• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

"İmkanlarımızla çok şey yaptık"

İmkanlarımızla çok şey yaptık
Armutalan Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Muhammet Ünlü, “Hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz ve böyle bir süreçte Türkiye yerel seçimlere hazırlanıyor.

Armutalan Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Muhammet Ünlü, “Hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz ve böyle bir süreçte Türkiye yerel seçimlere hazırlanıyor. 29 Martta sandık başına gidecek olan sizler, yaşadığımız kentin yönetim anlayışını ve kentin geleceğini oylayacaksınız. Evet; sadece belediye başkanını seçmeyecek, o kentin yönetim anlayışına da oy vereceksiniz. Seçimler 40 gün sonra bitecek ve normal yaşamımıza devam edeceğiz. O nedenle seviyeli bir seçim dönemi geçsin istiyorum. Çamur at izi kalsın anlayışıyla, karalama kampanyasıyla oy peşinde koşmadan projelerle halkın karşısına çıkılsın. O halde 29 Mart'ta turizmimizin ve Armutalan'ın geleceğini belirlemek için oy kullanın” dedi



Armutalan Belediye Başkanı ve CHP Armutalan Belediye Başkan Adayı Muhammet Ünlü seçim stardı verdi. Pineta Clup Otel'de halk ile buluşma kokteyli düzenleyen Başkan Ünlü, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Salonun tamamen doldurun vatandaşlar Ünlü'nün salona girmesi ile coşkuyu daha da artırdı.

Pazar günü Armutlan Belediye başkanı ve Adayı olan Muhammet Ünlü'nün seçim startını başlattığı tanıtım kokteyline CHP Muğla milletvekilleri Prof. Dr. Gürol Ergün, Dr. Ali Arslan CHP Muğla il başkanı Süleyman Uslu CHP Marmaris İlçe başkanı Yamaç Kaya, Marmaris Belediye başkanı Ali Acar'ın yanı sıra kalabalık bir seçmen kitlesi katıldı.

Tanıtım kokteylinde kısa bir konuşma yapan CHP Marmaris ilçe başkanı Yamaç Kaya. Ak parti iktidarının icraatlarını eleştirerek, “Bu iktidar bu ülkenin tüm değerlerlini tüm zenginliklerini satmıştır. Ülkemizde yerli diye bir şey kalmadı Elimizde yerli malı diyebileceğimiz tek bir şey kaldı o da oylarımız” şeklinde konuştu ve ekledi “29 Mart'ta oylarınızla hem Muhammet Ünlü başkanımın yapacağı daha güzel işler için vize vereceksiniz hem de AKP'nin kötü yönetimine dur diyeceksiniz”
CHP Muğla milletvekilleri Prof. Dr. Gürol Ergün, ve Dr. Ali Arslan'da AKP iktidarının icraatlarını eleştirdiler. CHP Muğla Milletvekili Ergün Burada başta Marmaris belediye başkanımızı ve diğer belde belediye başkanlarımızla ilgili övgülerde geldi eleştirirlerde geldi hatta çokça eleştiri geldi Biz bunları inceledik gördük ki bu eleştirirleri ayrıcalık bekleyenler yapıyor Bizim başkanlarımızı haksızlığa prim vermedikleri için eleştiri aldılar dedi. Yeniden aday yaptığımız başkanlarımızın her biri dürüst ve namuslu insanlardır” dedi


Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, “ 5 yıl boyunca ilkelerimizden ayrılmadık
Bu coşkulu kalabalığı burada görmek beni heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Demek ki 5 yıl boyunca ilkelerimizden ayrılmadan, dürüst hizmet anlayışımızla yaptığımız çalışmalar, sizler tarafından takdir görmekte. Bu beni ve değerli çalışma arkadaşlarımı çok mutlu etti. Şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına desteğiniz için sizlere çok teşekkür ederim sevgili dostlarım,sağolun, varolun ..
Ekonomik kriz “teğet geçmedi”
Bu coşku, bu mutluluk bana savaşlar, gözyaşları ve ekonomik kriz ile geçmiş 2008 yılını adeta unutturdu. Ancak endişe ile başlayan 2009 yılında işsizlik gün ve gün artmakta insanları mutsuzluk ve sıkıntılara sürüklemektedir. Kısaca bu ekonomik kriz “teğet geçmemiş” tam tersine kriz, yaşamımızın tam ortasından geçmektedir.,
Kentin geleceğine sahip çıkın
Hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz ve böyle bir süreçte Türkiye yerel seçimlere hazırlanıyor. 29 Martta sandık başına gidecek olan sizler, yaşadığımız kentin yönetim anlayışını ve kentin geleceğini oylayacaksınız.
Evet; sadece belediye başkanını seçmeyecek, o kentin yönetim anlayışına da oy vereceksiniz.
Bizler 5 yıldır Armutalan da çağdaş, demokratik, katılımcı, şeffaf, insan öncelikli ve kamu çıkarlarını esas alan bir yönetim anlayışını yerleştirmeye çalıştık. Armutalan yönetimine kazandırmış olduğumuz değerlerimizi koruma ve sürdürme gayesindeyiz.
Armutalan sadaka toplumu yaratmaktan geçmiyor
Bugün ülkemizin ve halkımızın durumunu en iyi gösteren resim; biraz kömür, bir kap yiyecek, üç beş kuruş para için oluşturulan kuyrukların resmidir.

