• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

İhsanoğlu “Millet mağdur edebiyatından bıktı. Asıl mağdur millettir”

 İhsanoğlu “Millet mağdur edebiyatından bıktı. Asıl mağdur millettir”
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Ankara’dakonuştu: “Millet mağdur edebiyatından bıktı. Asıl mağdur millettir”

Türkiye siyasi tarihinin en büyük mutabakatının Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında bugün Ankara’daydı.

Ankara’yı semt semt gezen İhsanoğlu, Pursaklar, Keçiören, İncirli, Yeni Mahalle, Batıkent, Etimesgut, Gölbaşı, Mamak, Altındağ ve Kuğulu Park’ta vatandaşlara seslendi.
 

Ankaralıları selamlayan İhsanoğlu, tüm Ankaralıları 10 Ağustos Pazar günü sandığa ve oylarına sahip çıkmaya çağırdı. İhsanoğlu, seçimin taşıdığı öneme değinerek: “Adalet mülkün temelidir diyoruz ama mülkün temeline su kaçtı. Yargı tarafsızlığını kaybetti, kolluk kuvvetleri tarafsızlığını yitirdi. Din ile siyaset birbirine karıştı. Bunların düzelmesi için herkesin oy kullanması ve oyuna sahip çıkması gerek. Bu işe şişman kediler, şişman fareler karışmasın. Ankara’da bunun acı tecrübelerini 30 Mart’ta yaşadınız. Bir daha bunu yaşamayalım” dedi. 

İhsanoğlu, halkın 10 Ağustos’ta mutlakıyet ile parlamenter sistem, demokrasi ile tahakküm arasında seçimini yapacağını ve Allah’ın izni, seçmenin desteğiyle bu mücadeleden galip çıkacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine değinen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim kanununu eleştirdi, “76 milyon devletin en üst makamını 30 gün içerisinde, 9 bin TL bağışla nasıl seçsin” dedi.

İsim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kampanyasına değinen İhsanoğlu, “Tüm desteği alıyor, devletin tüm imkânlarını kullanıyor ve sonra da ‘mağduruz’ diyorlar. Onlar mı mağdur, biz mi mağdur? Kampanyamızı gönüllü çalışan gençlerimizle, kadınlarımızla, insanlarımızla yürütüyor, milyonlarca gönülle beraber oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık mitinglerine katılım sağlama adına kamu araçlarının kullanımını eleştiren İhsanoğlu, “Meydanlara kamu taşıtlarıyla, denizin altından, yerin üstünden insan taşıyorlar, insanlara
zarflar dağıtıyorlar. Sevgili Ankaralılar, sizleri buraya birileri taşıdı mı? Kimse gelip size zarf verdi mi? 12 yıldır bir mağduriyet edebiyatı yapılıyor. Millet bu edebiyata ‘Yeter, söz milletindir’ diyor. Mağdur olan millettir”
dedi.

Konuşmanın ardından kürsüye Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun askerlik arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Apak geldi. Askerlik günlerinde Bornova Topçu Tugayı’nda İhsanoğlu ile birlikte çekilen bir fotoğrafı da yanında getiren
Apak, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun askerliğini yapmadığına yönelik iftiralar karşısında çok rahatsız olduğunu ve bu nedenle belgesini getirdiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ise, “Böyle iftiralar atanlar hiç utanmıyorlar mı? Neyse ki her yerde askerlik arkadaşlarım yalancının ampullerini söndürmek için geliyor” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141