• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

İLKLER YAŞANMAYA BAŞLADI

Temel IRMAK /Gönül Dostu
 
 
 
 
 
 
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Belediye başkan  aday adaylığı sürecinde gazetemizi gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında, "Marmaris'i Ortak Akılla Yöneteceğiz" demiş, bizlerde gazetemizde haber olarak yayınlamıştık.
28 Ocak 2019 günü Marmaris tarihinin değiştiği tarihtir. CHP PM toplantısından sonra 31 Mart yerel seçimlerinde Marmaris Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Oktay açıklamıştı.
 
Kimisi çıktı: "Şahsıma ve Marmaris Halkına Asansör Darbesi Yapıldı" diyerek tepkisini ortaya koydu. Acaba kendisine sordu mu ki: "Bu fotoğraftakilerle derdim neydi" diye. Neyse herşey geldi, geçti gitti. Şimdi bizim beklentimiz Marmaris'i daha ileriye götürecek bu ekibe sahip çıkılsın.
Hükümetin bir vekili Muğla'nın ilçelerine yapacakları yatırımı açıkladı. Marmaris'e yatırım yok. Buradaki İktidarın temsilcileri ellerindeki telefonları masanın üzerine koysunlar, Marmaris'e neden yatırım gelmediğini araştırsınlar. Boş laflara bu milletin karnı tok.
Efendim...
 
Başkan Oktay, "Marmaris'i Ortak Akılla Yöneteceğiz" derken, laf olsun. Torba dolsun diye o sözleri sarf etmediğini bugün görmek bizleri mutlu etti.    
Bilindiği gibi İngiliz seyahat firması Thomas Cook’un iflas etti. Marmaris bu iflastan çok etkilendi. 
 
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Oda başkanlarıyla bir toplantı düzenledi. Oktay'ın çağrısına uyan, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, TÜRSAB Bölge Temsilcisi Suat Esin, Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Halil Bağlı, Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım katılarak, görüşlerini Başkan Oktay'la paylaştılar.  
 
Toplantı da, Thomas Cook’un iflasının bölgeye etkileri, kısa dönemde yapılacak çalışmalar ve gelecek sezona dair çözüm yolları konuşulmuş.
Muğla'nın ilçelerine Thomas Cook kanalıyla turist geliyordu. Hatta bu firma, Ekim ayında Marmaris'e yaklaşık 25 bin kişi getirecekti. İflasın ardından bunlar şimdilik iptal oldu. Bu durum bölgemiz adına üzücü. Bunu başka sektör temsilcileri ve oda başkanları krizden çıkmak için birlikte hareket etmeye çalışmaları olumludur. Ama hükümet yetkilileri de, aldıkları veya alacakları önlemleri açıklayıp, turizmcilerimizi rahatlatmalıdırlar.   İnşallah fazla hasar olmadan bu krizi de atlatırız. "Allah'a Emanet Olunuz"
sdfds.jpg
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141