Armutalan'ın ve Armutalan'da yaşayanların geleceği birkaç kuruşluk kredi kartı borcunu kapatmaktan, insanlara kanepe ve beyaz eşya sözü vermekten sadaka toplumu yaratmaktan geçmiyor. Armutalan'ın geleceği çağdaşlıktan geçiyor, Armutalan'ın geleceği Laik Demokratik Cumhuriyete sahip çıkmaktan geçiyor. Armutalan'ın geleceği karalama kampanyası yaparak oy toplama çalışmasından geçmiyor. Armutalan'ın geleceği bireysel çıkarları ön planda tutan zihniyetten geçmiyor. Armutalan'ın geleceği, halkımızın yaşamını kolaylaştıran, yaşanan sorunların çözümünü sağlayan, yüzü aydınlığa, çağdaşlığa dönük projelerin hayata geçirilmesinden geçiyor.
Elimiz geri itildi
AKP Muğla Milletvekili Sayın Mehmet Nil Hıdır, geçen hafta yaptığı konuşmada; muhalefette olsalar bile el uzatmalarını bekledik diyor. Biz elimizi uzattık sevgili dostlarım. Ama elimiz havada kalmakla kalmayıp, elimiz geri itildi. Biz sizlerin, beldemizin çıkarlarını korumak için gelen talep doğrultusunda elimizi uzatmıştık. Ancak o zihniyet sizlerin, beldemizin hakkını bizlere teslim etmek yerine siyasi malzeme olarak kullandılar.
Belediye Bütçesini artırdık
Değerli dostlarım bize destek olunmasa da, biz imkanlarımızın elverdiği ölçüde 5 yıl boyunca en iyi en güzel hizmeti sizler için sizlere yakışacak şekilde yaptık. Bu hizmetleri gerçekleştirirken öncelikle bütçe gelirlerimizi arttırma çalışmaları yaptık. 2003 yılında 2 Milyon olan Belediye bütçemiz 2008 yılı sonu itibariyle 6,5 Milyon TL' ye çıkarılmıştır.
Armutalan'a en iyisini yapmaya çalıştık
Revizyon imar plan çalışmaları sonuçlandırılarak plansız durumda olan Armutalan'da imarla ilgili halkımızın sorunları büyük oranda çözüldü. Çevremizin güzelleşmesi ve çocuklarımızın sağlıklı ortamda oynamaları için 27 çocuk parkı ve oyun alanı, 34 yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Çiçek serası, büyüklerin spor yapacağı 7 adet spor alanı yapıldı. Mustafa Kemalpaşa Bulvarı yapımı, Sağlık Ocağı yapımı (doğum hastanesi), Adnan Menderes Caddesi yapımı, Araç Parkı yapımı.
Biz kurumlar arası işbirliğine önem verdik. Bunun sonucunda telefon kabloları yer altına alındı. Aydem ile işbirliği sonucunda elektrik kabloları belirli yerlerde yer altına alındı. Sağlık Gurup Başkanlığıyla görüşmelerimiz sonucunda doğum hastanesi yapımı kararı alındı.
Engelli vatandaşlarımızı unutmadık
Biz yaptığımız her çalışmayı engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştıracak şekilde düzenliyoruz. Belediyecilik çalışmaları sadece altyapı, park, yol yapmak değildir. Belediyecilik çalışmalarında asıl önemli olan Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışını hayata geçirmektir. Bizde bu anlayışla insan odaklı şeffaf, katılımcı, dürüst ve eşitlikçi belediyecilik ilkelerimizden hareketle eğitim, kültür, spor, çevre sağlığı, halk sağlığı çalışmalarımız öncelikli oldu. Uluslar arası dostluk ve barışa da önem verdiğimiz için kardeş şehir çalışmalarımız sonucunda Tilos ve Balçık Belediyeleri ile kardeş şehir protokolleri imzaladık. İalisos ve Klimovski belediyeleri ile de kardeş şehir çalışmalarımız devam ediyor. Sportif çalışmalarımızda sosyal belediyecilik çalışmalarının bir parçası olarak devam etti.
Spor'a destek verdik
Şu anda Armutalan Belediye spor bünyesinde 450 çocuğumuz spor yapma imkânı bulmaktadır. Tofaş Basketbol Okulları Türkiye Şampiyonasını, 16 takımın katılımıyla geçen yıl Armutalan'da gerçekleştirdik.
Çeşitli el beceri kursları açarak ev hanımlarımız meslek sahibi oldular. Sanat Sokağı oluşturarak el beceri kurslarındaki malzemelerin sergilenmesini sağladık.
Kapımız herkese açık
Katılımcılıkta bizim belediyecilik ilkelerimizdendi. Her çalışmada ve projemizde sivil toplum örgütleri, vatandaşlarımız, esnafımız ve ilgili meslek kuruluşları ile sık sık bir araya geldik. Kapımız vatandaşlarımıza ve sizlere karşı her zaman sonuna kadar açık oldu.
Doğaya sahip çıktık
Değerli Dostlarım; Çağdaşlığı, demokrasiyi, katılımcılığı, aydınlık geleceği, insan ve her türlü canlının özgürce yaşadığı doğayı ve yeşili, sanatın ve sanatçının yaşadığı Armutlan'ımızda yarattığımız değerleri koruma çabasındayız. Ancak yine o zihniyet bu değerlerimizi bizlerle birlikte korumak ve cennet doğamıza sahip çıkmak yerine yok etme anlayışlarını madencilik adı altında hayata geçirmek istemektedirler. Şimdi sizlere soruyorum dostlarım doğayı, ormanlarımızı yok edip, turizmi ve geleceğimizi bitirecek olan zihniyete izin verecek misiniz?
O halde 29 Mart'ta turizmimizin geleceğini belirlemek için oy kullanın.

