• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İhsanoğlu: Sessiz yığınların pazar günü gerçek oyunu göstereceğinden eminim”

İhsanoğlu: Sessiz yığınların pazar günü gerçek oyunu göstereceğinden eminim”
İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanı köprü, okul, cami açmaz. Onu hükümetin başı yani başbakan yapar. Cumhurbaşkanı yol yapmaz yol gösterir.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Samsun’da Sivil Toplum Kuruluşları ile görüştü: “Bu bir milli mutabakat projesidir. Bu bir istikbal mücadelesidir.  Sessiz yığınların pazar günü gerçek oyunu göstereceğinden eminim”

 

Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında Samsun’daydı. Büyük Samsun Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanı köprü, okul, cami açmaz. Onu hükümetin başı yani başbakan yapar. Cumhurbaşkanı yol yapmaz yol gösterir. Anayasada bellidir. Kuvvetler ayrılığı vardır. Hepsinin tek adamda toplandığı sisteme diktatörlük derler” dedi ve Türkiye’nin rejim arayışında olmadığının altını çizdi.

 

İhsanoğlu dış politika meselelerine de değinerek, “Türkiye kendi dış politika prensiplerinden biraz ayrıldı. Çünkü bunlardan biri Arap kardeşlerimizin kavgalarına taraf olmamak idi. Bu çok doğru bir prensiptir. Başka ülkeler bunu yapıyor. Biz de böyle yapıyorduk. Ama bozuldu. Bu düzeltilmesi gereken bir husustur” açıklamasını yaptı.

 

TBMM’deki partilerin dışında 14 partinin desteğini aldığını vurgulayan İhsanoğlu, “TBMM’deki 2 parti benim adıma mutabık kaldılar. Biri CHP gibi Türkiye’nin en eski partisi, diğeri MHP gibi çok uzun yıllardan bu yana Türk milliyetçiliğini temsil eden parti. Bu iki partinin bu konuda uzlaşması tarihi bir gelişmedir, takdire şayandır” dedi.

 

70’li yıllarda cumhurbaşkanı konusunda anlaşılamadığı için Türkiye’nin büyük bir siyasi kriz yaşadığını hatırlatan İhsanoğlu, “12 Eylül bunun sonucudur. Meclisteki 2 partinin yanı sıra bağımsız milletvekilleri de desteklerini ilan ettiler. Bu ülkede mevcut tüm partiler yetkili kurullarını toplayıp destek açıkladılar. Çok sevindirici. İnşallah pazar günü ipi göğüsleyeceğim. Buna proje diyorlar. Evet, bu bir milli mutabakat projesi. “ dedi

 

İnsanların korku içinde olduğunu, düşüncelerini özgürce ifade edemediğini belirten İhsanoğlu, “İnsanlar rahat konuşamıyor. Millette ayrışma korkusu var. Alevisin, Zaza’sın  vs diye  sesler çıkmaya başlamış. Milletimiz bunu duymak istemiyor. Bu topraklarda bu millet bin senedir huzur içinde yaşıyor. Bu endişeleri kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin ağzından dinliyorum.  Türkiye’nin bundan kurtulması lazım diyorlar. Bunun bir istikbal  mücadelesi olduğunu görüyorum. Sessiz yığınların pazar günü gerçek oyunu göstereceğinden eminim“ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141