burada 5 yıl en yüksek kamu görevlisi sıfatıyla mülki amirliği yaptım dolayısıyla buranın tüm sorunlarını bildiğim gibi bu sorunların kaynağının ve çözüm yollarını da biliyorum. Evet, Marmaris'te doğmadım belki ama ben görevim gereği Marmaris'te doğanlardan çok daha iyi tanıdım Marmaris'i. Marmaris'i yönetmeye talip olan hiçbir adayın benim kadar burayı bildiğini sanmıyorum Çünkü hiç bir aday benim kadar Marmaris sakinine yakın olmadı Bu yüzden onlara hiçbir aday benim kadar hakkaniyetli eşit ayrımsız olamaz” şeklinde konuştu Mevcut Belediye yönetiminin vatandaşa aldığı tavırlara da gönderme yapan Özdemir, “Belediye vatandaşın kaçtığı bir kurum değil tam tersi sıkıntıya düştüğü anlarda ona sığınma evi olacak” dedi.

Ben yerel yönetimin asli görevi olan hizmet sunumunda ortaya çıkan tüm olumsuzlukları yok edeceğim. Bakın “azaltacağım” demiyorum yok edeceğim. Bunun için bana yasalar her türlü olanağı sağlıyor gerekli olan tek şey adil biçimde bir profesyonel yönetim Bu irade ve yeteneğinde bende olduğunu düşünüyorum.

Belediyeyi her şeyden önce vatandaşın güveneceği kurum haline getirmek öncelikli işimiz olacak. Halk belediyesinden kaçan değil, onu kendi evi gibi görecek sıkıntıya düştüğünde sığınacağı yer olarak görecek belediyeyi Bakın vatandaşın yerel yönetimden istek ve talepleri için verdikleri dilekçelerin hali ortada. Yasak olarak verilen dilekçeler en geç bir ay için cevaplanmak zorunda ama 25 gün bekletilip kayda girmeyen dilekçeler var. Ondan sonrada senin dilekçene cevap vermek için yasal süre henüz başlamamış deniyor. İşte biz bunun önüne gececeğiz. Biz bu talepleri asla uzatmayacağız en hızlı şekilde vatandaşın talebine cevap vereceğiz.

Marmaris ülke ekonomisine milyon dolarla kazandıran bir turizm kenti. Bu kentin mutlak suretle profesyonel yöneticilere ihtiyacı var. Deneme yanılma ile profesyonel yönetici bulunmaz. Ben 23 yıldır mülki idarede tarafsızlığının ve profesyonelini kanıtlamış bir insan olarak bu ilçeyi profesyonelce yöneteceğimi pekala söyleyebilirin Adaletli, profesyonel yöneticilik için yeterli, kariyerim var.

Marmaris'te öncelikle tarafsız adaletli profesyonel bir yönetim anlayışına ihtiyaç var

Marmaris sakini Kaymakamına belediye başkanına bir işi düştüğü zaman bu işinin hakkaniyet çerçevesi içinde çözümleneceğine dair güven duymalı. Bugün belediyemiz özgülünde bu güven kaybolmuş durumda.

Bir kere gerçekten Marmaris'te neyin yapılıp neyin yapılamayacağına iyi karar vermek lazım. Marmaris ekonomisi turizme dayanıyor. Turizmde temel sorun hizmetin kalitesi. Bunu çözmesi kalite sorununu halletmesi gereken kurum belediye. Ama belediye bunu emir komuta ile değil, işadamıyla turizmciyle esnafla işbirliği içinde ile oturup konuşarak yapacak ve ilgili kanunları uygulayacak. Yani belediye bu kaliteyi, gerçekten nasıl arttıracağına dair projeler üretmeli bunu vatandaşla paylaşmalı. Vatandaş bundan rahatsızlık değil mutluluk duyar Marmaris'te kullanılan suda bile problemler var. Bütün beldelerle birlikte Marmaris'te suyun dağıtımı ve tüketimi fiyatını yeniden realize etmeye ihtiyaç var. Tabiî ki bu uzmanlarla oturulup kara verilecek bir şey ama Marmaris'te kullanılan suyun alım gücünü zorladığı bir gerçek.

Kış turizmini canlandırmak, sosyal dernekler kamu yararı için çalışan dernekler için kalıcı yer sağlamak yer sağlanana kadar kira kirasının ödemek Mahalle muhtarları içinde aynı kalıcı konutlar.

Limanın genişletilmesi konusuna gelince. Eğer liman genişletilecekse bunu Bizzat Tugay'ın yapmamsı etik bile olmayacaktır. Bu yüzden bu noktada tugay bizi desteklemelidir. Limanın genişletilmesi çok yönlü bir araştırma tarafsız bir komisyon tarafından bu karar verilmelidir. Bu bilimsel bir şekilde ortaya konsun eğer olabilirse çevreyi kirletmeyecekse elbette bir mahsuru yok bundan Marmaris ekonomisi kazanacak ancak çevresel endişeler varsa bu endişeleri yok saymak gerekmiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141