Sizin desteğinizi almadan, iktidarın desteğini nasıl getirecekler
Her AKP belediye başkan adayı iktidar gücünü arkamıza alacağız diyor. Sizin gücünüzden büyük güç var mı? Sizlerden güç almadan iktidar gücüne yaslanmak istiyorlar. Demek ki kendilerine güvenleri yok, arkadaşlar bunların güvenleri olsa önce size inanırlar sizden güç alırlar, sonra iktidar nimetine sığınmaya kalkarlardı. Demek ki halka anlatacak projeleri yok. Biz sizlere güveniyoruz.
Peki, kendileri gibi düşünmeyen kişiler veya bölgeler ne olacak? Burada yaşayan insanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Buralar Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında bir yer mi? Hani ülkede demokrasi vardı? Herkes aynı şeyi mi düşünecek? Biat eden toplum mu olacağız? Sadaka toplumu olmak mı istiyoruz? İnsan onuru bu kadar ucuz mu?

Değerli Dostlarım; Cumhuriyetin kuruluş yıllarında o kadar olumsuz koşullarda bile kul değil birey olmak için mücadele verildi. Cumhuriyetin kazanımlarından vazgeçerek yüzümüzü karanlığa mı çevireceğiz? O zaman 29 Mart'ta Cumhuriyet kazanımlarımızı koruması için, onurumuzun ayaklar altına alınmaması için oylarınızı kullanın.

Projelerimiz;
• Kreş yapımı – Proje ve yer hazır
• Kapalı spor salonu yapımı – Proje hazır
• Kütüphane – Proje hazır
• Düğün salonu (çok amaçlı salon) – Proje hazır
• Sergi salonu – Proje hazır
• Mustafa Kemal Paşa Bulvarı kaldırımlarının yapılması,
• Modern kentlere yakışan Atatürk Meydanı düzenlemesi
• Gençlik klüplerinin oluşturulması
• Pazar yeri yapımı – proje hazır
• Kaldırımların, yolların, park ve yeşil alanların yapımı haliyle devam edecek.

Yeşilin, doğanın korunması bölgemizin tek geçim kaynağı olan turizmimizin geleceği için tekrar adayım…
Katılımcı, şeffaf, insan öncelikli, eşitlikçi ve kamu çıkarlarını esas alan dürüst belediyecilik anlayışının devamı için adayım…
Sadaka toplum kültürünün beldemizde yaygınlaşmaması için tekrar adayım…

Şunu eklemek istiyorum. Seçimler 40 gün sonra bitecek ve normal yaşamımıza devam edeceğiz. O nedenle seviyeli bir seçim dönemi geçsin istiyorum. Çamur at izi kalsın anlayışıyla, karalama kampanyasıyla oy peşinde koşmadan projelerle halkın karşısına çıkılsın…

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141