• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

İlk kez bu kadar hazır ve güçlüyüz

İlk kez bu kadar hazır ve güçlüyüz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul olimpiyatlara ilk kez bu kadar hazır ve güçlü olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un Olimpiyat Oyunları'na 5. kez aday olduğunu belirterek, "Ama ilk kez bu kadar hazır ve güçlüyüz. 2020 yılında İstanbul'un hangi hedeflere ulaşmış olacağını öngörebiliyoruz" dedi.

Beraberindeki heyetle 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehrin açıklanacağı Arjantin'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Topbaş, heyecan verici bir güne başladıklarını dile getirdi.

Topbaş, İstanbul'un, 2020 yılında yapılacak Olimpiyat Oyunları için Madrid ve Tokyo ile 3 aday şehirden biri olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız sürecin en başından beri güçlü bir irade ortaya koydu. Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm bakanlarımız kararlılık gösterdi, Olimpiyat komitemiz çok titiz çalıştı. İş dünyamız sponsorluk anlamında üzerine düşeni yaptı. Sivil toplum örgütlerimiz ve medyamız desteklerini esirgemedi. Milletimiz de ev sahipliği arzusunu en güçlü şekilde ortaya koydu. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 2020'de 'nasıl bir İstanbul olacak?' sorusuna odaklandık, çalıştık ve de çalışmaya devam ediyoruz."

Olimpiyat şehri seçimleri öncesinde yaşanan süreçlere de değinen Topbaş, gerçekçi yaklaşımlarla Olimpiyat Komitesi'ne planlarını sunduklarını ve artık sonucu göreceklerini belirtti.

Topbaş, şöyle devam etti:

"Bu yetkiyi ve görevi daha da önemlisi gururu alarak İstanbulumuza getirmek istiyoruz. Bu amaçla ve umutla yola çıkıyoruz. İhtiyatlı iyimserliğin ötesinde özgüven dozu yüksek bir umuttan söz ediyoruz. Zira Türkiye 5. kez aday oluyor. Biliyorsunuz daha önce 2000, 2004, 2008 ve 2012 Yaz Olimpiyatlarına aday olmuştuk. Ama ilk kez bu kadar hazır ve güçlüyüz. 2020 yılında İstanbul'un hangi hedeflere ulaşmış olacağını öngörebiliyoruz. Geleceği öngörebilmenin tek yolu onu planlamaktır. İstanbul artık planlı bir şehirdir ve bu konudaki çalışmalarımız sürmektedir"

İstanbul'a "olimpiyat şehri" tacı

"Bu zamanlarda ayrılık-gayrılık olmaz" diyen Topbaş, tarihiyle, kültürüyle, barış ve hoşgörü nosyonuyla en değerli taçları başında taşıyan İstanbul'un "olimpiyat şehri" tacını da takmasının vaktinin geldiğini ifade etti. Kadir Topbaş, Türk milletinden dua beklediklerini kaydetti.

Bir gazetecinin İstanbul'un olimpiyat oyunlarına evsahipliği yapma olasılığına ilişkin sorusunu cevaplayan Topbaş, şunları söyledi:

"Burada 3 aday şehir var. Karar vericiler tarafından hepsine eşit mesafede olduklarını biliyoruz. Tabi İstanbul olarak da bize göre avantajlarımız var. Diğerlerinin de kendine göre avantajları var. Komite bunu değerlendirmişti. Zaten karar vericilere sundu. Bundan daha sonra daha da hassas davranmamız gerekiyor. İnanıyorum ki İstanbul'un tarihi birikimi, bulunduğu coğrafyası ve çevresiyle bu işi hazırlıklarıyla beklentisi yüksek bir kent olarak görmekteyiz. Hakettiğimiz düşünüyoruz. Çünkü çok çalıştık ve emek verdik. Sayın Başbakanımızın desteği de inanılmaz. Bu kadar bir devlet desteği de olimpiyatlarda hiçbir zaman olmadı."

Basın toplantısınında ardından Topbaş'ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile heyettekiler THY'nin tarifeli uçağıyla Arjantin'e hareket etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141