• BIST 9631.59
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

İkinci adamların düellosu

İkinci adamların düellosu
Kılıçdaroğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kavgası, medyada da reyting kavgasına dönüştü. Habertürk aba altından sopa gösterdi.

ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında yaşanan tartışma, sonunda medyaya da sıçradı. TV'ler ikiliyi canlı yayında 'kapıştırmak' için kıyasıya yarışa girdi.

Reyting yarışında öne geçmek isteyen Habertürk'ten Balçiçek Pamir, Fırat'ın bu akşam kendi proğramına katılacağını belirterek, Kılıçdaroğlu'nu, “gelmezsen kaçtı denir” diye köşeye sıkıştırmaya çalıştığı ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu ise, tek bir kanala reyting kazandırmak gibi bir görevi olmadığını belirtip, tüm kanalların canlı ya da banttan yayımlayabileceği geniş katılımlı bir toplantıda 'kozlarını paylaşma' teklifinde bulundu.

PAYLAŞILAMAYAN ADAM
Şaban Dişli'nin istifasında ve ardından Deniz Feneri ile ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasında büyük rol oynayan Kılıçdaroğlu, tüm kanalları ve basın mensuplarının en çok aradığı kişi oldu. Kılıçdaroğlu'nun iddialarına karşılık AK Parti önce başka Nihat Ergün olmak üzere Grup Başkanvekilleri eliyle yanıt verdi. Ancak beklenen etki görülmeyince AK Parti usta ve deneyimli siyasetçisi Dengir Mir Mehmet Fırat'ı, Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkardı.

CANLIYA GEL
Son bir kaç günde Fırat'ın çıkışları medyada yer buldu ve medya bir anda Fırat-Kılıçdaroğlu kapışmasına ilgi göstermeye başladı. Geçen hafta Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Habertürk'teki Balçiçek Pamir'in proğramının ardından; Pamir bu akşam da kavganın diğer tarafını yani Dengir Mir Mehmet Fırat'ı saat 18.00'de konuk edecek. Pamir, Kılıçdaroğlu'na bu yayına katılıp Fırat ile karşılıklı iddiaları tartışmalarını istedi.

HERKES CANLI VERSİN
Ancak Kılıçdaroğlu, öncelikle; sabah yaptığı basın toplantısında gündeme getirdiği iki sorunun yanıtının Fırat tarafından verilmesini istedi. Fırat'ın polemik yaparak sorulara yanıt vermekten kaçınacağını ileri süren Kılıçdaroğlu, Pamir'e programa katılacağına dair bir söz vermediğini hatırlatarak, bir tek kanala reyting sağlamak gibi bir duruma düşmedi. Kılıçdaroğlu, Pamir'e “siz benim yönelttiğim iki soruyu sorun Fırat yanıt versin. Ben de ilgili belgelerimi hazırlayıp, başka bir gün gelirim, programınıza. Ama Fırat benimle canlı yayında karşılıklı konuşmak istiyorsa; bir tek kanal değil tüm kanalların ve basın mensuplarının izleyebileceği geniş çaplı bir toplantı yapalım. İsterse Meclis'te isterse başka bir yerde. Bunu yapabiliriz” dedi.

KAPIŞMA VE YARIŞ SÜRECEK
Kılıçdaroğlu'nun katılmayacağı Balçiçek Pamir'in programında Kılıçdaroğlu'nun istediği iki sorunun sorulup sorulmayacağı program sırasında görülecek. Fırat'ın bunlara vereceği yanıt sonrası da Kılıçdaroğlu bir sonraki adımı atacak. Önümüzdeki günlerde bu iki rakip partinin güçlü kurmaylarının tartışması kamuoyunu meşgul ederken, medya mensupları arasında da bu ikiliden reyting çıkartma yarışı kıyasıya sürecek

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141