• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İkinci Göcek Tüneli için geri sayım

İkinci Göcek Tüneli için geri sayım
Haziran ayında hizmete açılacağı belirtildi

Marmaris için de büyük önem arz eden Fethiye ile Dalaman'ı birbirine bağlayacak 964 metrelik ikinci tüp Göcek Tüneli'nin son kontrollerin ardından en erken Haziran ayında hizmete açılacağı belirtildi.

 

Göcek Tüneli A.Ş. tarafından 9 yıldan bu yana işletilen Göcek Tüneli, 2006'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ulaşıma açıldı. Gidiş-geliş olarak kullanılan tünelde trafiğin daha da rahatlaması için yanına çevreyoluyla birlikte ikizinin yapılması amacıyla 9 Temmuz 2013'te düğmeye basıldı. İkinci tünelin yapımını, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü üstlendi. 2 şerit, 8 metre genişlik, 7.56 metre yükseklik. 868 metre tüp uzunluğuna sahip, toplamda 964 metre uzunluğundaki tünel geçen yıl Aralık ayı ortalarında bitirildi. Son kontrollerin yapılacağı tünel, ücretli olacağı konusunda çıkan söylentiler üzerine halk eylemlerine de sahne oldu. Yaklaşık 62 milyon liraya mal olduğu açıklanan tünelin en erken Haziran'da hizmete girmesi bekleniyor.

İKİNCİ TÜP HAZİRAN'DA HİZMETTE

Karayolları 13'üncü Bölge Antalya Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mustafa Dedeoğlu, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Yapımı biten tünelin geçici kabulü henüz yapılmadığı için hizmete giremiyor. Çok az işlemleri kaldı. Geçici kabulün Mayıs sonu Haziran gibi yapılacağı tahmin ediliyor. Dışarıdan her ne kadar fiziki olarak bitti gibi gözükse de bizim açımızdan tam olarak aşaması bitmedi. Tünelde elektrikle ilgili kaçak kontrolü yapılması için sipariş verildi. Yeni tünelin ücret durumu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışmasına bağlı. Henüz sonuçlanmadı beklemede."

ÜCRET KONUSU BAKANLIKLA

Tünel yapımı için 2002'de ihale açılırken şu an faaliyette olan tünel için sözleşmede 'Gidiş dönüş ücret alınacaktır' maddesinin yer aldığını belirten Dedeoğlu, "Yeni tüpün açılmasıyla birlikte burası tek yön geçiş olacağından, şirketin tek yönden ücret alması söz konusu olacak ki bu da sözleşmeye aykırı. Bu konuyla ilgili dediğim gibi bakanlık çalışması devam ediyor. Tünelin ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağı bizim genel müdürlüğümüzü aşan bir konu" dedi.

ESKİ TÜNELE BAKIM

Öte yandan; özellikle kış aylarında olumsuz görüntülerin oluştuğu eski tünel için tadilat için harekete geçildi. Yapılacak çalışmayla asfaltta olmak üzere eski tünelde yenileme çalışması yapılacağı belirtildi. Tünelin bakım maliyetinin 10 milyon liraya mal olması bekleniyor. Tünelin hizmete giriş tarihiNİN çalışmaya bağlı olduğu, geceli gündüzlü vardiya usulüyle yapılacak bir çalışmayla 3-4 ayda tamamlanabileceği belirtildi. (DHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141