• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Irak Türkmen heyeti Muğla'da

Irak Türkmen heyeti Muğla'da
Aralarında Yeni Tisin Belediye Başkanı, eski milletvekilleri, sanatçı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 50 kişilik heyet Yörük Obaları Derneği'nin davetlisi olarak Muğla'ya geldi

Irak'ın Kerkük ilinin Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu ve beraberindeki heyet Yörük Obaları Derneği'nin davetlisi olarak Muğla'ya geldi.

Muğla'daki Yörükler tarafından karşılanan heyettekilere Yörük Obaları Derneği'nde çeşitli ikramlarda bulunuldu. Ziyarette konuşan Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, Muğla'ya çeşitli ziyaretlerde bulunarak Türkmenlerin dertlerini anlatmak için geldiklerini söyledi.

Iraklı Türkmenlerin yıllardır çeşitli acılarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Akkoyunlu, "Biz yıllardır kaderimize terk edildik. Yıllardır Saddam rejiminden acı çekmeyen Türkmen ailesi yok.Türk olduğu için, Türk Bayrağı sevgisini gösterdiği için hiç bir ailede idam edilmeyen, hapishanelerde kalmayan Türkmen yok. Biz Saddam'ın gitmesiyle bir nebze nefes almayı, demokrasi ve özgürlüğe kavuşmayı hayal ediyorduk. Bizim tek ümidimiz Türkiye Cumhuriyeti. Buradaki soydaşlarımızın ve devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Verdikleri mücadelenin Türk birliği için olduğunu vurgulayan Akkoyunlu, "70 milyon Türk milletinin bizi desteklediğinden eminiz. Hiç şüphemiz yok. Bizim Türkmenlerimiz, Yörüklerimiz bir umut bekliyorlar. Filistin'de, Gazze'de bir çocuk için ağlayanların günde 30-40 tane şehit veren Türkmenler için bir gün göz yaşı dökmesini bekliyoruz. İnşallah bütün dünyaya karşı Türkmen baharını başlatacağız. Türkmen baharına Kosova'dan başladık. Birinci adım bütün başkanlarımıza Türkmen milli kıyafetimiz giydireceğiz. Türkmen olduğumuzu anlatacağız" diye konuştu.

Türkmen eski Milletvekili Esat Erbil ise Türk milletini birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını istemeyen bazı çevrelerin olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Bizim tek hayalimiz Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması. Onun için birlik ve beraberlik olmazsa inanın bir şeye varamayız. Her gün 30, 40 şehit veriyoruz, özellikle Türkmeneli bölgelerinde. Patlamalar, mayınlar, susturucu tabancayla vurma. Evlatlarımız şehit düşüyorlar. Sadece kınıyorlar. Kınama neye yarar. Biz bir özgürlüğe kavuşmak istiyoruz."

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan da Muğla'da tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi. Akcan, Dernek olarak Türkiye ve yurtdışındaki Türkmenlerle biraraya geldiklerini amaçlarının birlik ve beraberliklerini pekiştirmek olduğunu dile getirdi.

Ziyarette, Yeni Tisin Belediye Başkanı Akkoyunlu, Yörük Obaları Derneği Başkanı Akcan'a Türkmen milli kıyafeti giydirdi. Akcan'da Akkoyunlu'ya Yörük şapkası ve poşusu ile Türk Bayrağı verdi. Heyettekiler daha sonra Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü makamında ziyaret etti.

Muhabir: Durmuş Genç
Yayınlayan: Tuncer Çetinkaya

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141