• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

İngiliz hayırseverlerden örnek duyarlılık

İngiliz hayırseverlerden örnek duyarlılık
Fethiye'de yaşayan 3 İngiliz, İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocuklara destek olmak amacıyla 11 bin kilometre pedal çevirecek- Hastanenin bahçesinden başlayacak

RAMAZAN ERCAN - Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan 3 İngiliz, İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocuklara destek olmak amacıyla 11 bin kilometre pedal çevirecek.

Hastanenin bahçesinden başlayacak bisikletle yolculuk, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Cape Town'da sona erecek. Yaklaşık 4 ay sürecek yolculuk boyunca birçok ülkeden geçecek hayırseverler, hem Türkiye'yi tanıtacak hem de kanserli çocukların tedavisi için bağış talebinde bulunacak.

Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Varhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1987 yılında kurulan derneklerinin hastaneye ve burada tedavi gören çocuklara çeşitli hizmetler verdiğini anlattı.

Hastaneye kuvözden çeşitli sağlık aletlerine, çocuklara ise bezden ilaca kadar birçok alanda yardımda bulunduklarını belirten Varhan, bu yardımları hayırseverler ve gönüllü bağışçıları sayesinde gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Uzun süreli tedaviye ihtiyacı olan lösemili ve kanserli çocuklara daha çok ilgi gösterdiklerini ifade eden Varhan, "Vakıf olarak bu çocukların hastaneye yatışından sağlıklarına kavuştukları zamana kadar ailelerine ve kendilerine destek oluyoruz" dedi.

- 3 İngiliz gönüllü oldu

Vakıfın aracı bir kurum olduğunu, hayırseverlerin ve gönüllülerin bağışları sayesinde bu yardımları gerçekleştirebildiklerini kaydeden Varhan, şöyle konuştu:

"Çok güzel gönüllü ordumuz var. Bizle birlikte koşuyorlar. Gönüllü ve hayırseverlerin yaptıkları yardımlarla hastaneye refekatçi koltukları, yıkama üniteleri, kuvöz, mikroskop, buzdolapları gibi çeşitli aletler alıp hibe ediyoruz. Fethiye'de hayırseverler bağış toplarken Alf Chappell isimli bir İngiliz vatandaşına denk geliyorlar ve o da gönüllü olmaya karar veriyor. Vakfımıza bağışta bulunuyor. Daha sonra Sam Tucker ve Luke Weller isimli arkadaşlarıyla hastanemizde kanser tedavisi gören çocuklara destek olabilmek amacıyla bir etkinlik düzenlemeye karar veriyorlar. Bu fikir çok hoşumuza gitti. Birlikte bu etkinliği düzenledik. Hafta sonu hastanemizin bahçesinde bir araya gelecek bu 3 İngiliz, bisikletleriyle Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Cape Town'a kadar 11 bin kilometre pedal çevirecek. Üzerlerinde vakfımızın da isminin yer aldığı tişörtleri giyecekler. 4 ay sürecek yolculuk boyunca gidecekleri yerlerde hem Türkiye'yi tanıtacaklar hem de kanserli çocukların tedavisi, kanserle mücadele için destek isteyecekler. Ayrıca İngiliz ve Avrupa'daki basın kuruluşlarına da bu duyurulacak. "

- Marmaris ve Fethiye'de el ilanı bastırıp dağıtıyorlar

Alf Chappell, Sam Tucker ve Luke Weller'in "3 Arkadaş, 3 Bisiklet 11.000 km İzmir'den Capetown'a" başlığıyla bastırdıkları el ilanlarını Marmaris ve Fethiye'de dağıttıklarını, ilanın üzerinde yer alan vakıflarının www.buvak.com adresine bağışların gelmeye başladığına dikkati çeken Mustafa Varhan, etkinliğin ilk etabında İzmir'in EXPO 2020 adaylığına destek olmak amacıyla da bir tişört giyileceğini bildirdi.

Varhan, 3 İngiliz'in Suriye ve Mısır üzerinden bisikletle Güney Afrika'ya gideceğini ancak buradaki olaylardan dolayı güzergahın değiştirildiğini, Aliağa, Ayvalık, Çanakkale, Biga, Bandırma üzerinden İstanbul'a oradan da uçakla Mısır'ın güneyine gideceklerini ve yolculuğun bu güzergahtan devam edeceğini kaydetti.

Mustafa Varhan, hayırseverlerin kanserli çocukların mücadelesine destek olması çağrısında bulundu.

Alf Chappell, Sam Tucker ve Luke Weller ise yolculuk öncesi, "Dr. Behçet Uz Hastanesi, Türkiye'nin her yerinden gelen kanserli çocukların tedavileri ile ilgileniyor. Bu serüvenimizin sadece onlara değil aynı zamanda Türkiye turizm sektörünün tanıtımı açısından da yararlı olacağı kanısındayız" dedi.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141